30 Ιουλίου 2018

PARTIZAN: Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΝΟΣ

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας οι πυρκαγιές στην Αττική και οι δεκάδες θάνατοι προβλημάτισαν και απασχόλησαν τους Τούρκους συντρόφους της Partizan από την Ελλάδα και την Ευρώπη που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό τους κάμπινγκ στο Ναύπλιο για το πως θα μπορούσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Σε πρώτη φάση άλλαξαν τον προγραμματισμό τους ακυρώνοντας εκδηλώσεις και κλείνοντας τη μουσική συμπαραστεκόμενοι στο πένθος του ελληνικού λαού.

Η επιτροπή του καλοκαιρινού τους κάμπινγκ  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

PARTIZAN: Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΝΟΣ

Στην δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε στα περίχωρα της Αθήνας, της πρωτεύουσας της Ελλάδας, έχασαν τη ζωή τους 74 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και αβεβαιότητα σχετικά με τις απώλειες.

Όπως φάνηκε και σ’ αυτό το έγκλημα, οι φυσικές καταστροφές δεν είναι αποτέλεσμα της οργής της φύσης. Είναι αποτέλεσμα της στάσης του εκμεταλλευτικού συστήματος που δεν παίρνει μέτρα, δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, δεν χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας προς όφελος του λαού και για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων. Αυτή η στάση έγινε η αιτία να μετατραπεί ένα φυσικό φαινόμενο σε μαζική δολοφονία. Ο ελληνικός λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μεγάλη καταστροφή, με πόνο, δάκρυα και θάνατο. Ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων, ο τραυματισμός εκατοντάδων και οι επιπτώσεις στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων έγιναν πόνος, δάκρυα και θλίψη για τους λαούς όλου του κόσμου.

Οι κλιματολογικές και οι γεωγραφικές συνθήκες της Ελλάδας ευνοούν φυσικές καταστροφές. Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι το ελληνικό κράτος και η αστική τάξη δεν προετοιμάστηκαν σύμφωνα μ’ αυτή τη πραγματικότητα. Η θλίψη της ελληνικής άρχουσας τάξης, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρόικα έβαλαν τον ελληνικό λαό στην μέγγενη, είναι ψεύτικη και υποκριτική. Η επίδειξη ευαισθησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Τουρκικού κράτους και των άλλων κρατών είναι ψεύτικη και υποκριτική. Μόνον οι καταπιεσμένοι λαοί του κόσμου μπορούν να κατανοήσουν και να συμμερισθούν τον πόνο του λαού.

Όσα διαδραματίστηκαν στο διαδίκτυο (A.σ.Γ.: προφανώς εννοούν σε τούρκικα μέσα) με αναρτήσεις που εξέφραζαν την "χαρά" τους για την πυρκαγιά, αναδεικνύουν το αποτέλεσμα που δημιουργεί η ένταση και ο σοβινισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτές οι εμετικές σοβινιστικές προσεγγίσεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το τουρκικό κράτος. Αυτή η κατάσταση δεν θα δηλητηριάσει τα συναισθήματα συμπόνιας και αλληλεγγύης των δυο αδελφών λαών. Αυτή η σοβινιστική υστερία θα καταρρεύσει από το πνεύμα αλληλεγγύης. Το τουρκικό κράτος και στο παρελθόν, όταν κατάκαιγε τα χωριά και τα δάση στο τουρκικό Κουρδιστάν μπήκε σε μια παρόμοια σοβινιστική υστερία.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε και να διεξάγουμε κάθε μορφής αγώνα για να εμποδίσουμε την ανάπτυξη της εχθρότητας ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό και την εξάπλωση του σοβινισμού από τα κράτη και τις αστικές τάξεις με αφορμή τέτοια γεγονότα. Αποφασίσαμε να ανασχεδιάσουμε το πρόγραμμα του καλοκαιρινού μας κάμπινγκ στο Ναύπλιο σύμφωνα με την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την καταστροφή. Σ’ αυτό το πλαίσιο, σαν μια μαχητική οργάνωση του λαού της Τουρκίας και του κουρδικού λαού και των διαφορετικών εθνοτήτων, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία αλληλεγγύης για τα θύματα της φωτιάς.

Σαν Επιτροπή του κάμπινγκ εκφράζουμε τα επαναστατικά μας συναισθήματα, την αλληλεγγύη μας και μοιραζόμαστε τον πόνο του ελληνικού λαού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ.
25-7-2018

Μετάφραση από
http://www.avrupahaber4.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: