19 Σεπτεμβρίου 2018

Η διαδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ στο Κερατσίνι


Θέλοντας η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία να διαχωρισθεί από τις αρνητικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν και φέτος μπροστά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και για τις οποίες θα τοποθετηθούμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ξεχωριστή πορεία.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να εκφράσει και τη διαφωνία της που στον ένα ή στον άλλο βαθμό σχεδόν όλες οι δυνάμεις περιορίζουν τη στόχευσή τους στο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής αναγορεύοντάς τη ως μοναδικό και κύριο φορέα της φασιστικοποίησης βγάζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες όχι μόνο εκτός κάδρου αλλά και δημιουργώντας αυταπάτες για το ρόλο του κράτους, των μηχανισμών του και της αστικής δικαιοσύνης.


Μ' ένα αξιοπρεπές μπλοκ, πορεύτηκε ξεκινώντας από την οδό Παύλου Φύσσα για να καταλήξει στη πλατεία Λαού στα Ταμπούρια. Τα συνθήματά της, η κίνηση και η στάση της είχαν ως στόχο να κατατεθεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία ένα διακριτό πολιτικό στίγμα, που να μπορεί και αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των φασιστών, την άρρηκτη σχέση τους με τις δυνάμεις του συστήματος, τους κρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική της φασιστικοποίησης, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αποτελεί τον πιο πιστό υπηρέτη της επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, συνεχίζοντας να τροφοδοτεί όλους εκείνους τους όρους που οδήγησαν στην άνοδο του φασιστικού μορφώματος, που με τη στάση της ξεπλένει την Χρυσή Αυγή. Ένα πολιτικό στίγμα που δίνει κυρίαρχο ρόλο στη πάλη κατά του φασισμού και της φασιστικοποίησης στον ίδιο το λαό και όχι σε κάποιους σωτήρες που αναγορεύουν τους εαυτούς τους σε ...αυθεντίες του αντιφασισμού και του κινήματος γενικότερα!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα μια σειρά από ανακοινώσεις οργανώσεων (ΝΑΡ,ΛΑΕ,Αναμέτρηση, αναρχία) που καλούσαν στη χθεσινή πορεία και όλες κάνουν αναφορά στην κυβέρνηση και το σύστημα που στηρίζει τους φασίστες. Επίσης είδα και τα πανό όσων ήταν χθες στο Κερατσίνι με τα περισσότερα να συνδέουν το φασισμό με τις κυβερνητικές πολιτικές και το σύστημα. Οπότε προσπαθώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι το πλαίσιο των οργανώσεων που καλούσαν περιοριζόταν μόνο στη Χ.Α. και στα γραφεία της.
Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Από το ότι ενώ όλοι, παρά τις διαφορές τους και τις αναλύσεις τους, καταλήγουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ με το να αποκοπείς από το κυρίως σώμα της πορείας και να καταλήξεις σε μια πλατειούλα συνοικίας του Πειραιά περνάς δυνατό μήνυμα για τη σύνδεση φασισμού-συστήματος...
Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

αφου ειδες ολα τα πανο δεν ειδες και το πανο απο "λιμανι της αγωνιας" και τη πλειαδα των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ, Δριτσας, ξυδακης, Καρακωστα, Σταματακη, Αλεξιαδης (πρωην αναπληρωτης υπουργος οικονομικων. αν δεν τους ειδες παρε μια γευση.
https://left.gr/news/o-paylos-zei-tsakiste-toys-nazi-ayrio-i-kentriki-antifasistiki-poreia

Ανώνυμος είπε...

Απο το γεγονος της συμμετοχής βουλευτών του Συριζα στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Βλέπεις το πλαίσιο τους ήταν "ευκολοχώνευτο".
Ρεντ Μπουλ

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται σε ποιον θέλεις να το απευθύνεις το μήνυμα. Στο λαό της συνοικίας και της πλατειούλας ή στην κυβέρνηση και στο κράτος;

ΚΚ είπε...

προς ΓΚ

Δεν θυμάμαι καμία άλλη πορεία του κινήματος στην οποία να αισθάνονται άνετα να καλέσουν, συμμετέχουν και προβάλλουν οι ΣΥΡΙΖαίοι. Ούτε στο Πολυτεχνείο, ούτε στην Πρωτομαγιά, ούτε στου Γρηγορόπουλου. Υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό.

ΚΚ