19 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πιο κάτω από 2000 άτομα -κυρίως νεολαία- διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Στη διαδήλωση προπορεύονταν το μπλοκ της ποικιλόμορφης Αυτονομίας και των Αναρχικών δίνοντας ένα τόνο «επικείμενης σύγκρουσης» που τελικά δεν προέκυψε άμεσα καθώς οι αστυνομικές κλούβες είχαν αποκλείσει τις οδούς προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μην μπορώντας να εκπληρώσει τον διακηρυγμένο στρατηγικό στόχο το μπλοκ αυτό αποφάσισε να … αιφνιδιάσει το κράτος και ενώ έδειχνε να αποχωρεί -καθώς διαλύονταν η πορεία στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου- οργανωμένες ομάδες του «επανήλθαν» και άδειασαν το μένος τους στις κλούβες των ΜΑΤ που φυλούσαν τα γραφεία του Σύριζα. Άλλον διακηρυγμένο στρατηγικό στόχο γενικότερα στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Φυσικά οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ένα όργιο δακρυγόνων και κρότου - λάμψης. Θέτοντας έτσι σε σοβαρούς κινδύνους τον κόσμο που αποχωρούσε από την πορεία.

Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ συμμετείχε στη διαδήλωση με δικό της μπλοκ και συνθήματα που προσπαθούσαν να διαφοροποιηθούν από το πνεύμα της «χύμα» σύγκρουσης με τον φασίστες και να θέσουν το καθήκον της πάλης ενάντια στο φασισμό, στον ιμπεριαλισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: