19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΘΗΝΑ | Κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 18/12 στην Αθήνα με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Καλούσαν το ΠΑΜΕ, η ΛΑΕ, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια (ΣΕΚ) και η ΛΑ-ΑΑΣ. Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε με συγκέντρωση από την Ομόνοια με βασικό του σύνθημα τα... 751 ευρώ κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις. Η ΛΑΕ, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων και ο Συντονισμός στη πλατεία Κοραή. Η ΛΑ-ΑΑΣ καλούσε στα Προπύλαια και μέσω της Κοραή κατέβηκε στη Σταδίου. Όλες οι συγκεντρώσεις κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή όπου και ολοκλήρωσαν την κινητοποιήσεις τους. Όσο για την ΑΔΕΔΥ που υποτίθεται ότι καλούσε και αυτή ανοίχτηκε ένα πανό από 5-6 άτομα τα οποία είχαν το θράσος να θέλουν να μπουν μπροστά από τις πορείες που ξεκίνησαν από τη Κλαυθμώνος αφού πέρασε το ΠΑΜΕ. Το έκαναν με την στήριξη του Συντονισμού.

Η ΛΑ-ΑΑΣ με την κίνησή της έθεσε το ζήτημα της επίθεσης του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους, της εξάρτησης, της καταγγελίας του εργοδοτικού και ρεφορμιστικού συνδικαλισμού και της ανάγκης οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης, της ανατροπής των πολιτικών που τους τσακίζουν.  Για δουλειά, μισθούς και συντάξεις, για παιδεία, περίθαλψη ενάντια στην εκμετάλλευση και την εξάρτηση.

Ουσιαστικά και από τη σημερινές κινητοποιήσεις εκφράστηκε η μεγάλη αδυναμία να κινητοποιηθεί ο εργαζόμενος λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: