12 Δεκεμβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Νεολαία και λαός να εναντιωθούμε στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό! Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τη δολοφονία του εργάτη στη Λευκίμμη (13/12)

Το τελευταίο διάστημα ο λαός μαζί με την νεολαία βρίσκονται μπροστά σε μια σειρά από επικίνδυνες εξελίξεις που βάζουν ξανά στο στόχαστρο τους ίδιους. Βλέπουμε με πόσο μεθοδευμένο τρόπο το εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα, οργανώνει την επίθεση του, προσπαθώντας να εδραιώσει την κυριαρχία του και να υποδουλώσει ακόμη περισσότερο τους λαούς του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας και με αφορμή την εκτενή κουβέντα που γίνεται γύρω από το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντικρίζουμε την έξαρση εθνικιστικής-φασιστικής προπαγάνδας από το σύστημα και τα παπαγαλάκια του. Αντικρίζουμε την όξυνση της φασιστικοποίησης μέσα σε σχολεία και σχολές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις καταλήψεις στα σχολεία. Καταλήψεις που υποκινήθηκαν από φασίζουσες φωνές έχοντας ως στόχο να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις της νεολαίας με την εθνικιστική και φασιστική τους ρητορεία, να καλλιεργήσουν μέσα της το μίσος και την «εθνική ομοψυχία», να την απομακρύνουν από τα πραγματικά της προβλήματα. Παράλληλα με αυτό οι διάφοροι εθνικιστικοί παράγοντες-τσιράκια του συστήματος βαφτίζουν εθνικό ήρωα τον φασίστα ακροδεξιό Κατσίφα, διοργανώνοντας του μνημόσυνα πανελλαδικά, και καλώντας τον λαό να τιμήσει αυτόν και το έργο του(!). Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε από το κράτος να αποδώσει φόρους τιμής σε νεκρούς, όπως στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού, ή στον Νίκο Τεμπονέρα, αριστερό εκπαιδευτικό που δολοφονήθηκε την δεκαετία του ’90 από μέλη της ΟΝΝΕΔ. Αφού είναι το ίδιο το σύστημα που συναίνεσε στο να βρίσκονται οι προαναφερθέντες νεκροί και που σήμερα προσπαθεί λυσσαλέα να σπιλώσει την μνήμη τους. Σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, πριν λίγες μέρες, δολοφονήθηκε ο Petrit Zifle, Αλβανός εργάτης γης, από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Λευκίμμη. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η Χρυσή Αυγή, το μαντρόσκυλο του συστήματος, αποτελεί μια δολοφονική και φασιστική οργάνωση, που βάζει στο στόχαστρο τον φτωχό και εργαζόμενο λαό, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους και τους προοδευτικούς ανθρώπους.

Είναι αναγκαίο να επισημάνουμε πως η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και μια σειρά από άλλες «συμφωνίες» δεν ανοίγουν μόνες τους και σίγουρα όχι τυχαία. Η όλη υπόθεση αφορά την ένταξη της πΓΔΜ στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, ισχυροποιώντας, μέσω της υπογραφής της, την θέση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή των Βαλκανίων. Γίνεται σε μια προσπάθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να εντάξει περισσότερα κράτη στη σφαίρα επιρροής του εις βάρος του ρώσικου ιμπεριαλισμού, οξύνοντας όλο και περισσότερο τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Γεγονός το οποίο εμπλέκει τη χώρα μας καθώς και τις γείτονες χώρες σε ακόμη πιο επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς και στρώνοντας παράλληλα το έδαφος για την όξυνση του εθνικισμού στην περιοχή, όταν στην πραγματικότητα για τους λαούς των Βαλκανίων ο εχθρός είναι κοινός.

Ο εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός, που δε διστάζει να σφαγιάζει λαούς (βλ. Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Συρία κλπ) να γεμίζει τον τόπο με πολεμικές βάσεις (βάσεις από τις οποίες σηκώνονται καθημερινά αεροπλανοφόρα και βομβαρδίζουν γείτονες χώρες), να απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Να μετατρέπει τους λαούς του κόσμου σε κρέας για τα κανόνια του! Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα παραπάνω βρίσκεται η αστική τάξη της χώρας μας. Βασικός εκπρόσωπος της αποτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου πιστή στις επιταγές της Ε.Ε. και των Αμερικάνων σφαγέων, οδηγεί τον ελληνικό λαό στην φτωχοποίηση, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, πετάει τους φοιτητές από την εκπαίδευση μετατρέποντας την «εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς», ενώ η καταστολή που σπέρνει καθημερινά είναι κραυγαλέα (είδαμε στις 17 Νοέμβρη το άγριο ξύλο από αστυνομικούς προς διαδηλωτές). Αυτή είναι η πολιτική του συστήματος συνολικά, αυτή είναι η φύση του, και όσο κι αν διάφοροι καλοθελητές επιμένουν στην εξυγίανση και ωραιοποίηση του καταφέρνουν να το υποθάλπουν, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, απομακρύνοντας τον από την κατεύθυνση του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης!

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ η νεολαία να παλέψει συγκροτημένα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό για να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς, οι οποίοι έρχονται επίσης αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, τη φτώχεια ,την προσφυγιά και τον κίνδυνο του πολέμου. Γιατί έχουμε κοινούς εχθρούς. Γι’ αυτό οφείλουμε να προτάξουμε την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, αποτρέποντας την μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο για να βομβαρδίζει άλλους λαούς! Για να μπορούν οι λαοί να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους!


• Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΗΠΑ-Ε.Ε.
• Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
• Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!
• Θάνατος στο φασισμό-ιμπεριαλισμό!
• Καταλήψεις όπλα των μαθητών-φοιτητών και όχι εργαλεία των εθνικιστών!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΠΕΜΠΤΗ  13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: