18 Ιανουαρίου 2019

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ | Συγκρότηση Πρωτοβουλίας Εργαζομένων

Πριν λίγες μέρες συγκροτήθηκε στη Ναύπακτο η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ναυπακτίας. Μέσα στη ζούγκλα της ανασφάλιστης εργασίας, των εργοδοτικών αυθαιρεσιών και των απολύσεων η Πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να προβάλλει την άποψη της μαζικής αντίστασης στη πολιτική του κεφαλαίου και της διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων που μας παίρνουν μέρα με τη μέρα.
Αντισυνδιαχειριστικά και κόντρα στο ρεύμα της εκλογομανίας στόχος μας επίσης η παρέμβαση στο μαζικότερο σωματείο της πόλης αυτό των Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την μαζικοποίηση του σωματείου και το ζωντάνεμα του. Το πρώτο κείμενο της Πρωτοβουλίας είναι το παρακάτω και οι δράσεις θα σχεδιαστούν το επόμενο διάστημα:

Εργαζόμενοι συμπολίτες,

Το 2019 μας βρίσκει απέναντι με καινούργιες προκλήσεις και αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Η αβεβαιότητα που υπάρχει στις τάξεις των εργαζομένων και ο φόβος δεν είναι κάτι δυσνόητο ή κάτι που χρειάζεται διεξοδική ανάλυση. Με την απειλή της ανεργίας οι εργοδότες καταπατούν δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν κερδηθεί με αγώνες χρόνων. Η μείωση μισθών, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η κατάργηση δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στο δημόσιο και η άρνηση καταβολής στο ιδιωτικό τομέα, η μείωση αφορολογήτου και το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και άλλα πολλά αποτελούν μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πάντα πιστή στις εντολές των ΕΕ - ΔΝΤ.

Αυτές οι πολιτικές δεν έχουν αφήσει ανέπαφη την τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου όσο και να θέλουν να μας πείσουν για την φαινομενική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ανασφάλιστη εργασία και μεροκάματα πείνας στον επισιτισμό, επιστροφές δώρων Χριστουγέννων στα αφεντικά με το φόβο της απόλυσης και στο τέλος απολύσεις σε επιχειρήσεις με το κυνικό επιχείρημα των περικοπών προσωπικού την ίδια στιγμή που οι ίδιες οι επιχειρήσεις βγάζουν αγγελίες για προσλήψεις ημιαπασχόλησης με χειρότερους όρους εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν το επιχείρημα ''δεν βγαίνει η δουλειά'' που χρησιμοποιούν συχνά τα αφεντικά. Δεν είμαστε λάστιχο να μας τεντώνουν όποτε θέλουν και μετά να μας πετάνε στον καιάδα της ανεργίας.
Να σημειωθεί ενώ πραγματοποιείται η παραπάνω φτωχοποίηση της τοπικής κοινωνίας τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου '' Χαρίλαος Τρικούπης'' αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ήδη δυσβάστακτο κόστος μετακίνησης.

Την ώρα που συντελείται η παραπάνω εξαθλίωση των εργαζομένων οι τοπικές παρατάξεις αναλώνονται στις ψηφοθηρικές τους διακηρύξεις.
Οι εργαζόμενοι και άνεργοι της πόλης δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από υποσχέσεις αλλά να συσπειρωθούν στα σωματεία του εργατικού κέντρου και αν δεν υπάρχουν να δημιουργήσουν γιατί ο μόνος τρόπος να παρθούν πίσω τα δικαιώματα τους είναι ο συλλογικός αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και τις μεθοδεύσεις του. Τα σωματεία να ζωντανέψουν και να γίνουν όπλα των εργαζομένων και όχι σφραγίδες και ιδιοκτησία των ξεπουλημένων εργατοπατέρων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: