18 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 (Αγιοι Ανάργυροι - Καματερό)

Ο λαός των Αγίων Ανάργυρων και του Καματερού (ενιαίος Δήμος, εδώ και αρκετά χρόνια εξαιτίας της κεντρικής κρατικής εξουσίας) έχει μακρά παράδοση αγώνων σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη ζωή του. Ενδεικτικά και μόνο, θέλουμε να αναφερθούμε στους πιο σημαντικούς από αυτούς. Απ’ την κινητοποίηση των κατοίκων για την υπογειοποίηση του προαστιακού, στον αγώνα για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από την χωματερή των Α. Λιοσίων και την απομάκρυνση της ίδιας της χωματερής. Στις κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ενάντια στην εισφορά γης στους κατοίκους του Καματερού, έως την υπεράσπιση του Πάρκου Τρίτση ως χώρο για όλο τον λαό.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την ανάδειξη της «ψευτοαριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μία συνολική υποχώρηση των μαζικών λαϊκών αγώνων, κάτω από το βάρος των «υποσχέσεων» που καλλιεργήθηκαν στην αρχή αλλά και της απογοήτευσης που προκάλεσαν με την διάψευσή τους. Όπως είναι λογικό όλο αυτό το κλίμα επιδρά και στους προοδευτικούς κατοίκους της περιοχής οδηγώντας τους στη παραίτηση και τη αποστράτευση ενώ παράλληλα η επίθεση του συστήματος σε όλα τα μέτωπα έδωσε «πάτημα» σε μια σειρά από «αντιδραστικές» ή και φασιστικές απόψεις. Παρά το προαναφερθέν κλίμα θεωρούμε ότι ο μόνος δρόμος για να απαντηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι η συγκρότησή του και η μαζική διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων που του έχουν αφαιρεθεί από το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Εξακολουθώντας να έχουμε ακλόνητη την πίστη μας στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας, θεωρούμε αναγκαία την ενίσχυση των συλλογικών αγώνων και συλλογικών οργάνων πάλης και διεκδίκησης απέναντι στο κράτος αλλά και στην τοπική εξουσία.

Η τοπική εξουσία με μια σειρά νόμους από την προηγούμενη δεκαετία έως και σήμερα (Καλλικράτης, Καποδίστριας, Κλεισθένης) μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε όργανο επιβολής της κρατικής εξουσίας απέναντι στο λαό, εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα της Αστικής Τάξης και των αφεντικών της. Ειδικά με τον 2ο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης (περιφέρειες) ενισχύει τα αντιλαϊκά χαρακτηριστικά του θεσμού του! Γι' αυτό δεν βρίσκουμε κανένα λόγο συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές.

Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της Τ.Α δεν επιτρέπει αυταπάτες για τις δυνατότητες που έχει η παρέμβαση στον συγκεκριμένο θεσμό μέσω των Δ.Σ για να ανατραπεί η κατεύθυνση που επιβάλλει περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού. Παρόλα αυτά όμως αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το λαό να καταδικάσει την επιβαλλόμενη αντιλαϊκή πολιτική, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα μια σειρά από λαθεμένες και επιζήμιες για το λαϊκό κίνημα απόψεις συνδιαχείρισης και διαπραγμάτευσης. Απόψεις και λογικές που προβάλλονται δήθεν από «προοδευτική» έως και την «αγωνιστική» πλευρά. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η παρέμβαση σε αυτό το πεδίο αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια να ανοίξει και να προβληθεί η ανάγκη της οργάνωσης του λαού με στόχο την αντίσταση και διεκδίκηση σε τοπικό επίπεδο.

Στο τοπικό επίπεδο τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται μέρα με την μέρα. Συγκεκριμένα:

-Εξακολουθεί και λειτουργεί δίπλα μας η χωματερή των Α. Λιοσίων που μολύνει και καταστρέφει την περιοχή. Η μερική κατάρρευση το καλοκαίρι του 2018 ήταν μια ένδειξη του κινδύνου. Βέβαια το ζήτημα της χωματερής αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα που καθιστά αναγκαία την δημιουργία κινήματος σε όλους τους γύρω δήμους αλλά και σε όλη την Αττική. Είναι ξεκάθαρο ότι οι χωματερές δεν έχουν θέση σε κατοικημένες περιοχές.

-Ενώ έχουμε την «πολυτέλεια» να ζούμε δίπλα στο μεγαλύτερο πάρκο των Βαλκανίων (Πάρκο Τρίτση), αυτό που ζούμε είναι η συνεχής υποβάθμιση του και προσπάθεια τεμαχισμού και ιδιωτικοποίησής του. Σε αυτό προστέθηκε και η «πρόταση» της ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή «βιολογικού καθαρισμού» μέσα στο πάρκο!! Πρόταση που «πάγωσε» μετά από κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Το «πάγωμα» δεν δημιουργεί καμία ασφάλεια ότι δεν θα επανέλθει και γι’ αυτό είναι αναγκαία η δημιουργία κίνηση αντίστασης σε αυτά τα σχέδια.

-Η συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής ειδικά περιοχών του Καματερού και όχι μόνο φορτώνει ακόμα περισσότερα βάρη στους κατοίκους για την μετακίνηση τους.

-Οι ετήσιες πλημμύρες που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια καταστρέφουν τις υποδομές και τον κόπο των φτωχών κατοίκων.

-Τα προβλήματα των σχολείων και των υποδομών τους, οξύνονται. Εκπαίδευση που πρέπει να παρέχεται στο λαό δωρεάν. Με εκπαιδευτικούς «λάστιχο» να δουλεύουν σε δυο ή τρία σχολεία ταυτόχρονα, Με σχολεία που ότι χαλάσει δεν επισκευάζεται,....και η πρώτη λύση που προβάλλεται να είναι η τσέπη των γονιών! Είναι αναγκαία η αλλαγή του χαρακτήρα των συλλόγων γονέων από συλλόγους σφραγίδα- εργαλεία συνδιαχείρισης σε διεκδικητικές συλλογικότητες.

-Μια σειρά «κοινωνικών» παροχών προς τους κατοίκους έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε ανταποδοτικές (ωδεία, αθλητικές δραστηριότητες, κ.λ.π).

-Το καθεστώς των εργαζομένων στον δήμο με τις πολλές διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, τα οχτάμηνα κλπ αυξάνει την εργασιακή ανασφάλεια και προετοιμάζει το έδαφος για την μεταβίβαση μιας σειράς δραστηριοτήτων μέσω ΣΔΙΤ στο κεφάλαιο αυξάνοντας το κόστος για το λαό.

Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το πρόβλημα της φτωχοποίησης και της ανεργίας που έχουν προκαλέσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων, που οδηγεί τους κατοίκους στην περιοχή στην απελπισία και την μετανάστευση. Οι πολιτικές τους έχουν μετατρέψει κομμάτια του λαού σε ακροατήρια αντιδραστικών-ρατσιστικών-φασιστικών απόψεων, που συνήθως εκφράζονται με επιθέσεις σε μετανάστες της περιοχής. Είναι ξεκάθαρο ότι ο εχθρός των Ελλήνων και των μεταναστών είναι κοινός και δεν είναι άλλος από το σύστημα της εξάρτησης της εκμετάλλευσης και τους θεσμούς του. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων πάει χέρι-χέρι με αυτά των μεταναστών και προσφύγων. Κόντρα στην φασιστικοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής και στον ρατσισμό που «υποθάλπει» το σύστημα. Και ενισχύουν η κυβέρνηση και όλες οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Κυβέρνηση που με την πολιτική της όχι μόνο δυσφημεί τον όρο αριστερά αλλά υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Α.Τ και των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΗΠΑ. Καταργώντας όλα τα δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή σε ένα αδιάκοπο αγώνα για την επιβίωση για μεγάλα κομμάτια των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν προβληματισμούς και για ένα μεγαλύτερο δυναμικό προοδευτικών κατοίκων στην περιοχή. Δυναμικό που θέλει να πάει κόντρα στις αυταπάτες που προσπαθεί να ξανασπείρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στο ρεύμα της παραίτησης και της ατομικής λύσης που προβάλουν οι εκφραστές του συστήματος. Να ανοίξουμε ένα μονοπάτι συλλογικής έκφρασης και δράσης για να εκφράσει ο λαός της περιοχής την αντίθεση του στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν η τοπική και η κρατική εξουσία. Για όλα αυτά λοιπόν και για ακόμα περισσότερα που μπορούν να αναδειχθούν μέσω της συζήτησης σας καλούμε όλους την:

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ 1ο ΚΑΠΗ (ΔΙΠΛΑ στη ΔΕΗ) ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΙΣ 7:30 ΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: