03 Φεβρουαρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Πορεία εργατικών σχημάτων με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/2/2019 συγκέντρωση και πορεία με αφορμή μια σειρά εργατικών "ατυχημάτων" τα οποία έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση στην Καμάρα συμμετείχαν η Ταξική Πορεία, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (Ε.Σ.Ε.) Θεσσαλονίκης και η ΛΑΝΤΖΑ (Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό – Τουρισμό). Για αρκετή ώρα μοιράστηκε υλικό και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, συνέχισε στο πεζόδρομο της Ναυαρίνου και μέσω της οδού Αλ. Σβώλου κατέληξε στο κόκκινο σπίτι όπου πριν λίγες ημέρες έπεσε νεκρός ο 65χρονος οικοδόμος. Στο σημείο αυτό έγινε καταγγελία του συγκεκριμένου εργατικού "ατυχήματος" με συνθήματα όπως "Εργάτες νεκροί και σακατεμένοι, η ανάπτυξη τους στο αίμα είναι βαμμένη" και "Δεν ήταν η ώρα η κακιά, ήταν του κεφάλαιου η δίψα για λεφτά". Η πορεία συνέχισε προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου και κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Ταξική Πορεία στη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει εργατικές συλλογικότητες της πόλης σε διαδήλωση ώστε να μπορέσει να δοθεί μια ελάχιστη απάντηση στη βαρβαρότητα του συστήματος. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μερικές δεκάδες αγωνιστές που διαδήλωσαν για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής αλλά και για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πυκνώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να μπορέσει να εκφραστεί και να παλέψει ο κόσμος της δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: