21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου, μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για την ΕΛΜΕ Τρικάλων.

Το περιβάλλον είναι γνωστό: Από την μία πολύπλευρη επίθεση, τόσο ιδεολογική, όσο και σε εργασιακά δικαιώματα και από την άλλη υποσχέσεις για αυξήσεις, μισθούς, αναδρομικά και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, εν όψει εκλογών.

Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, οι Αγωνιστικές Κινήσεις κινήθηκαν όλη την χρονιά, με επισκέψεις σε σχολεία, προκηρύξεις, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις, προκειμένου να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και την πρότασή τους για την ανατροπή της κατάστασης αυτής, μέσω μαζικών αγώνων και ξεπεράσματος της συνδιαχειριστικής και αντιδραστικής λογικής που έχουν επιβάλλει οι κυρίαρχες δυνάμεις σε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Όλη αυτή η δράση επιβραβεύτηκε στις εκλογές, με τους συναδέλφους να ενισχύουν τις Αγωνιστικές Κινήσεις, δίνοντας τους 53 ψήφους και δύο έδρες στο ΔΣ (από 36 και μία έδρα την προηγούμενη χρονιά). Θετική επίσης θεωρούμε την μικρή έστω αύξηση των ψηφισάντων. Ελπίζουμε οι επόμενες εκλογές να είναι ακόμα πιο μαζικές.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που μας στήριξαν, αλλά και να μην επαναπαυθούμε σε αυτό το καλό εκλογικό αποτέλεσμα: Τα ζητήματα τρέχουν, τα προβλήματα παραμένουν και πολλαπλασιάζονται, η επίθεση θα ενταθεί, πριν και μετά τις εκλογές, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να μην βρίσκουν στήριγμα στα σωματεία τους και τις μαζικές διεκδικήσεις και να παρασύρονται σε ατομικές λύσεις.

Για τον λόγο αυτόν, πιστεύουμε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας στο άμεσο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αναδείξουμε τον δικό μας δρόμο. Τον δρόμο της αντίστασης, του αγώνα, της συλλογικότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών. Σε παρένθεση τα περσινά.

Ψηφίσαντες: 354 (333)

Άκυρα: 8 (7)

Λευκά: 6 (7)

ΔΑΚΕ: 122-3 έδρες (98-3 έδρες)

Πρωτοβουλία (ΣΥΝΕΚ): 103- 3έδρες (94-3 έδρες)

Αγωνιστικές Κινήσεις: 53-2 έδρες (36-1 έδρα)

Αγωνιστική Συσπείρωση: 49-1 έδρα (54-2 έδρες)

ΠΕΚ: 13 (17)

Εκπαιδευτικός Άνεμος (ανεξάρτητος δεξιός): - (20)

Δεν υπάρχουν σχόλια: