19 Μαρτίου 2019

ΠΑΤΡΑ | Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών: αλληλεγγύη στους 9 αγωνιστές από την Τουρκία

Στις 28 Νοέμβρη 2017, λίγο πριν την άφιξη του Ερντογάν, το Ελληνικό αστικό κράτος προχώρησε σε σύλληψη 9 Τούρκων αγωνιστών που έχουν πολιτικό άσυλο ή άδεια παραμονής ως εργαζόμενοι μετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας τους ως τρομοκράτες. Αφού βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν, τους χώρισαν σε διαφορετικές φυλακές. Στις 4/2 ξεκίνησε η δίκη τους, σε αίθουσα γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό, με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο (187Α).

Οι πολιτικοί πρόσφυγες, αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό χαρακτηρίζονται με κατασκευασμένα στοιχεία «τρομοκράτες», ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και δίκες για κάποιους απ’ αυτούς για έκδοσή τους στην Τουρκία μετά από επανειλημμένα αιτήματα του τούρκικου κράτους τα οποία απορρίφτηκαν λόγω του ανυπόστατου χαρακτήρα τους, αλλά και λόγω των κινήσεων αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μη έκδοση τους.

Το σύστημα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες οι προηγούμενες, δείχνει για άλλη μια φορά μέσω της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής ποια είναι η απάντηση σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται για δικαιώματα και για τη λευτεριά. Διώκει και φυλακίζει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, καταστέλλει διαδηλώσεις, χτυπά και αφαιρεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Θωρακίζεται απέναντι στον «εχθρό λαό».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους αγωνιστές, απαιτούμε την απελευθέρωσή τους και καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική.

• Ν' απελευθερωθούν οι 9 αγωνιστές! Να πάψουν οι διώξεις τους!

• Κάτω τα χέρια απ τους πολιτικούς πρόσφυγες!

• Κοινοί αγώνες των λαών Ελλάδας και Τουρκίας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: