19 Μαρτίου 2019

Αγωνιστικές Κινήσεις: Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ ΠΑΠΕΙ στη ΠΚΣ

Την Πέμπτη 18/3 σημειώθηκε ένα περιστατικό τραμπουκισμού στο χώρο του ΠΑΠΕΙ, που όμοιό του είχαμε να δούμε ευτυχώς καιρό. Συγκεκριμένα, ομάδες της ΔΑΠ από νωρίς απειλούσαν και τραμπουκίζαν μέλη της ΠΚΣ και συγκεκριμένα κοπέλες. Επιτέθηκαν φραστικά και με απειλητικό τρόπο στα μέλη της με αφορμή ότι «στη ΔΑΠ δεν θέλουν αφίσες με σφυροδρέπανα γιατί είναι ίδια με τη σβάστικα(!!!)».

Αργότερα τα μέλη της ΔΑΠ κατέβασαν τις αφίσες και διέλυσαν τον πολιτικό χώρο της ΠΚΣ ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας τα μέλη της με αποτέλεσμα να στείλουν δυο στο νοσοκομείο.

Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί γνωστή πρακτική για την ΔΑΠ καθώς αδυνατεί να απαντήσει με πολιτικούς όρους στις αντιπαραθέσεις και στις διαφωνίες που έχει με άλλες φοιτητικές παρατάξεις και καταλήγει σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Δείχνουν ακριβώς την τραμπούκικη και ιδιοκτησιακή λογική που έχει. Η ΔΑΠ ειδικότερα κι ενόψει εκλογών θεωρώντας τον φοιτητικό σύλλογο μαγαζάκι και τσιφλίκι της κάνει ότι μπορεί για να φιμώσει οποιαδήποτε διαφορετική άποψη πόσο μάλλον όταν αυτή η άποψη έχει αναφορά στο κίνημα και την αριστερά. Προσπαθώντας σαν γνήσιος εκφραστής της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα πανεπιστήμια να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική και τα αντί-φοιτητικά μέτρα τρομοκρατεί φοιτητές και κατασυκοφαντεί τον σύλλογο και το άσυλο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μας κάνει καμία εντύπωση καθώς τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές είναι στο DNA αυτής της παράταξης. Ειδικά όταν το φοιτητικό κίνημα μαζικοποιείται, τις υιοθετεί πλήρως και τέτοια ευκαιρία «επίδειξης δημοκρατικού πνεύματος» είναι και οι φοιτητικές εκλογές. Η ίδια φασιστική λογική και το ΔΑΠίτικο πνεύμα, οδήγησε παλιότερα στη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στη Πάτρα το 1991 από μέλος της.

Πρέπει όλοι οι φοιτητές του συλλόγου να καταδικάσουμε τέτοιες συμπεριφορές τις οποίες μπορεί αύριο να τις συναντήσει οποιοσδήποτε συμφοιτητής μας ώστε να μην περάσει η τρομοκρατία που θέλει να επιβάλει η ΔΑΠ και η φίμωση της διαφορετικής άποψης. Ο φοιτητικός σύλλογος αποτελεί και πρέπει να αποτελεί όπλο των φοιτητών καθώς είναι χώρος στον οποίο ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του, και μέσω των γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου να λαμβάνονται αποφάσεις από τους φοιτητές για τους φοιτητές. Να μην επιτρέψουμε να παίρνουν αποφάσεις για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές μας οι εκφραστές της τρομοκρατίας και του τραμπουκισμού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: