19 Μαρτίου 2019

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | εισβολή της αστυνομίας σε υπό κατάληψη Λύκειο και προσαγωγές μαθητών

Επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης μαθητών με εισβολή της αστυνομίας σε υπό κατάληψη Λύκειο και προσαγωγές ανήλικων μαθητών είχαμε χθες στην Καρδίτσα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο ούτε μεμονωμένο είναι ούτε οφείλεται στον «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών. Εντάσσεται στο γενικότερο αντιδραστικό κλίμα που διαμορφώνει η πολιτική της κυβέρνησης, η πολιτική που χειροτερεύει τη ζωή μας, αφαιρεί καταχτήσεις και χτυπά τα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Ούτε τυχαίο είναι ότι αυτή η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης έγινε την ίδια μέρα που οι μαθητές και στην Καρδίτσα όπως και σ’ όλη την Ελλάδα είχαν κινητοποιήσεις με καταλήψεις και διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που θέλει ένα Λύκειο πιο ταξικό, πιο εξοντωτικό, με περισσότερους φραγμούς για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Η καλύτερη απάντηση στην αστυνομική τρομοκρατία είναι το δυνάμωμα των μαθητικών κινητοποιήσεων, η κοινή πάλη μαθητών-εκπαιδευτικών-εργαζόμενων, η συνένωση των αγώνων σ’ ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα και καταχτήσεις, ενάντια στο μαύρο παρόν και στο ακόμα χειρότερο μέλλον που μας ετοιμάζουν το σύστημα και οι κυβερνήσεις του.

Ανακοίνωση καταγγελίας της αστυνομικής εισβολής και των προσαγωγών έβγαλε και η Μαθητική Αντιφασιστική Αυτοοργανωμένη Κίνηση Καρδίτσας που λέει τα παρακάτω:

«Σε ένα υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας (4ο ΓΕΛ) υπήρξε εισβολή της αστυνομίας σήμερα το μεσημέρι στο εσωτερικό του χώρου και με έντονο ύφος οι αστυνομικοί πίεσαν τους λίγους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο να ανοίξουν το σχολείο και στο τέλος τους πήραν στο τμήμα. Τα παραπάνω συνέβησαν μάλιστα και με την παρουσία του διευθυντή του σχολείου ο οποίος ωστόσο καλούσε τους αστυνομικούς να μην πάρουν τα παιδιά στο τμήμα.

Παρατηρούμε λοιπόν μια προσπάθεια εκφοβισμού από τη μεριά της κυβέρνησης στον αγώνα των μαθητών.

Οι μαθητές πρέπει να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να δηλώσουν σε όλους τους τόνους μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους ότι η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στα σχολεία μας.

Ως κίνηση και ως μαθητές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμμαθητές μας.»


https://aristerastikarditsa.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι μαθητές προσήχθησαν; Τι έγινε τελικά; Τους άφησαν ελεύθερους ή εκκρεμεί κατηγορία σε βάρος τους;