16 Μαρτίου 2019

ΠΑΤΡΑ | ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Η κυβερνητική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει τα δόντια της στα εργατικά δικαιώματα. Οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί διευκολύνουν την εργοδοσία να συνεχίζει το όργιο της εκμετάλλευσης και να θησαυρίζει από τον ιδρώτα και την δουλειά των εργαζομένων.

Η εργασιακή ανασφάλεια, η ελαστική εργασία, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι μονάχα μερικά δείγματα της γενικευμένης επίθεσης στις κατακτήσεις μας. Εμείς οι εμποροϋπάλληλοι καθημερινά βιώνουμε αυτήν την ασφυκτική κατάσταση στο αντεργατικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Την λεγόμενη επιστροφή στην «κανονικότητα» που μας υπόσχονται τα κυβερνητικά επιτελεία την έχουμε πληρώσει ακριβά και όσο και να μας παραμυθιάζουν δεν θα μας δώσουν τίποτα πίσω από όλα αυτά που χάσαμε. Η έφοδος στα δικαιώματα μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, άμα δεν υψώσουμε εμείς το ανάστημα.

Μας ζητούν να δουλεύουμε εντατικά ακόμα και τις Κυριακές, με μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Μας ζητούν να χαμογελάμε στη δουλειά, όταν είμαστε αναγκασμένοι να υπογράφουμε συμβάσεις εργασίας χωρίς κανένα δικαίωμα.

Μας στερούν το δικαίωμα στην απεργία, με την απειλή της απόλυσης και την τρομοκρατία.

Η απάντηση που μπορούν να δώσουν και πρέπει να δώσουν οι εμποροϋπάλληλοι θα είναι συλλογική. Μέσα από την οργάνωση του κλάδου και τη συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες του, μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Οι λογικές της ανάθεσης σε δήθεν εκπροσώπους και εργατοπατέρες δεν έχουν φέρει αποτελέσματα. Η δύναμη των εμποροϋπαλλήλων μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από τη μαζική και οργανωμένη πάλη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΗ, 6:00 μ.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: