15 Μαρτίου 2019

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ | Οι μαθητές στους δρόμους! Να μην περάσει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου! - Συγκέντρωση και πορεία (Αθήνα, 18/3)

Οι μάσκες του Υπουργείου έπεσαν! Δε θα ανεχτούμε πλέον τα ψέματα τους!
Οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας, σχετικά με το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν να καταθέσουν, είναι αποκαλυπτικές για τις στοχεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θέλουν να φτιάξουν ένα σχολείο πιο ταξικό. Οι δηλώσεις περί “ελεύθερης πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” και “περιορισμού των φροντιστηρίων” αποδείχτηκαν ένας καλοφτιαγμένος μύθος της κυβέρνησης!

Ισχυροί Ταξικοί φραγμοί για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
Σύμφωνα με τα μέτρα του Υπουργείου οι μαθητές της Β' Λυκείου τον Ιούλιο θα κάνουν μηχανογραφικό με όριο δήλωσης μόνο 10 τμημάτων! Όσοι δεν το κάνουν χάνουν το δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια. Ο κόφτης στο εύρος επιλογών μπαίνει από νωρις και είναι αιχμηρός. Το ένα σενάριο είναι να επιλέξουμε κάποιο Τμήμα Ελεύθερης Πρόσβασης (ΤΕΠ), δηλαδή ελάχιστης ζήτησης, με το βαθμό του απολυτηρίου, χάνοντας το δικαίωμα να δώσουμε πανελλαδικές. Το άλλο, να δώσουμε κανονικά εξετάσεις για κάποιο άλλο τμήμα σε εξεταζόμενα όμως μαθήματα με θέματα αυξημένης δυσκολίας και ύλης!

Όσον αφορά τους μαθητές των ΕΠΑΛ, αυτοι μετά και τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ θα εισάγονται πλέον στα ΑΕΙ με ποσοστό 5% έναντι του 20% που ίσχυε προηγουμένως.

Μας βάζουν όλο και περισσότερα εμπόδια στο δρόμο προς το Απολυτήριο!
Ταυτόχρονα, θεσπίζεται το εθνικό απολυτήριο, κάτι που θα είναι προαπαιτούμενο για την είσοδο σε κάποιο ΤΕΠ. Για την απόκτησή του συνυπολογίζεται η επίδοση σε όλες τις τάξεις και διεξάγονται “περιφερειακές εξετάσεις”-”χαρακτήρα πανελλαδικών εξετάσεων”, μέσα από κλήρωση θεμάτων από αντίστοιχη τράπεζα! Ταυτόχρονα, εδώ και καιρό μέσα από projects, εθελοντικές εργασίες και άλλα αντίστοιχα προωθείται ο ατομικός φάκελος μαθητή, το απολυτήριο "πολλών ταχυτήτων", η πιο σφιχτή αξιολόγηση και βαθμοθηρία.

Αυξάνουν την ύλη! Κάνουν το Λύκειο πιο εξοντωτικό!
Προωθούνται νέα προγράμματα σπουδών με ριζική αύξηση της ύλης στα περισσότερα μαθήματα και κυρίως στα εξεταζόμενα (στα μαθηματικά κατεύθυνσης μπαίνει η ύλη της γενικής και στην έκθεση της λογοτεχνίας κλπ). Η ύλη όμως έχει αυξηθεί ήδη, τα θέματα στις πανελλήνιες έχουν επίσης δυσκολέψει πολύ, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ενδεικτικό είναι πως το 90% γράφει κάτω από τη βάση στα μαθηματικά κατεύθυνσης. Και τώρα έρχονται να αυξήσουν και άλλο την ύλη, να τριπλασιάσουν τις ώρες διδασκαλίας! Για να αιμορραγούν και άλλο οικονομικά οι γονείς μας με τα φροντιστήρια!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Ετοιμάζουν ένα λύκειο με περισσότερες εξετάσεις, με πιο δύσκολη πρόσβαση στην τριτοβάθμια και απόκτηση απολυτηρίου. Ακόμα πιο δυσπρόσιτο για τα παιδιά των φτωχών-λαϊκών οικογενειών, όπου το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια έρχεται από νωρίς να προωθήσει την κατηγοριοποίηση και τον ταξικό διαχωρισμό μαθητών, άρα και αυριανών εργαζόμενων. Να δείξει από νωρίς σε αυτά τα παιδιά το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν. Το δρόμο της της μαύρης, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που προκλητικά ονομάζουν μαθητεία! Της δια βίου μάθησης, δηλαδή του δια βίου κυνηγιού χαρτιών χωρίς κανένα επαγγελματικό δικαίωμα και της δια βίου ανεργίας! Σε ένα εργασιακό τοπίο άγριας εκμετάλλευσης, στο οποίο θα πρέπει αύριο να υποταχτούμε και για το οποίο θα πρέπει από σήμερα να προετοιμαστούμε μέσα από ένα λύκειο πολλαπλών φραγμών και εντατικοποιήσης.

Να μην το ανεχτούμε. Να αντισταθούμε. Σε κάθε σχολείο και πόλη να γίνουν συνελεύσεις ενημέρωσης και συζήτησης αυτών των αλλαγών. Να διοργανώσουμε μαζικές καταλήψεις και διαδηλώσεις. Να χτίσουμε μαθητικό κίνημα με στόχο να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Να βγούμε στους δρόμους και να αναζητήσουμε τους συμμάχους μας, τους γονείς, το λαό, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς μας που επίσης χτυπιούνται από αυτήν την πολιτική.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: