24 Μαρτίου 2019

Ουσιαστική η αντιπαράθεση στη ΓΣΕΕ: – Θα φωνάξω την αστυνομία! – Θα τα πούμε στα δικαστήρια!

Όσο πιο άδειος ο ντενεκές τόσο περισσότερη φασαρία κάνει, λέει η παροιμία και κάπως έτσι εξελίσσεται το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μια διαδικασία πολύ μακριά από τις διαθέσεις και τις αγωνίες των εργαζομένων και, επομένως, κατάλληλη για κάθε λογής μαγειρέματα, αυθαιρεσίες, αντεγκλήσεις, αλλά και «αγωνιστικές εφόδους» με καλοστημένους μηχανισμούς, εξέδρες, αλλά και… εξώδικα.

Από τη «μια» μεριά της αντιπαράθεσης, οι «Παναγόπουλοι και Σία», ο καθεστωτικός συνδικαλισμός των χρυσοπληρωμένων και κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών που συνδιαλέγονται με το κράτος, το κεφάλαιο και το… ΔΝΤ. Που έχουν αναλάβει για λογαριασμό του αστικού κράτους να διαιωνίζουν τη διαλυτική κατάσταση στο εργατικό κίνημα και να δυσφημίζουν την έννοια του συνδικαλισμού. Που έχουν μετατραπεί σε επίσημους συμβουλάτορες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Που ανέλαβαν ακόμη και το ρόλο του εργοδότη, προωθώντας τα κακόφημα ευρωπαϊκά προγράμματα διάλυσης των σχέσεων εργασίας. Που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων. Και που, φυσικά, δεν διστάζουν να απευθυνθούν στον αστικό μηχανισμό και την αστυνομία προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση τους όταν αυτή απειλείται.

Αυτοί, λοιπόν, επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να στήσουν ένα συνέδριο κατά πώς τους βολεύει. Με τις γνωστές αλχημείες, τους συνέδρους μαϊμούδες, τα διευθυντικά στελέχη σε ρόλους συνδικαλιστή, τις αγαστές σχέσεις με την εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό πλήρως αναγνωρισμένο.

Από την «άλλη» μεριά, το ΠΑΜΕ. Το οποίο ένιωσε (ξανά) να πνίγεται από το «ταξικό του δίκιο» και αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί «αγωνιστικά», κόντρα στο συνέδριο της «συνδικαλιστικής μαφίας», όπως αρέσκεται να χαρακτηρίζει πλέον την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα και σε καθημερινή βάση, συγκέντρωση έξω από το χώρο του συνεδρίου με… θεατρικά δρώμενα και μπόλικη μιντιακή φασαρία και, τελικά, αναβολή του συνεδρίου. Κάτι αντίστοιχο με αυτά που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπου το ΠΑΜΕ έδωσε ακόμη μία παράσταση δήθεν ταξικής διεκδίκησης.

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Γιατί στην πραγματικότητα οι δύο πλευρές δεν είναι και τόσο διαφορετικές όσο θέλουν να παρουσιάζονται. Δεν γνωρίζουμε εάν το ΠΑΜΕ έχει και άλλα σχέδια πέρα από το να εξυπηρετήσει τη γενικότερη προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ (αν και πολύ αμφιβάλλουμε). Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο ρεφορμισμός φροντίζει πάντα να κρύβει τη συνθηκολόγα γραμμή του πίσω από μπόλικη φασαρία, για να λουφάξει μετά από λίγο στην αγκαλιά του συστήματος.

«Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους!» κατέληγε το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ μετά τη διάλυση και της συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ στην Αθήνα προκειμένου να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου. «Η απεργία θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι!» δήλωνε αντίστοιχα μερικούς μήνες πριν, τον Νοέμβρη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σε μια αντίστοιχη συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ. Και θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τον τραγέλαφο του ΠΑΜΕ και τις απανωτές αναβολές της απεργίας. Πανταχού παρούσα η ψευτοαποφασιστικότητα των ρεφορμιστών του ΠΑΜΕ!

Δεν μας εκπλήσσουν, λοιπόν, καθόλου οι προσφυγές του ΠΑΜΕ στην αστική δικαιοσύνη. Δεν μας εκπλήσσει η προσφυγή του στα αστικά δικαστήρια προκειμένου να οριστεί νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων! Τόσο ταξικά! Όπως δεν μας εξέπληξε η στάση αποδοχής που κράτησε όταν το κράτος ακύρωσε το συνέδριο του ΕΚΑ και επέβαλε νέο συνέδριο κάνοντας δεκτούς τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που αποτέλεσαν την αιτία αντιπαράθεσης. Η υποταγή στην αστική νομιμότητα ήταν και παραμένει βασικό χαρακτηριστικό των ρεφορμιστών του ΚΚΕ.

Όπως, βεβαίως, και η πρόθυμη συμμετοχή τους στην κρατική χρηματοδότηση προς τα συνδικαλιστικά όργανα.

Δεν μας πείθουν, λοιπόν, τα παχιά λόγια και η φασαρία. Εξάλλου, αντίστοιχη φασαρία ξέρουν να κάνουν και οι καθεστωτικοί συνδικαλιστές. Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, τους ακτιβισμούς του Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (και πρώην ΠΑΣΚΕ). Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η πολιτική γραμμή που προωθεί κάποιος στο εργατικό κίνημα. Το εάν δημιουργεί τους όρους για την ολόπλευρη σύγκρουση με την αστική πολιτική και τους φορείς της.

Και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ μόνο αυτό δεν κάνει. Αντίθετα, αυτό που κάνει είναι να παραπέμπει τα πάντα στην επόμενη… κάλπη, όπου κι αν είναι αυτή.

Δεν περιμένουμε, λοιπόν, τίποτε από τη φλυαρία του ΠΑΜΕ. Αυτό που μας απασχολεί και αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο είναι να διαπιστώσει ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος ότι η διέξοδος για τα προβλήματά του βρίσκεται στη δική του οργανωμένη πάλη, στον καθημερινό αγώνα.

Και όταν αυτό απουσιάζει, οι διαγκωνισμοί για τις έδρες στη ΓΣΕΕ έχουν από μικρή έως και καμία σημασία.

Υ.Γ. Το συνέδριο της ΓΣΕΕ ορίστηκε τελικά για τις 4 Απρίλη. Και το σήριαλ για το ποιος είναι πιο νόμιμος συνεχίζεται.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά τα φαινόμενα. Και το λέω αυτό γιατί την κριτική που γίνεται στον τρόπο που ενεργεί το ΠΑΜΕ την θεωρώ κάπως "χλιαρή" και μετριοπαθή. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι πολύ πιο αιχμηρή, πολύ πιο έντονη διότι η κατάσταση ξεφεύγει επικίνδυνα. Νομίζω πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους το ΠΑΜΕ και το "Κ"ΚΕ (το οποίο βρίσκεται πίσω από το ΠΑΜΕ) ενεργούν δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις εντελώς ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. Αν ξεκινήσουμε από τα γεγονότα του 2008 (όπου έφταναν στο σημείο μέχρι και να κλείνουν σχολές με δική τους απόφαση) και φτάσουμε στα γεγονότα του Οκτωβρίου 2011 και σε πρόσφατα περιστατικά όπως συνέβη πχ στην Πάτρα που απαγορεύουν σε οργανώσεις να παίρνουν μέρος σε πορείες αν προσθέσουμε και τα τελευταία σε όλα αυτά (μη θυμηθώ και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Χαλυβουργία και το βάλω μέσα και αυτό) εκτιμώ ότι η κριτική που τους κάνετε και λίγη είναι.

Ήθελαν να διοριστεί από το...αστικό κράτος (το κατά τα άλλα όργανο του ταξικού αντιπάλου) διοίκηση σε ένα σωματείο. Καταλαβαίνουμε πόσο άκρως επικίνδυνο είναι όλο αυτό; Μιλάμε για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ καραμπινάτο. Νομίζω το πράγμα ξεφεύγει από αυτό που λέμε ρεφορμισμός, οπορτουνισμός πάει αλλού η κατάσταση (σοσιαλφασισμό θα το χαρακτήριζα όλο αυτό) και πρέπει να καταγγελθεί εντόνως ακόμα και με "ακραίο", αιχμηρό τρόπο. Δεν πρόκειται απλά για διαμάχη και εμφύλιο γραφειοκρατών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα για την εξουσία αλλά για κάτι πολύ χειρότερο για ΠΛΗΡΗ παράδοση και υποταγή του συνδικαλισμού στον ταξικό εχθρό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί όλη η κατάσταση από όλους μας. Αυτή είναι η γνώμη μου.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Τέλος συμμερίζομαι και προσυπογράφω αυτά που λέει και η ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ πριν λίγες μέρες όσο αφορά τη ΓΣΕΕ:

"Η πολιτική του ΠΑΜΕ, διακηρύσσοντας “να μην γίνουν συνέδρια με νόθους και εργοδότες” και επιλέγοντας την πρακτική των δυναμικών παραταξιακών δράσεων που διαλύουν συνδικαλιστικά συνέδρια, μια πρακτική που δεν επέτρεψε να γίνει, τελικά, συνέδριο της ΟΙΥΕ και επιπλέον ζήτησε διορισμό διοίκησης στην ΟΙΥΕ από τα δικαστήρια, μια πρακτική που εμφανίζεται να προχωρεί και στην περίπτωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εγείρει το κρίσιμο ερώτημα αν το ΠΑΜΕ έχει στόχο, για να ανατρέψει το νόθο συσχετισμό δυνάμεων στα συνέδρια, να τραβήξει ως το σημείο να επιβληθούν διορισμένες διοικήσεις. Αυτό θα ήταν μια ακόμα πιο καταστροφική εξέλιξη για το συνδικαλιστικό κίνημα."

και για να μην λέμε μόνο για το ΠΑΜΕ:

"Φτάνουν, μάλιστα, ως το σημείο να ζητούν να «μην πραγματοποιηθεί» συνέδριο της ΓΣΕΕ (ανακοίνωση" του ΝΑΡ 21.3), πριμοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη χειρότερη λύση μιας ΓΣΕΕ με κρατικά διορισμένη διοίκηση ή της κατάργησης της ΓΣΕΕ..."

Εάν λοιπόν φτάσουμε εκεί εάν δηλαδή προκύψει μία ΓΣΕΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ με τη βούλα (και ποιος ξέρει ποιος θα έχει σειρά) τότε ζήτω που καήκαμε αυτό θα είναι αν όχι το μεγαλύτερο ένα από τα μεγαλύτερα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στην ιστορία του ταξικού-συνδικαλιστικού κινήματος και ιστορικής σημασίας ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ σε βάρος της εργατικής τάξης θα μιλάμε πλέον όχι απλά για υπονόμευση και διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά για ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Και σε αυτό το έγκλημα θα πρωταγωνιστεί ένα κόμμα που υποτίθεται είναι κομμουνιστικό.

Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς στρώνουν το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση και δεν το λέω μόνο για τη ΓΣΕΕ αλλά γενικά για τα συνδικάτα και τα σωματεία και όσοι ανέχονται, υποστηρίζουν και συμμερίζονται τέτοιες αντιλήψεις πολύ φοβάμαι ότι αποτελούν προβοκάτορες από τα "αριστερά".

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα κάνετε μίση-απεργία χωρις απόφαση απο την ΓΣΕΕ τοτε μπορεί και να μιλάτε....
Για την ωρα μονο λόγια - κομπολόγια

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Την άλλη μισή ποιος την έκανε; Το ΠΑΜΕ που αμετακίνητο στη κόντρα του ενάντια στις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες μετέθετε τις αποφάσεις του τον Νοέμβρη κατά πως αποφάσιζαν αυτές αναδεικνύοντας τη δύναμη της αδυναμίας του; Ή μήπως αυτοί που βάζαν στα σωματεία το μέγα δίλημμα "1η ή 8 Νοέμβρη" και που στις 30 Μάη καλούσαν σε ...μη απεργία; Αναγορεύοντας μάλιστα το ΠΑΜΕ στη πρωτοπορία του ταξικού κινήματος;

Καλά είναι τα λογοπαίγνια και οι ταξικές και αγωνιστικές... ονειρώξεις σίγουρα όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα!

Xampellos είπε...

ένας φορέας κατεβάζει οργανωμένα και με ταξικο πρόσημο εργαζόμενους στον δρόμο...ένας φορέας κλείνει εργοτάξια, εργοστάσια και λιμάνια διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις σε σύγκρουση με το κεφάλαιο...ένας φορέας έχει ζωντανές δυνάμεις στους εργαζόμενους που εκφράζουν τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους μεσα σε αυτόν...το ΠΑΜΕ...μπορεί να μην πήρατε χαμπάρι τις κινητοποιήσεις στην Ν/Ζ ή στα εργοτάξια που οδήγησαν στην υπογραφή Συμβάσεων οκ, σε τροφιμα-ποτά, σε τηλεπικοινωνιες κτλ δεν σας απασχολεί κιόλας προφανώς..αλλά το να λέτε μετά ότι το ΠΑΜΕ κινητοποιείται ξαφνικά και μεμονωμένα ενόψει εκλογών & δεν συγκρούεται με το κεφάλαιο πέρα από ψέμμα αναδεικνύει όλο το πολιτικό σας αδιέξοδο ...
Διότι καλό να χρησιμοποιείς το "λαικός" σε όλες τις κλίσεις...αλλά όταν η "λαiκη Αντιιμπεριλαστικη συνεργασία", η ΛΑΕ, η "λαικη συνεργασία ενάντια στα μνημόνια" κτλ δεν μπορούν καν να καλύψουν ολοι μαζί το πλάτος (!) της Κοραή πάει πολύ να εγκαλείς το ΠΑΜΕ που στην ίδια συγκέντρωση είχε κατακλύσει την Σταδίου ότι δεν εκφράζει τις αγωνίες απλών εργαζομένων...δηλαδή οι χιλιάδες είναι στελεχάρες του ΠΑΜΕ ενώ οι δεκάδες είναι απλοί εργαζόμενοι?
Διοτι καλό να πουλάς αγωνιστιλίκι κι ασυμβιβαστη πάλη, εκ του ασφαλούς όταν στον ιδιωτικο τομέα είσαι ανύπαρκτος και στην δημόσιο που μονό εκεί έχεις (γιατί αραγες…) κάποια παρουσία έχεις οδηγήσει έναν ολόκληρο κλάδο, τους καθηγητές, σε αγωνιστική απραξία χρόνων (μέχρι πρόσφατα) με ψευτοπαλικαριες κι ανευθυνότητες …κι όταν βγαίνεις να μιλήσεις σε κάνα σωματείο του ιδιωτικού τομέα να κλαψουρίζεις ότι οι εργαζόμενοι δεν ασχολούνται και ότι να μπαίνει αίτημα για κλαδικές συμβάσεις δείχνει άγνοια των διαθέσεων τους…

Xampellos είπε...

Διότι καλό κι επιβεβλημένο να κάνεις κριτική ακόμη και πολιτική απέναντι στο ΠΑΜΕ, αλλά επι υπαρκτών γεγονότων κι όχι αποκρύβοντας την μαζική δράση του… και καλή η πολεμική αλλά εδώ μπαίνει ένα ζητούμενο από τους χιλιάδες εργαζόμενους που κινητοποιούνται (και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στο ΠΑΜΕ, αδιάφορο αν σας αρέσει ή αν συμφωνείτε με την επιλογή τους): όχι νόθοι αντιπρόσωποι. ΚΙ αυτό διεκδικείται με μαζική παρέμβαση εργαζομένων (ναι είναι στο ΠΑΜΕ… είστε κατά της οργάνωσης των εργαζομενων?), με συγκέντρωση αύριο και δικαστικά, ναι. Στηρίζετε ή στηρίζετε την παρούσα κατάσταση που σας βολεύει καθώς φαίνεται? Οι δικοί σας εκπρόσωποι σε καθηγητές και γιατρούς είναι εκλεγμένοι κόντρα στον συνδικαλιστικό νομό? Τι προτείνετε? Οι χιλιάδες που θα μαζευτούν αύριο να μπουκάρουν στην ΓΣΕΕ και να σπάσουν στο ξύλο τους νόθους? Να αποχωρήσει το ΠΑΜΕ από την ΓΣΕΕ κι να κάνει άλλη Συνομοσπονδία, εσείς που ακόμη μουρμουρίζετε για τις χωριστές συγκεντρώσεις?
Εν τελει, πίσω από την φασαρία που (δεν) κάνετε (γιατί είστε μια χούφτα στελέχη και μονο) για σύνδεση με τις μάζες, ανυποχώρητους αγώνες, επαναστατική δράση κτλ κρύβεται η πλήρη υποταγή στο υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων, το χάιδεμα της σοσιαλδημοκρατίας και η παροχή σε αυτήν άλλοθι με την εξάρτηση (ποσο φορέθηκε στα χρόνια του μνημονίου από πάμπολλες αστικές δυνάμεις.) και ο φόβος, ο ατελείωτος φόβος απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνίζονται σταθερά, επίμονα, για την ταξη τους- κόντρα στο κεφάλαιο και δεν αρκούνται σε ξεσπάσματα, σε διαχειριστικά αιτηματα για τοπικιστικους αγωνες δεν ασχολουνται με το ποια ημερομηνία εγινε τελικά η απεργία, ποσα τρακτερ τελικά «κατέβασε ο Μπούτας» ουτε βλέπουν κάθε κινητοποιηση μεμονωμενα και τι απεφερε, σαν μπακάληδες μικροαστοι.
Περιμένω επίσης, να βρειτε τους εργαζομενους με αγωνιστικες διαθεσεις που καταπιεζονται εξισου από το ΠΑΜΕ και νακανετε κάτΙ μαζικο για την ΓΣΕΕ….με μεγάλη αγωνία… για να μην λετε ότι καλειστε μονο να επιλεξετε μεταξυ ΠΑΜΕ και ηγεσίας ΓΣΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία καταφέρνει ο κύριος να μην απαντά σε κανένα από τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται επικαλούμενος το γνωστό "εσείς τι κάνετε;", φεύγοντας έτσι διά της πλαγίας και δημιουργώντας μια εικόνα... ότι οριακά ετοιμάζεται η επανάσταση στην Ελλάδα. Δεν τον ανησυχεί, βέβαια, καθόλου η θλιβερή γενικότερη κατάσταση του εργατικού κινήματος, των σωματείων κλπ. Όχι βέβαια! Όλα βαίνουν καλώς. Κι όποιος διαπιστώνει το αντίθετο και αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της περιόδου, που εκ των πραγμάτων δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά/εικονικά/κοινοβουλευτικά παιχνίδια, φασαρίες και εντυπωσιασμούς, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Το λυπηρό με τον κύριο δεν είναι τόσο οι ενέσεις αισιοδοξίας και το ντούρωμα σε μία περίοδο που απαιτεί ψυχραιμία, γείωση και ουσιαστική αναγνώριση της κατάστασης όσο, ότι,νιώθει όντως ικανοποιημένος από τη σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος. Νιώθει ικανοποιημένος που κυριαρχεί η απογοήτευση και ο φόβος στους κόλπους των εργαζομένων. Και το γνωρίζει αυτό εξάλλου, μια που είναι σε ένα μαζικό κόμμα και άρα έχει προσλαμβάνουσες από εργασιακούς χώρους. Πάντως από το ύφος του και μόνο, φαίνεται, ότι αδυνατεί να στηρίξει αυτά που λέει. Είναι ο ορισμός του "όλο λάδι και τηγανίτα τίποτα". Μου θυμίζει αντιπαράθεση επιπέδου
-Γιατί υποστηρίζεις την χ θέση για το ψ ζήτημα;
-ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ; ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΑΑΚ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΡΘ ΒΕΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ.

Ν

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Xampellos αντί να καταναλώνεις δύο σχόλια όπου μας λες πόσο μεγάλο είναι το ΠΑΜΕ και πόσες επιτυχίες έχει σε αντίθεση με μας τους μικρούς και αποτυχημένους καλό θα ήταν να μας πεις γιατί παρά την ύπαρξη του ΠΑΜΕ ακόμη και στους χώρους που είναι δυνατό και γερό η επίθεση του συστήματος περνάει μια χαρά και γιατί οι εργαζόμενοι στην μεγάλη και συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εκτός σωματείων.

Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να μας πεις οι συλλογικές συμβάσεις που πετυχαίνονται χάρη στην αγωνιστική κατεύθυνση του ΠΑΜΕ τι περιεχόμενο έχουν αλλά και για τη συνέχεια των αγώνων όπου ακολουθήθηκε αυτή η περίφημη κατεύθυνση.

Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να μας πεις με ποιο τρόπο οι Αγωνιστικές Κινήσεις στους εκπαιδευτικούς, η Ταξική Πορεία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στηρίζουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες αλλά και να μας υποδείξεις από προκύπτουν αυτά τα γενικά που λες ότι υποστηρίζουμε. Συγκεκριμένα πράγματα και όχι αοριστίες όπου τσουβαλιάζονται πολύ βολικά οι πάντες.

Η άποψή σου περί των εργαζόμενων του δημοσίου, (αλήθεια πόθεν γνωρίζεις ότι εμείς έχουμε κόσμο μόνο στο δημόσιο και μάλιστα αποκλειστικά; έτσι σας λέει η καθοδήγησή σας;), πέρα από το ότι υποδεικνύει άγνοια για το τι συμβαίνει στο δημόσιο υποκρύπτει και τη γνωστή άποψη για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που προβάλει το σύστημα και οδηγεί στη διαίρεση των εργαζόμενων. Θα είχε αξία να μας πεις αν ισχύει και για τους συντρόφους σου δημόσιους υπάλληλους.

Όσο για τους καθηγητές θα έλεγα ότι στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μην μιλάμε για σχοινί!

Τέλος εμείς δεν καλούμε σε καμιά διαλογή και δεν μπαίνουμε σε κανένα δίλημμα. Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεκόψουν και από τη ΓΣΕΕ και από το ΠΑΜΕ! Άλλοι πασχίζουν να γίνουν ουρά του αναγνωρίζοντάς του την πρωτοπορία στο ταξικό κίνημα.





Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ εχει εδω και καιρο (πολυ καιρο) πρώτα καθήκοντα την ανασυγκρότηση του κινήματος.
.Τωρα αν εσεις δεν το γνωρίζεται Ε" δεν ειναι υποχρεούμενο να σας κανει ειδική ενημέρωση
Περα απο αυτο ομως δεν θα αρχίσουμε την κλαψα οπως εσεις κάνετε, για να αυτοικανοποιηθείτε πως
δεν υπάρχει πρωτοπορία ...Θα στήνουμε εργατικους αγώνες -είμαστε πρωτοπορία-,μας το αναγνωρίζει ο αγωνιζόμενος
λαος η" γνωμη σας μας ειναι δευτερεύουσα..κυριος γιατι δεν βοηθάει το κινημα..

Το δημόσιο κατα την γνωμη μου αναφέρεται διοτι αλλο ειναι η απεργία μπροστά στα αφεντικά που εχει απόλυση και αλλο να εισαι
απαλλαγμένος απο την εργοδοτική τρομοκρατία.Αυτο δεν σημενει οτι χωρίζουμε τους εργαζόμενους ,
μιλάμε αντιπαραθετικά,σε ενα υπαρκτό ζήτημα...για να βγάλουμε συμπεράσματα
.Επίσης δεν υπάρχει αναγκη να σου πει καμια καθοδήγηση κατι που το βλεπεις με τα ματια σου...
Εκτος αν εχετε ειδικές δυνάμεις να ειστε αόρατοι αλλα ταυτόχρονα ,παρόντες..Δύσκολο..
Παρουσία στους αγωνες δεν ειναι να κανεις περαντζαδα σε κινητοποίηση που εχει οργανώσει το ΠΑΜΕ
αυτο ειναι τουρισμός στο εργατικο κινημα
πχ το ποιο πρόσφατο στην ΚΟΣΚΟ
Δεν ειστε καλα ενημερωμένοι διαφορετικά παμε σε αλλες ποιότητες "κριτικής"

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ξέρουμε και ποια είναι η εμβέλειά μας όπως και ποια είναι η αποτελεσματικότητά μας. Το πως και το γιατί το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και δεν είναι δύσκολο να το βρει κανείς. Σε αντίθεση με σας που από αυτοϊκανοποίηση και ονειρώξεις πάτε καλά, μιας και στο ερώτημα γιατί δεν πάει καλά το εργατικό και λαϊκό κίνημα και συνεχώς χάνει η μόνη σας απάντηση είναι ότι ...πάει καλά γιατί εδώ υπάρχουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Εδώ και κάτι δεκαετίες είσαστε στην αντεπίθεση παρέα με το μεγαλύτερο μέρος του εξωκοινοβουλίου αλλά οι κατακτήσεις εξαφανίστηκαν και εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Εσύ προφανώς έχει και συμπαντικές ικανότητες και μπορείς να βλέπεις παντού, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό χώρο και να βγάζεις συμπεράσματα για το που παρεμβαίνει ο καθένας μας. Μπράβο σου, αφού τα βλέπεις όλα! Επιπλέον αφού η παρουσία μας και η γνώμη μας δεν μετράνε, είναι δευτερεύουσες, όπως μας λέτε βαλτοί και μη γιατί ασχολείσται τόσο και σκάτε γι' αυτά που λέμε και κάνουμε; Πως μπορείς να ασχολείσαι με κάποιον που δεν υπάρχει;

Όσο για το δημόσιο ξαναψάξτο γιατί μάλλον δεν έχεις ακούσει τίποτα για την τρομοκρατία της αξιολόγησης ούτε για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τείνουν να επικρατήσουν στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, σε υπηρεσίες που αφορούν τις ανάγκες του λαού, ούτε για τα κοψίματα μισθών σε περίπτωση απεργίας, ούτε για τις απολύσεις αναπληρωτών, συμβασιούχων και επικουρικών. Τα συμπεράσματά σου, τα αντιπαραθετικά όπως παραδέχεσαι και εσύ μεταξύ εργαζόμενων δημοσίου και ιδιωτικού, είναι κάποια χρόνια πίσω.

Αν τώρα εσύ θεωρείς περαντζάδα την έκφραση αλληλεγγύης καθημερινά σ΄ένα αγώνα μπράβο σου ξανά! Αλλά μη λες ότι είμαστε και απόντες γιατί αυτοδιαψεύδεσαι! Αποφάσισε λοιπόν.

Ακόμη περιμένουμε την απάντησή σου για το μετά των πετυχημένων αγώνων που έστησε το ΠΑΜΕ. Τι είδους κατάληξη είχαν, τι συμβάσεις υπέγραψαν;

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η μαζική δράση Xampellos του ΠΑΜΕ; Το ότι αποφάσισαν οι παμίτες να ακυρώσουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ αυτό είναι μαζική δράση; Θα μας τρελάνεις; Τώρα ξύπνησε το ΠΑΜΕ; Και καλά γιατί περίμενε το συνέδριο; Τόσο καιρό τι έκανε; Γιατί δεν ενημέρωσε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους για όλα αυτά πολύ πιο πριν; Γιατί τα στελέχη του "Κ"ΚΕ και του ΠΑΜΕ τόσο καιρό που βγαίνουν στα ΜΜΕ δεν τα κατήγγειλαν αυτά τα πράγματα; Γιατί δεν διεξήγαγε καμπάνιες για να τα καταγγείλει όλα αυτά και να ενημερώσει τον κόσμο; Γιατί δεν οργάνωσε εκδηλώσεις μαζί με σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ΤΑΞΙΚΟΥ-ΜΑΖΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που θα βάλει φρένο στα όργια της ΓΣΕΕ; Γιατί δεν συνέβαλλε σε ένα κίνημα καταγγελιών ξεκινώντας από τα πρωτοβάθμια σωματεία και φτάνοντας μέχρι τα τριτοβάθμια όργανα καλώντας τους αντιπροσώπους τους, τους εργάτες και τους εργαζόμενους να μην αναγνωρίσουν συγκεκριμένους τύπους που είναι εργοδότες και ανθρώπους που βρίσκονται μέσα με νόθες διαδικασίες;

Γιατί λοιπόν δεν έκανε όλα αυτά τόσο καιρό και περίμενε το συνέδριο της ΓΣΕΕ ώστε να το διαλύσει ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ με μπούκες και "ακτιβίστικες" ενέργειες εντελώς συμπτωματικά λίγο πριν λήξει η θητεία της διοίκησής της;

Και καλά όλα τα άλλα. Είναι δυνατόν να ζητάς από την αστική δικαιοσύνη να διορίσει ηγεσία σε ένα σωματείο; Και μάλιστα δικών σας μελών μόνο; Πάτε καλά; Αυτό είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ενάντια σε κάθε δημοκρατία και μαζική διαδικασία των εργαζομένων μέσα στα σωματεία. Συμφωνείς εσύ με αυτό; Μήπως θέλετε να κάνετε τα ίδια και με τη ΓΣΕΕ; Γιατί δεν μας λες την άποψή σου είσαι υπέρ του να διορίζει ο ταξικός αντίπαλος ηγεσία μέσα στα συνδικάτα; Αυτά ρε ξεφτέρια σε ποιον Μαρξ και σε ποιον Λένιν τα διαβάσατε;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά τώρα τα υπόλοιπα με καλύπτει και ο Ασγ. Ρε παίδες πείτε μας πως γίνεται να έχουμε τόσες και τόσες "αντεπιθέσεις", να κατεβάζετε τόσο κόσμο στο δρόμο, να είστε η πρωτοπορία του κινήματος όπως λέτε αλλά η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Δεν μας το εξηγείτε αυτό λίγο; Και Xampellos το ΠΑΜΕ-"Κ"ΚΕ στην πράξη έχουν φύγει από την ΓΣΕΕ. Δεν κάνουν τίποτα απολύτως ώστε στην πράξη να ανατρέψουν τους συσχετισμούς εκεί μέσα. Απόδειξη τα τελευταία. Γιατί λοιπόν δεν έκανε όλα αυτά που σε ρώτησα τόσο καιρό ώστε να συμβάλλει πραγματικά στον μαζικό-εργατικό αγώνα ενάντια στις πρακτικές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και τελευταία στιγμή θυμήθηκαν να "αντιδράσουν"; Και με αυτόν τον τρόπο; Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ μαζικούς-ενωτικούς εργατικούς αγώνες. Δεν θέλουν να ανατραπούν οι συσχετισμοί μέσα από πραγματικά μαζικές και πραγματικά δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες προς όφελος του μαζικού-ταξικού αγώνα και της εργατικής τάξης.

Το ερώτημα είναι τώρα το εξής: Μήπως με τα τελευταία επιδιώκουν να ανατρέψουν τους συσχετισμούς ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ώστε το κράτος να επιβάλλει διοίκηση στη ΓΣΕΕ (μαζί με αυτούς μέσα όπως ήθελαν και με την ΟΙΥΕ) καθιστώντας την πλήρως ελεγχόμενη από την αστική εξουσία; Μήπως αυτό θέλουν; Μόνο που αυτό θα είναι όπως είπα αν όχι το μεγαλύτερο ένα από τα μεγαλύτερα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στην ιστορία του συνδικαλισμού.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Βασικά δεν ασχολείται κανεις ιδιαίτερα,, απλα ειδα ενα κείμενο και εγραψα....ουτε εχω σημαντικές ικανότητες( πολλες ),,απλα δεν σας εχω συναντήσει ,,ολοι ειστε κουβαρνταδες στην κρητική ,αλλα μονο εκει..
Η παρουσία σε εναν εργατικό αγωνα απο μονη της δεν ειναι κακο,,αλλα ειναι εύκολο για τον καθένα,, εχει ομως μεγαλη απόσταση απο το να γινει αυτος ο αγωνας,, ιδιαίτερα σε ενα περιβάλλον που η εργοδοσία τον απαγορεύει και δεν κουνιέται φυλο
Εδω ειναι και η ουσία ,σπάσανε οι απαγορεύσεις ,οχι απο μονες τους και οχι εύκολα
Στοχεύσαμε εκει και πήραμε απόφαση να "καταλάβουμε" το ύψωμα...Αυτο πηρε πανω απο 2χρονια σε μια κατάσταση που ο εργαζόμενος δεν σου έλεγε καλημερα..Με αυτα και αλλα φτάσαμε σε κατακτήσεις και σε εργατικές κινητοποιήσεις,,
Αν ολο αυτο το προσπερνας ετσι ευκολα και νιώθεις ικανοποίηση επειδή ηρθες σε εναν αγωνα που στον πρόσφεραν στο πιάτο,εντάξει εκανες το καθήκον σου
Πρέπει ομως να εισαι ποιο σεμνός στην κρητική σου και να τα λαμβάνεις υπόψη σου ολα,,οχι να κανεις τον ξύπνιο και τον αγωνισταρα,ανέξοδα..
Αυτο ειναι ενα παράδειγμα ,,συμβαίνει σχεδόν συνέχεια σε πολλους κλαδους και ειναι εκνευριστικό εκ των υστέρων να κανεις πολεμική..
Σου είπα ποιο πανω ,πρώτα καθήκοντα η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος,,,Μην μου λες λοιπόν για ονείρωξεις επειδή δεν σου βγαίνει η παρτίδα,,σου απάντησα πριν ρωτήσεις...
Κατα τα αλλα χωρις να ειμαι πρόχειρος υπήρξαν αποτελέσματα ,,στ ποτά στην εστίαση και αλλου...Αλλο ομως απόλυση και αλλο μη ανανέωση της σύμβασης που ετσι και αλλιως δεν θα ανανεωνόταν..Το κόψιμο του μεροκάματου δεν το σχολιάζω καν..

Να βαλω και εγω μι ερώτηση...Γιατι το εργατικό ταξικό κίνημα σε ολη την Ευρώπη ειναι στην ιδια και χειρότερη κατάσταση..Ε"..?? Μαλλον θα φταίει το ΠΑΜΕ.

Xampellos είπε...

"Ακόμη περιμένουμε την απάντησή σου για το μετά των πετυχημένων αγώνων που έστησε το ΠΑΜΕ. Τι είδους κατάληξη είχαν, τι συμβάσεις υπέγραψαν; "
Απολογούμαι που ειχα να πάω δουλεια και μετά Πεδίον του Αρεως...Επίσης ""V" For "Viva' La "Revolucion"", παρατηρώ σχόλια σου καιρό σε διάφορα blogs και δεν θα συνομιλήσω με κάποιον που αποκαλεί μέλη και φίλους του ΚΚΕ φασίστες...
Έθεσες κάποια ζητήματα για το ΠΑΜΕ που δεν κινητοποιεί ευρύτερες δυνάμεις, δεν συγκρούεται, δεν δίνει προοπτική, κινειται θεσμικά μπλα μπλα μπλα. Σου απάντησα, δεν μίλησα για επιτυχίες, αλλά αφού τ αναγνωρίζεις ως τέτοιες μπράβο σου!
Φυσικα δε με μπορείς μόνο να θέτεις ερωτήματα χωρίς να απαντάς αντίστοιχα πάνω στο τι κάνεις εσύ. Πάνω σε αυτό μίλησα, αν το αναγνωρίζεις ως αποτυχίες, μπράβο για την αυτοκριτική σου!
Το ΠΑΜΕ είναι το πρώτο που μιλάει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και παλεύει πάνω σε αυτο. Υπάρχει γνήσιος προβληματισμός, κανένας πανηγυρισμός αλλά ούτε και κλαψα η αναζήτηση αλλοθι. Ούτε θα εξαφανισουμε τους αγώνες που δίνονται υπό τόσο δύσκολες συνθήκες όπως κάνουν πχ τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Συμφωνώ μαζί του ότι το να τηρείτε το καταστατικό της ΓΣΕΕ και να περιορισθεί η νοθεια θα βοηθήσει σε αυτο.
Φυσικά βλέπω ότι αποτελεί πάγια τακτική σας όταν αποκαλύπτονται τα ψεύδη σας για την ακινησία του ΠΑΜΕ να γυρνάτε την κουβέντα στο ότι γενικά η κατάσταση δεν είναι καλή, έχουμε απώλεια κεκτημένων κτλ σου ανέφερα νίκες αφενός, αφετέρου αφού σε ενδιαφέρει τόσο η κατάσταση στο εργατικό κινημα, να κάνεις πρώτα την αυτοκριτική σου για την μηδαμινή αν όχι αρνητική συνεισφορά του χώρου σου. Στην τελική δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί ο φορέας που πρωτοστατεί στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων κι όχι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Και αν η εξήγηση σου είναι ότι δεν έχει δυνάμεις στο εργατικό κίνημα ο ΕΡΓΑΣ για να παρέμβει, αυτό είναι ομολογία διαρκούς αποτυχίας κι όχι άλλοθι, για ένα φορέα πολλών δεκαετιών μάλιστα.
Σου έθεσα επίσης ερωτήματα τα οποία απαξίωσες να απαντήσεις. Προφανώς θεωρείς τον πολιτικό σου φορά είτε παντελώς εξωτερικό παρατηρητή στο εργατικό κίνημα είτε παντελώς περιορισμένης ευθύνης...δεκτό αλλά αυτο δείχνει και το μετρό της αξίας της κριτικής του άρθρου.

Xampellos είπε...

Όσον αφορά τα δικά σου νέα ερωτήματα, καταρχάς μάθε πώς υπογράφτηκαν εργοταξιακες συμβάσεις εκεί που ο καθένας πληρωνόταν ότι ναι και πολλές φορές με τον βασικό. Και ναι είχαν σημαντικές αυξήσεις, και ναι ο αγώνας συνεχίζεται για την εφαρμογή τους, για την υπογραφή κλαδικής κτλ. Σε σχέση με τους εργασιακούς χώρους που παρεμβαίνει το ΠΑΜΕ, είναι οι χώροι που έχουν την πιο σταθερή αγωνιστική στάση, ακόμα κι εκεί που η ανεργία έφτασε σε τρομαχτικά επίπεδα. Επίσης στην παρεμβαση του το ΠΑΜΕ θέτει και την προοπτική της εργατικής εξουσίας. Έχεις κάτι καλύτερο η έστω αντίστοιχο από την παρέμβαση του δικό σου χώρου ν απαραθέσεις; Διότι καλές οι κραυγές στο ίντερνετ και οι ειρωνίες απέναντι σε όσους αγωνίζονται για το ότι δεν κάνουν αρκετά, αλλά στην ζωή μου ως εργαζόμενος κοιτάω τις πράξεις του καθενός κι όχι τα λόγια
Η σταση των δικών σου ήταν σε συνέλευση για την διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης το καλοκαίρι του 18 στο σωματείο που συμμετέχω και τα ακουσα ο ιδιος. Τέλος όσον αφορά τους δ.υ., δεν έβαλα καμία αντιπαραβολή με τους ιδιωτικους, απλά εκεί έχω ακούσει μόνο να χει παρέμβαση το κκε-μλ, γεγονός που υποδεικνύει σχετική στόχοθεσια η απλά αδυναμία άμεσης σύγκρουσης με το κεφάλαιο. Αν αυτό σε φέρνει σε αμηχανία, είναι δικό σου θέμα. Επίσης η ενδεχόμενη απεργία διαρκείας (?) στους καθηγητές, είναι ο μονος εργατικός αγώνας που ξέρω να έπαιξε κάποιο ρόλο το κκε-μλ, και η στάση της Φατουρου ήταν ποδηγετικη, εξευτελιστική και εν τέλει αφοπλιστικη για τους κσθηγητες…δεν έχω κάτι με τις σταθερές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα, το αντίθετο μάλιστα, αλλά μιας που το αναφέρεις είναι αξιοσημείωτο ότι όσο αυξάνεται η επισφάλεια στο δημόσιο, τόσο αρχίζει το ΠΑΜΕ να αποκτά επιρροή.
Μην κάνεις πως δεν καταλαβαινεις την διαφορά μεταξύ του πρωτοστατω στην οργάνωση ενός εργατικού αγώνα κι του απλως εκφράζω την αλληλεγγύη μου. Ξέρεις στην πρώτη περίπτωση μπορεί να χρειασθούν ακόμη και χρόνια δουλειάς, με πολλές θυσίες, απολύσεις, ακουραστη δουλειά με τους εργαζόμενους, ακόμη και με συνομωτικότητα για να στηθεί αρχικά ένα σωματείο και να ξεκινήσει να κινητοποιείτε για να ερθεις εσύ απέξω να πεις ποσα λίγα γίνανε, ότι ο αγώνας δεν είναι αρκετά ανυποχώρητος, το ΠΑΜΕ καπελώνει τους εργάτες κι όλο το ευαγγέλιο σας… Επίσης πως είμαι σίγουρος ότι καταλαβαινεις ότι το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση σωματείων και η ΓΣΕΕ συνομοσπονδία… Η κόντρα ειναι με την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Σε κάθε περίπτωση αναμένω τις πρωτοβουλίες του χώρου σου για νεα δομή στο συνδικαλιστικό κίνημα, εκτός αν ο στόχος είναι απλά να ξεκοψουμε δυνάμεις από το ΠΑΜΕ για να τους στείλουμε σπίτι τους, συνηθισμένη συνεισφορα των αριστεριστών στο κεφάλαιο ….αλήθεια στην ΑΔΕΔΥ συμμετέχετε;
Α και μην αυτοβαυκαλιζεσαι...εγω (που δεν εχω καμια οργανική- οργανωτικη σχεση με το ΠΑΜΕ) χαζευω κι ενιοτε μπαίνω σε διάλογο με το blog σας…ουδέποτε ασχολήθηκε το ΠΑΜΕ μαζί σας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι οι εργαζόμενοι κι αρχίζω να καταλαβαίνω το γιατί…

Ανώνυμος είπε...

xampelos, καταρχην εδω από ότι είδα δεν μηδένισε κανείς όποιες κινητοποιήσεις έχουν γίνει γενικά με το ΠΑΜΕ. Αυτός, ο ακτιβισμός, όπως και τα ντου στα υπουργεία, δεν είναι καταρχήν αγώνας που αγκαλιάζεται απο εργαζόμενους και σωματεία, παρά από στελέχη του ΠΑΜΕ, που όχι μόνο δεν οργάνωσαν μία μαζική απάντηση στις μεθοδεύσεις της ΓΣΕΕ, τόσα χρόνια, στα συνέδρια που έχουν γίνειμ αλλά παλιότερα με τον σοφιανό και την ΕΣΑΚ μια χαρά είσασταν στο ΔΣ της ΓΣΕΕ και κατεβάζατε κοινά πλαίσια με την ΠΑΣΚΕ, αυτά μάλλον δεν τα γνωρίζεις. Το ότι το ΚΚΕ, συσπειρώνει ένα κόσμο έχει ένα όνομα που εκμεταλλεύονται σθεναρά οι ηγεσίες του, και κινείται σε μία οικονομίστικη-συντεχνιακή λογική φυσικά κινητοποιώντας και ένα κόσμο, ειναι λογικό αν δεν το έκανε δε θα μπορούσε καν να σταθεί ώς χώρος. Και λίγο καλύτερη που ήταν η κατάσταση στο κίνημα πριν κάποια χρόνια, βλέπαμε τις μεθοδεύσεις του ΚΚΕ. Την χαλυβουργία τη θυμάσαι; Θυμάσαι τις προσπάθειες να διευρυνθεί ο μεγαλύτερος αγώνας που έκαναν οι εργαζόμενοι εκεί και άλλες συλλογικότητες όπως η ταξική πορεία; τις προσπάθειες στο εργ. κέντρο ελευσίνας για συντονισμό με άλλα σωματεία και χώρους; θυμάσαι το πως, όχι μόνο δεν συνέβαλλε το ΠΑΜΕ να συμπαρασύρει και άλλα σωματεία αλλά κορδωνόνταν το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη στον αγώνα που ήρθε προφανώς απο παντού, ενώ πολιτικά δεν έκανε τίποτα μα τίποτα για την ουσιαστική διεύρυνση του απεργιακού μετώπου; Τις εκλογές σε σωματεία οικοδόμων που κρατάνε βδομάδες με τις κάλπες να περιφέρονται τις γνωρίζεις; τις ταξικές αντεπιθέσεις που χρόνια τώρα κάνει το ΚΚΕ, για να πάρει ψήφους στη βουλή; Δεν είναι το ζήτημα το αν το ΠΑΜΕ κάνει κινητοποιήσεις, το ζήτημα είναι ποια γραμμή και κατεύθυνση έχει στην ΠΡΑΞΗ στο κίνημα και όχι στα λόγια. Δηλαδή, τη γραμμή του οικονομισμού και της διάσπασης των αγώνων, της υποταγής στην αστική δικαιοσύνη, την αποδοχή των καλπονοθευτικών συνδικαλιστικών νόμων που ισχύουν στα σωματεία, την προσφυγή στη δικαιοσύνη πάνω στα ωφέλη που μπορεί να αποκομίζουν πάνω σε αυτους τους συνδικαλιστικούς νόμους. Πώς αλήθεια καλείς την αστική δικαιοσύνη να λύσει το ταξικό ζήτημα της διάρθρωσης της ΓΣΕΕ; ποιός έιναι ο ρόλος των εργαζομένων σε αυτό τον αγώνα; Τι να πρωτοπούμε για το ΠΑΜΕ και τις ταξικές κορώνες του, τις προτάσεις νόμων στη βουλή απο το ΚΚΕ, και τη στάση σε μία σειρά εργατικών κέντρων που ελέγχει τόσα χρόνια... Λες και ο κόσμος δεν γνωρίζει τι κάνει το ΠΑΜΕ. Λες και τώρα τα πρωτοείδαμε αυτά. Προσπάθησε να καταλάβεις, δεν γίνεται μία κριτική για να στοχοποιηθεί το ΠΑΜΕ, γίνεται μία κριτική για να πάει το κίνημα μπροστά, το οποίο κίνημα το ΠΑΜΕ τόσα χρόνια, το πηγαίνει απο συντεχνιασμό και μεθόδευση σε βουλευτικές εκλογές και αντεπιθέσεις...αναχώρησης. Φαίνεται από τις απαντήσεις σου η αμυντική σου στάση, πως εγκαλείς βάση συσχετισμών, πόσοι είμαστε , πόσοι είστε κλπ. Φαίνεται ότι πχ για τους καθηγητές και τη στάση του ΠΑΜΕ δεν έχεις να πεις τίποτα ουσιαστικό, όπως και για τα δεκάδες άλλα επιχειρήματα για τη στάση του ΠΑΜΕ στο κίνημα τόσα χρόνια. Παρά αυτό που κάνεις είναι να κρυβεσαι πίσω από τους αριθμούς. Λές ότι το πάμε βάζει την προοπτική της λαικής εξουσίας στο κίνημα. Καλά τώρα δουλευομαστε; το ΚΚΕ έχει ξεκόψει οριστικά με την επαναστατική γραμμή από το 1974 και μετά, και πρώτα πρώτα από το 1956. Αλλά επειδή συσπειρώνει ένα κόσμο, και δεν υπάρχει και κάτι άλλο δυνατό, κρυβονται κάποιοι πίσω από τους μεγαλεπίβολους ταξικούς αγώνες που το ΠΑΜΕ δίνει και ο κόσμος του κινήματος δε βλέπει γιατί είναι μάλλον χαζός ε; Εντάξει ρε συ, απο παραδείγματα και στάση του ΚΚΕ, έχουμε να πούμε εκατοντάδες, στα σωματεία, σε κινητοποιήσεις κλπ... αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στο να βαφτίζεις το ψάρι κρέας και να το ντύνεις αυτό με μία αριθμητική της υπεροχής σου που στο ταξικό κίνημα δεν έχει αφήσει τόσα χρόνια καμία ουσιαστική παρακαταθήκη, και δεν έχει ανοίξει κανένα δρόμο πέραν του κοινοβουλευτικού.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

xampelos Μιας και τώρα δεν προλαβαίνω να γράψω περισσότερα, περιορίζομαι να πω ότι όταν κάποιος σου ζητά να του πεις συγκεκριμένα που και ποιες συμβάσεις και κάτω από ποιες διαδικασίες υπογράφηκαν δεν το κάνει για να απολογηθείς αλλά για να του αποδείξεις επιθετικά αυτά που ισχυρίζεσαι!

Από τη μια λες δεν μας έχεις δει πουθενά και υποθέτεις ότι είμαστε μόνο στο δημόσιο, ενημερωτικά είμαστε πολλοί λίγοι σε σχέση με τον ιδιωτικό, και από την άλλη μας έχεις στο σωματείο σου, το οποίο όμως δεν μας λες και ποιο είναι για να δούμε ποια ήταν η στάση μας εκεί. Μάλλον από αβλεψία και όχι για να δημιουργείς εντυπώσεις!

Τέλος καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τους χώρους όταν μιλάς και παρεμβαίνεις κάπου. Δεν έχουμε καμιά σχέση με την ΕΡΓΑΣ, εδώ είμαστε με την Ταξική Πορεία, ενώ η Φατούρου ανήκει στις Παρεμβάσεις και όχι στις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Όσο για την απεργία των εκπαιδευτικών πριν μιλήσεις για τη στάση της Φατούρου καλό θα ήταν να μας θύμιζες ποια ήταν η στάση του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ πότε είναι συσπείρωση σωματείων και πότε παράταξη. π.χ. το ΠΑΜΕ δημοσίου ποια σωματεία συσπειρώνει;

Αυτά πρόχειρα κι αν χρειαστεί τα ξαναλέμε το βράδυ!


Ανώνυμος είπε...

τελικά το μένος σε αποκαλύπτει και εκθέτει....Ο σχολιστης ανωνύμως 1.47 μας εγκαλεί οτι δεν κλιμακώσαμε στην χαλυβουργία,,δεν γνωρίζει αλλα μιλάει,
εγινε λοιπον προσπάθεια να απλωθεί ο αγωνας (σε ολη την Ελευσίνα ταξιδεύοντας και στον Βολο ),,, απο τα κατω μια και στα σωμάτια η συσχετισμοί ηταν αρνητικοί..
Εκει βέβαια ολοι οι λαλιστατοι σχολιαστές και κειμενογράφοι απουσίαζαν ,περίμεναν παλι το ΠΑΜΕ να κανει την "δουλεία" και στην συνέχεια να εμφανιστούν να μας πουνε ποσο καλα ξερουν τι χρειάζεται το κίνημα ,εκ των πραγμάτων αυτο συμβαίνει σχεδον παντού..
Τελικα η απεργία έληξε συγκρουόμενοι με τα ΜΑΤ του Σαμαρά.
Επισημαίνει μάλιστα οτι δεν απάντησαμε στις διαχρονικές μεθοδεύσεις της ΓΣΕΕ ..
Και η δημιουργία του ΠΑΜΕ τι ηταν,,,δεν ηταν μια ουσιαστική απάντηση, που δεν υποτάσσεται στους συσχετισμούς,, που με τον ποιο καθαρο τροπο αποδεικνύει πως δεν ειναι παρακολούθημα της ΓΣΕΕ και δεν παίζει μπαλα μαζι τους,, και με συνεργασίες (οπου συμβαίνει) προσπαθεί να τους διαβολίσει?
Στην πραξη κυριοι οχι στα λογια οπως συνήθως κάνετε..
Οσο για τις εκλογες που ο ιδιος σχολιαστής λεει πως εκει ειναι η έγνοια του ΚΚΕ και εχει στο κεφαλι του τον ρεφορμισμού ,τον διαψεύδουν τα γεγονοτα και παλι,διοτι πρεπει να θυμάται την πρόταση του Τσιπρα στο ΚΚΕ να σχηματίσουν κυβέρνηση με επικεφαλής την Αλεκα Παπαρηγα,,,ελα ντε ομως που το ΚΚΕ αρνήθηκε και πηγε περίπατο ο υποτιθέμενος ρεφορμισμός..
Η επόμενη μαχη που εχουμε μπροστά μας ποια ειναι,,δεν ειναι η εκλογές.? Ειναι λοιπον αλλη μια μαχη τιποτα παραπάνω ουτε,, αυτοσκοπός,..Αλλωστε και εσεις συμμετέχετε στις εκλογες,χωρις να εχτε τις αγωνιστικές παρακαταθήκες του ΚΚΕ στην ταξικη παλη που αποδεικνύει πως ολα ειναι πεδία μαχης..είτε λέγεται κίνημα ειτε εκλογες ...
Συνεχίζει ο ακαταμάχητος σχολιαστής με την αστικη νομιμότητα,,δεν μας λεει πως στέκεται αυτη του η αποψη οταν οταν εχουμε στην πλατη 2.500 χιλιαδες
δικες...
Καλα διαβάσατε το νούμερο..
Θα ειναι χρήσιμο ο καθε αναγνώστης να προσέξει πως μιλαμε με ολόκληρα σεντόνια για το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ενω για τα "επαναστατικά"τους κόμματα ουτε με λιγες λέξεις.....
Και δεν ειναι θεμα ποσότητας ,αν και η ποσότητά δεν πέφτει απο τον ουρανό..

Ανώνυμος είπε...

Xampellos φθηνές δικαιολογίες για να αποφύγεις τα ερωτήματα που σου θέτουμε. Απόδειξη ότι βρίσκεστε σε σύγχυση και σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν μπορείς δηλαδή να απαντήσεις αν πρέπει ή όχι το αστικό κράτος να διορίζει ηγεσίες στα συνδικάτα; Σοβαρά τώρα; Δεν μπορείς καν να μας πεις αν το θεωρείς σωστό ή λάθος; Φίλε μου πρέπει να βρίσκεσαι σε πολύ δύσκολη θέση όμως. Βέβαια το κατανοώ όπως σας κατήντησε ο Περισσός τι να πεις και εσύ;

Κοίταξε να δεις δεν αποκάλεσα ποτέ τους φίλους και τα μέλη του "Κ"ΚΕ φασίστες αλλά αυτό που λέω είναι ότι πολλοί συμπεριφέρονται ως φασίστες. Δεν λέω φυσικά για όλους αλλά έχω προσωπικές εμπειρίες από τη σχολή μου για την συμπεριφορά και την στάση ορισμένων και προς εμένα και προς άλλους συντρόφους. Ξέρεις δεν έχει σημασία τι λες αλλά πως συμπεριφέρεσαι, πως ενεργείς. Ε σου λέω ξεκάθαρα πολλοί από εσάς ξεφεύγουν επικίνδυνα και ναι θα το πω αγγίζουν τα όρια του χρυσαυγιτισμού. Τραμπουκισμοί, προπηλακισμοί, ξύλο, απειλές και όλα αυτά τα ωραία. Δεν φταίω εγώ αν το κάνουν το πρόβλημα είναι δικό σας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πρακτικές που στην ουσία τους είναι φασιστικές. Το να απαγορεύεις πχ μία συλλογικότητα να διαδηλώσει είναι φασισμός όπως και να το κάνουμε, είναι φασιστική ενέργεια. Το να γράφεις στα @@@ τους εργάτες και τους εργαζόμενους και να ζητάς από το κράτος να διορίσει ηγεσία σε ένα σωματείο δηλαδή ηγεσία χωρίς να προκύψει από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες των ίδιων των εργαζομένων και των εργατών ε σόρρυ αλλά το θεωρώ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Πες μου λοιπόν εσύ τι είναι κατά τη γνώμη σου; Το να κλείνεις μία σχολή όχι από απόφαση γενικής συνέλευσης φοιτητών αλλά από απόφαση του...Περισσού ε σόρρυ πάλι αλλά το θεωρώ επίσης ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Ξέρεις γιατί; Γιατί αποφασίζει μία μειοψηφία για τους πολλούς χωρίς να ρωτάει κανέναν άλλον παρά μόνο τους δικούς της. Ε πάντως δημοκρατία δεν είναι αυτό. Διαφωνείς; Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες και τις υπεκφυγές και πες μου ξεκάθαρα τι τα θεωρείς όλα αυτά;

V For Viva La Revolucion

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Ανώνυμε υποστηρικτή του ΚΚΕ μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις! Όταν λέμε για κλιμάκωση δεν εννοούμε το ...Βόλο μόνο αλλά την προσπάθεια του ΠΑΜΕ να απομονώσει τον αγώνα από άλλους. Τότε "έτρεχαν" αγώνες, ακόμη και σε εργοστάσια που τα σωματεία τους κλαδικά ή μη ελεγχόταν από το ΠΑΜΕ, αλλά δεν έκαναν τίποτα κοινό. (3Ε, μετάλλου στο Περιστέρι, ναυπηγεία, Alter κ.λπ,). Όσοι μάλιστα δεν ήταν του γούστου του, όπως η Ταξική Πορεία, έγιναν προσπάθειες ακόμη και βίαιες για να διωχθούν, φτάσανε στο σημείο να αρνηθούν ακόμη και χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αλλά χάρη στην παρέμβαση εργαζόμενων -και μελών του ΔΣ- αυτά τελικά αποφεύχθηκαν.

Όταν μπήκαν τα ΜΑΤ στο εργοστάσιΟ δόθηκε μάχη, ήταν και δικοί μας εκεί, αλλά στο ερώτημα που βάζουμε από τότε γιατί το ΠΑΜΕ απέτρεψε την προσπάθεια να επανακαταλάβουν το εργοστάσιο οι εργαζόμενοι θα απαντήσει κανείς ποτέ;

Η δημιουργία του ΠΑΜΕ ήταν απάντηση του ΚΚΕ στον εργοδοτικό και ρεφορμιστικό συνδικαλισμό δια της ...μισής διάσπασης ακολουθώντας τις απόψεις του εξωκοινοβουλίου, ιδιαίτερα του ΝΑΡ, για χωριστούς πόλους κ.λπ.. Μέχρι τότε περηφανευόταν για το ότι στην Ελλάδα σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχει μια ΓΣΕΕ, θυμήσου τον Κωστόπουλο! Μισή όμως γιατί ποτέ δεν ξέκοψε από τη ΓΣΕΕ ολοκληρωτικά και ποτέ δεν πήγε κόντρα στο σχεδιασμό της. Μόνο μια φορά προσπάθησε να κάνει απεργία μόνο του και τα έκανε μαντάρα!

Οι εκλογές και ο κοινοβουλευτικός δρόμος δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις, κάτι που δεν το αποκλείει το ΚΚΕ, αλλά και με τον τρόπο που κινείται συνολικά, τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλες οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ καταλήγουν στη Βουλή προς υποστήριξη των νομοθετικών πρωτοβουλιών του ΚΚΕ, με πιο πρόσφατη την απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών.

Ούτε η αστική νομιμότητα έχει να κάνει με τις διώξεις τις οποίες εμείς, σε αντίθεση με σας όταν αφορούν άλλους, τις καταγγέλλουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι παρά τις διαφωνίες μας. Τέτοιες έχουν κι άλλοι και από άλλους χώρους αυτό δεν σημαίνει ότι και δικαιώνονται πολιτικά! Έχει να κάνει με τη συνολική κίνηση ενός χώρου.

Τη συζήτηση εδώ την καθόρισαν όσοι παρεμβαίνουν υπέρ του ΚΚΕ. Όχι εμείς, μιλώντας εκ μέρους του μπλογκ. Το ζητούμενο είναι η ποιότητα των επιχειρημάτων!


Ανώνυμος είπε...

Α και κάτι άλλο που πρέπει να ειπωθεί. Xampellos μπορεί να διαφωνεί κανείς με μία μορφή πάλης δεν είναι κακό αυτό. Όταν όμως αποφασίζουν οι εργαζόμενοι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσα από ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ να ακολουθήσουν αυτή τη μορφή πάλης τότε δεν έχει δικαίωμα κανένας να αναιρέσει ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ την απόφαση αυτή. Αυτό έγινε στις 15/05/2013 (αν θυμάμαι καλά τότε ήταν διορθώστε με αν κάνω λάθος) όταν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ και θα το πω ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ δεν πέρασε η απόφαση των καθηγητών για απεργία. Και το ΠΑΜΕ φιλάρα μου ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Το βούλωσε ούτε που το κατήγγειλε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ διότι ήταν ΕΝΑΝΤΙΑ στην απεργία και τον αγώνα των καθηγητών και ουσιαστικά με τη στάση του συμμάχησε με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ ώστε να μην περάσει η απόφαση των καθηγητών. Αυτό πάντως μεγάλε δεν το έκανε η Φατούρου ούτε οι Αγωνιστικές Κινήσεις φυσικά το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό το διέπραξαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ με ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των "Κ"ΚΕ-ΠΑΜΕ.

Είναι δυνατόν να γράφεις στα @@@ σου πάνω από 90% ποσοστό υπέρ μίας μορφής πάλης και να μην υπερασπίζεσαι την απόφαση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των εργαζομένων; Είναι ταξικός αγώνας αυτός που μας κάνετε και μαθήματα τρομάρα σας; Αποφάσισε μία γραφειοκρατική ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ενάντια στις ΜΑΖΙΚΕΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ αποφάσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων και μετά μου κάνεις και κριτική που μιλάω για φασιστικά πραξικοπήματα;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

,οταν γίνεται κινητοποίηση την κανουν οι εργαζόμενοι οταν ομως ειναι να παρθεί μια απόφαση που δεν μας αρεσει την παίρνει το ΠΑΜΕ

Ο κωστοπουλος η συμμέτοχη σε κυβερνήσεις και οι αυταπάτες ανήκουν σε μια εποχη που εληξε..Απόδειξη η άρνηση της κυβερνητικής πρότασης.
Αρα κανεις λαθος σε αυτο και,εχει ξεκόψει..Στο μελλον θα δουμε..
Άλλωστε ποτε η πορεία του ΚΚΕ ποτε δεν ηταν ευθύγραμμη,,νέα καθήκοντα νέοι αγώνες,, δεν μπορει να κρίνεται το παρελθόν κανοντας αναγωγη τις συνθήκες του σήμερα,,( μηχανιστικά.).Η ταξικη παλη πρεπει να δίνεται παντου και να καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι..Υπάρχει πολυ εμπειρία στην πορεια του κομμουνιστικού κινήματος που μας βοηθα να βγάζουμε συμπεράσματα και να πράξουμε αναλογα..Οσοι εχουν νοσήσει απο αριστερησμο να παρουν αντιβίωση..
Κατα τα αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι ο κοινοβουλευτικός αγωνας δεν πρεπει να πλαισιωθεί απο τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων..
Θα ηθελα να μου εξηγήσεις τα της αστικης νομιμότητας πως τα εννοείς..

Θα επαναλάβω μια ερώτηση που ξεχάστηκε..Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατι το ταξικο κίνημα ειναι σε ακομα χειρότερη κατάσταση..?

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, αν κριτήριο αγωνιστικότητας για τον φίλο σχολιαστή είναι βασικά το πόσες δίκες έχει στην πλάτη του ένας χώρος, θα του συνιστούσα να ενταχθεί στον πιο αγωνιστικό, κινηματικό, μαχητικό χώρο... την αναρχοαυτονομία. Εκεί να δεις δίκες και κακό.

Xampellos είπε...

To άρθρο έγραφε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ΠΑΜΕ & ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ δεν κάνει αγώνες, δεν κινητοποιεί εργαζόμενους, δεν βάζει συνέχεια και προοπτική...
φυσικά πολλά σχόλια μετά καταλήγετε να σχολιάζετε για το 1956, για το «τι συντονισμός έγινε στην χαλυβουργία» (δεν υπήρξε συντόνισμος με τις άλλες πολυήμερες απεργίες του ΠΑΜΕ...το ακούσαμε κι αυτο), ότι «έκανε μόνο μια απεργία χωρίς την ΓΣΕΕ» (αλήθεια..? έκανε πολλές και 48ωρες..ρωτήστε την καθοδήγηση σας του ιδιωτικού τομέα), ότι το «ΚΚΕ διεκδικεί κυβερνητική εξουσία με εκλογές» (βρείτε μου το σχετικό σημείο στο πρόγραμμα...). Ότι «στις απεργίες δίνει βάση στο κοινοβούλιο!!!», που απο τα χαράματα οι δυνάμεις του είναι σε περιφρουρήσεις και ξέρεις εκεί η σύγκρουση δεν είναι «κλέφτες κι αστυνόμοι» στο Συνταγμα...το ότι χρησιμοποιεί επιλεκτικά το αστικό κοινοβούλιο και τα δικαστήρια για να καταδείξει τη σύμφυση Κρατους & Κεφάλαιου σε ευρύτερες μάζες διαστρεβλώνετai κατά πως σας βολεύει αγνοώντας ότι για όλα τα προβλήματα το ΚΚΕ καλεί σε αγώνες. Κοινώς ένα μάτσο ψέμματα γιατί στο τρίπτυχο δράση, συνδεση με τις μάζες, ταξική συνείδηση και προοπτική το ΠΑΜΕ είναι η πρωτοπορία του κινήματος και προσπαθείτε να το αποσιωπήσετε με ψέμματα και διαστρεβλώσεις...όσο προχωράει η κουβέντα τόσο το ευτελίζετε, λες και είμαστε σε φοιτητικο αμφιθέατρο και πουλάτε πνεύμα

Xampellos είπε...

Φυσικά δεν βρίσκετε τίποτα να πείτε για την δική σας δραση, ζυμωση με τον κοσμο, συνδεση με αυτόν… το μόνο που βρήκατε να ψελλίσετε είναι ότι σε αγώνες που ήδη διεξάγονται χωρις εσας, εκφράζετε την αλληλεγγυη σας…μπράβο αλλά δεν είναι το ίδιο και σίγουρα δεν καταδεικνύει ζωμωση με τον κόσμο, μάλλον το αντίθετο…δεν σας είπε κανεις ότι έχετε άδικο επειδη δεν έχετε κόσμο...αλλά όταν κάνετε κριτική στο ΠΑΜΕ ότι δεν συνδέεται με πλατειά στρώματα εργαζομένων, δεν πρέπει να κάνετε την ιδια κριτική σε εσας? Προσωπικά θεωρώ ανήθικο να ζητάς απο τον άλλο πραματα που δεν κάνει εσυ...και ακόμη πιο ανηθικο να εξαφανίζεις επίμονους αγώνες που συμμετειχαν χιλιάδες εργαζόμενοι (αναφέρθηκαν πολλάκις αλλά δεν ιδρώνει το αυτί σας) μόνο και μόνο επειδή έκαναν το λάθος να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ...ειστε με το "εξω τα κόμματα απο τα συνδικάτα"? πείτε το ξεκάθαρα!
Επίσης συνηθίζω να προσπαθώ να απαντήσω σε αυτό που με ρωτάει ο συνομιλητής μου, αυτό εκλαμβάνεται ως απολογητικό ύφος και στριμωγμα…Το ότι δεν απαντατε σχεδόν σε τιποτα για το τι κάνετε εσείς είναι απλα επιθετική προσέγγιση του θέματος η παραδοχή της ανυπαρξίας δράσης; Το ότι δεν λέτε τίποτα για την γραμμή με την οποία πραγματικα κατεβαίνετε όπου κατεβαίνετε σε σωματεία; σου έφερα το παράδειγμα του δικού μου σωματείου (ταξική πορεία είναι όντως, μπερδεύτηκα στην προσπάθεια μου να μην πω γενικά κκε-μλ) Φυσικά δεν θα κάτσω να σου δώσω στοιχεια για το που και ποιος ειμαι. Δες άλλο παράδειγμα όμως: Συνελευση του ΣΜΤ την Παρασκευή. Σε 100δες εργαζομένους η Ταξική Πορεία πήρε μόνο τις ψήφους των ομιλητών της! Η γραμμή ήταν του να βρούμε “το ελάχιστο κοινό αίτημα για να συσπειρώσουμε περίσσοτερους”… Δεν είναι αποδοχή της αστικής επιρροής στους εργαζόμενους να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις για χάρη του κεφαλαίου; Δεν είναι ίδια με την λογική “και 1 από τα 10 να κανει, καλά είναι” που έστειλε τον κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτήν την γραμμή πρωτοστατησατε σε αγώνες, οργανώσετε εργαζόμενους, δώσατε προοπτική ανατροπής;;? Αφου θέλετε σύγκρουση και προοπτική, γιατί καταδικάζετε το σύνθημα του ΠΑΜΕ για αντεπίθεση? Και είναι σύνθημα, δεν ειπε το ΠΑΜΕ ότι ειμαστε σε αντεπιθεση, έλεος με τις διαστρεβλώσεις
Στην ΑΔΕΔΥ φυσικά συμμετεχετε και από ότι βλέπω σε συνεργασία με ΑΝΤΑΡΣΥΑ..τι αλλάζει εκεί ξαφνικά σε σχέση με την ΓΣΕΕ? Έχετε ψηφαλάκια?!! Στην απεργία των καθηγητών το ΠΑΜΕ πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες…με διαρκή ελεγχο από τους εργαζόμενους, με αναζητηση συμμαχιών, με ξεκάθαρο πλάισιο…δεν κατέβηκε για ταξική σύγκρουση μαζι με τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και με υπερβολικά κι ανέξοδα λόγια, ούτε ερμήνευσε εκ των υστέρων την ψήφο των εργαζομένων λες και οι ιδιοι δεν ξεραν τι ψήφιζαν…
Εν κατακλειδει γιατί είστε λοιπον σε αυτήν κατάσταση αφού έχετε τόσο μαζική, ανατρεπτική, συσπειρωτική, ασυμβίβαστη κτλ πολιτική; Βλέπω τεράστια δυσκολία να αρθρώσετε θετικό λογο και προσωπικά, σαν εργαζόμενος που αναζητώ συλλογική λύση στα προβλήματα μου δεν βρίσκω καν τον λόγο να συνεχίσω συζήτηση φοιτητικού αμφιθεάτρου…ουτως ή άλλως δεν απαντάτε τίποτα, μονο κάνετε «κριτικη»

Xampellos είπε...

κι ενα τελευταιο, ενδεικτικο για την "επαναστατικότητα του μ-λ χώρου, τουλάχιστον στην Ελλάδα: στις 2 περιπτώσεις που η αστική τάξη πόνταρε σε σοσιαλοδημοκρατία με "πατριωτικό" λόγο για να καλιμπράρει τον κόσμο (1981 & 2015),ο αντιστοιχα μεγαλύτερος μ-λ σχηματισμός διαλύθηκε (ΚΚΕ-μλ & ΚΟΕ αντίστοιχα)..

Ανώνυμος είπε...

Το κκε (μ— λ) διαλυθηκε μετα τη παλινορθωση του καπιταλισμου και στην κινα το 1976. Το ιδιο εξ αλλου εγινε και με τα περισσοτερα μ— λ κομματα σ ολο τον κοσμο. Τι σχεση εχει αυτο με τη "σοσιαλδημοκρατια με πατριωτικο λογο", το πασοκ δηλαδη; Δεν εχεις ακουσει οτι δεν μιλανε για σκοινι στο σπιτι του κρεμασμενου; τι θες να πεις δηλαδη οτι το κκε (μ— λ) παρασυρθηκε απο το ρευμα της "αλλαγης "; χαχαχα!!!

Κοιτα καποιοι, κακως βεβαια, απογοητευονται και τα παρατανε οταν συμβαινουν καταστροφικα γεγονοτα τετοιας κοσμοιστορικης σημασιας, γιατι εχουν συναισθηση της πραγματικοτητας. Αλλοι ειναι στο κοσμο τους και ειναι πανευτυχεις.

Οσο για τη κοε εχει τοση σχεση με τα μ— λ, οση και ο γεωργαλας, ο τσιπρας και τοσοι αλλοι παρομιοι, με το κκε.
Γιωργος

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Εκτός από το ότι το βασικό σου επιχείρημα εξακολουθεί να είναι τα μεγέθη εξακολουθείς να μπερδεύεις και με ποιους μιλάς xambelos! Που την είδες τη συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΔΕΔΥ;
Συμμετέχουμε σε σωματεία και του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου. Το ΠΑΜΕ κάνει κάτι άλλο; Είναι κάπου που να μην συμμετέχει και δεν το ξέρουμε; Οι πολλές 48ωρες γενικές απεργίες που κήρυξε το ΠΑΜΕ, χωρίς τελικά να τις εξαρτά από τον σχεδιασμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ποιες ακριβώς είναι; Μπορεί και να μην θυμάμαι!
Επιπλέον με το να λοιδωρείς αυτό που ανέφερα ότι παράλληλα με την απεργία των χαλυβουργών γινόντουσαν κι άλλες και με ευθύνη και του ΠΑΜΕ δεν συντονιζόντουσαν το μόνο που κάνεις είναι να μην απαντάς. Από εκεί και πέρα το να πετάς μια κουβέντα, δεν είσαι ο πρώτος που το κάνει εδώ είναι κλασσική τακτική, για το σωματείο σου χωρίς όμως να λες ποιο είναι ώστε να μην μπορούμε να δώσουμε απάντηση κρυπτόμενος πίσω από την ανάγκη να μην αποκαλυφθείς (δεν σου ζήτησε κανείς ταυτότητα!) στο δικό μου χωριό λέγεται ψέμα! Πάντως ένα καλό βγαίνει από τα λόγια σου. Δεν μας θεωρείς και τόσο ανύπαρκτους μας βλέπεις τελικά σε διάφορους χώρους!
Εμείς πουθενά δε λέμε ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν έχουν σχέσεις με εργατικές μάζες, θα ήταν γελοίο αυτό, αλλά το ότι έχει, όσο έχει επιροή στο εργατικό κίνημα δεν θα έλεγα ότι το δικαιώνει. Τότε τι να πουν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που ποτέ οι δυνάμεις του ΚΚΕ, όπως κι αν λέγονταν, δεν κατάφεραν ποτέ να τις ξεπεράσουν; Την πολιτική του και τις κατευθύνσεις του αμφισβητούμε και κριτικάρουμε.
Δεν είμαστε εμείς που ξεχωρίζουμε και εξαφανίζουμε αγώνες, όταν τα λες αυτά καλό είναι να μην κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Υπήρξαν κι άλλοι αγώνες και μακρόχρονοι εργοστασίων που το ΠΑΜΕ αντί να τους στηρίξει όχι απλά τους αγνόησε αλλά στάθηκε και απέναντι με πιο πρόσφατο αυτόν των εργατών της ΣΚΟΤ γιατί επέλεξαν να μην στηριχθούν αποκλειστικά στο ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν οι δικοί μας, άσχετα αν συμφωνούσαμε με επιλογές τους ή όχι, οι «απ' έξω» και κάναν προσπάθειες αυτός ο αγώνας να πάρει έκταση και να γίνει γνωστός σε όλη την περιοχή, το ίδιο κάνουμε σε όλους τους εργατικούς αγώνες είτε είμαστε μέσα είτε όχι. Το ίδιο κάναμε και με την χαλυβουργία και σας ενοχλεί γιατί η αλληλεγγύη δεν ήταν του απόλυτου ελέγχου σας. Φτάσανε οι δικοί σας να καταγγείλουν μαζικότατη συγκέντρωση αλληλεγγύης με ομιλητές τέσσερις εργάτες της χαλυβουργίας ως προβακατόρικη στη γειτονιά μου στα Σεπόλια κι ας είχαμε απευθυνθεί και στην Λαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν έκανε τίποτα, για να την κάνουμε μαζί.
Το ότι είμαστε λίγοι το ξέρουμε αλλά στα σωματεία παλεύουμε για να γίνουν ξανά μαζικά, για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι μαζικά και να μην περιορίζονται να αναθέτουν σε κανένα φωστήρα την εκπροσώπησή τους κάθε όποτε γίνονται εκλογές.
Η αντεπίθεση είναι σύνθημα; Που το έχει κάτι δεκαετίες; Κεντρικό θέμα του Κουτσούμπα και στη σημερινή του ομιλία για την ευρωβουλή ήταν! Σε αντεπίθεση μέσω ευρωκάλπης κάλεσε το λαό! Η λογική του «συνθήματος» αυτού είναι για να μην αποδέχεται «τα λίγα» που λες και που τόσο υποτιμάς. Όταν σάρωνε η επίθεση κατά των εργατικών κατακτήσεων μας λέγατε, παρέα με το ΝΑΡ, ότι η υπεράσπισή τους είναι λίγη και ότι πρέπει το εργατικό κίνημα να ζητά περισσότερα και να προχωρά σε αντεπιθέσεις κατεβάζοντάς μας σεντόνια προτάσεων επί παντώς επιστητού εξαφανίζοντας τα πραγματικά επίδικα, αυτά που θα ένωναν τους εργαζόμενους. Όταν καταργούνταν το 8ωρο στη πράξη το ΚΚΕ και το ΝΑΡ ζητάγανε 7ωρα και 6ωρα, (αλήθεια το 7ωρο στους οικοδόμους τι απέγινε;) όταν καταργούνταν ο βασικός μισθός το ΠΑΜΕ, παρέα με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάναν διαγωνισμό για το ποιος θα ζητήσει περισσότερα για να ζητάει τώρα τα …μισά! Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί παρά αυτή τη γραμμή που επικράτησε όπου επικράτησε γιατί παρά την ύπαρξη του τόσο ισχυρού ΠΑΜΕ και ΚΚΕ και πάλι τα αποτελέσματα είναι ίδια;
Επιμένεις να ζητάς την δική μας άποψη κάτω από ένα κείμενο κριτικής στις συνδικαλιστικές ηγεσίες συνολικά, ενώ είναι διάχυτη σε αυτό το μπλογκ, μόνο και μόνο για να μην απαντάς σε αυτά που κριτικάρουμε.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Την «συζήτηση» λοιπόν φοιτητικού αμφιθεάτρου, τραβάς πολλά ζόρια τελικά με αρκετό κόσμο, δεν την συνεχίσαμε εμείς, εσύ την συνεχίζεις.

Όσο για το '81 θα έλεγα να μην το πολυχρησιμοποιείς, τουλάχιστον εδώ, μιας είμαι μιας ηλικίας που το θυμάμαι πολύ καλά και ως μέλος της ΚΝΕ τότε. Το ΚΚΕ(μ-λ) μπορεί να διαλύθηκε αλλά και ανασυγκροτήθηκε πάντως ποτέ δεν έβαλε ζήτημα "πραγματικής αλλαγής", συγκυβέρνησης δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ και ούτε είναι αυτό που συγκυβέρνησε και με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να στρώσει το έδαφος στην ΝΔ! Σε όλη τη δεκαετία του '80 έχανε κόσμο μέχρι που ήρθαν το '89 και το ΄91 που έχασε δεκάδες χιλιάδες μέλη του, την μεγάλη πλειοψηφία. Ο ΣΥΝ αρχικά και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά παιδιά της λογικής του ΚΚΕ είναι, αυτής που του επιβλήθηκε οριστικά το ’56 μετά από έντονη διαπάλη στις γραμμές του, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, και με τη μειοψηφία να επιβάλεται τελικά με τις πλάτες των κρατικών μηχανισμών στις «σοσιαλιστικές» χώρες, μια ιστορία που δεν τολμά να την αγγίξει το κόμμα σου στο ελάχιστο, όσο για το ίδιο άλλαξε μόνο στα λόγια όσο κι ας πιστεύει τα αντίθετα ο ανώνυμος σύντροφός σου. Τον κυβερνητισμό και τον κοινοβουλευτικό δρόμο το ΚΚΕ τους εισήγαγε στην ελληνικό κίνημα και τους υπηρετεί ακόμη μια χαρά!

Και μια διόρθωση στο τελευταίο ανώνυμο. Το '76 δεν διαλύθηκε κανένας! Συνέδριο της ΟΜΛΕ έγινε όπου αποφασίστηκε η μετατροπή της σε ΚΚΕ(μ-λ). Μια ομάδα συνέδρων αποχώρησε και έφτιαξε το Μ-Λ ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνες οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αν η δικαιοσύνη διορίσει ηγεσία στη ΓΣΕΕ θα είναι το μεγαλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑ στην ιστορία του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ξεπουλημένοι της ΓΣΕΕ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ πάνε να παραδώσουν πλήρως τον συνδικαλισμό στον ταξικό εχθρό. Το ΠΑΜΕ καθώς και οι παρατάξεις που ελέγχει το "Κ"ΚΕ στις σχολές και στους χώρους δουλειάς μετατρέπονται γοργά τα τελευταία χρόνια σε καθαρά ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ μηχανισμούς του αστικού κράτους εφαρμόζοντας ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές (διάλυση συνεδρίων, απαίτηση διορισμού διοίκησης σε σωματεία από τα δικαστήρια, απαγορεύσεις συμμετοχής οργανώσεων και συλλογικοτήτων σε πορείες και συγκεντρώσεις, κλείσιμο σχολών με κομματικές αποφάσεις, ανοχή και στήριξη σε πραξικοπηματική αναστολή απεργίας από μειοψηφίες βλέπε ΟΛΜΕ κλπ)

V For Viva La Revolucion