10 Μαρτίου 2019

Η Volkswagen κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές!

Μπορεί ο γερμανογαλλικός κινητήρας της ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής-μονοπωλιακής λύκο- συμμαχίας παρά τα συνεχόμενα “ρεκτιφιέ” και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις για προωθητικές πρωτοβουλίες των Μέρκελ - Μακρόν να συνεχίζει να αγκομαχά στην λάσπη των βαθιών πολιτικών -οικονομικών ενεργειακών προβλημάτων και αντιθέσεων.

Μπορεί οι λεγόμενοι ευρωπαϊκοί θεσμοί με πρώτο και καλύτερο το λεγόμενο ευρωκοινοβούλιο να αντιμετωπίζονται από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών ως εχθρικοί για τα συμφέροντά τους και να είναι πλήρως απαξιωμένοι στα μάτια τους.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από το αιωρούμενο Μπρέξιτ να τρίζει, αντιμετωπίζοντας διλήμματα και μεγαλύτερες εσωτερικές διαιρέσεις.

Όμως τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που αγωνιούν για τις αγορές των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουν και κυρίως για την κερδοφορία τους δεν το βάζουν κάτω και αναλαμβάνουν να προσπεράσουν τους πολιτικούς εκπρόσωπους τους μπαίνοντας μπροστά στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μάη. Και φυσικά ανοίγουν μέτωπο στην ΑΠΟΧΗ που την θεωρούν υπονομευτική του εγχειρήματος να αποκτήσει δημοκρατικό προσωπείο ο μονοπωλιακός - ιμπεριαλιστικός συνασπισμός.

Χαρακτηριστικές, και πλήρως αποκαλυπτικές, οι θέσεις που διατύπωσε, στα τέλη Ιανουαρίου, σε ομιλία του στις Βρυξέλλες το μέλος της διοίκησης της Volkswagen και υπεύθυνος για την διαχείριση του εργατικού της προσωπικού. Μπροστά σε τριακόσιους καλεσμένους κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την υποδοχή του νέου Έτους ο Gunnar Kilian, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας να πραγματοποιήσει δημόσια έκκληση και εκστρατεία για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές περιγράφοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις της εταιρίας: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη, την ελευθερία, την ευημερία και το ανοιχτό εμπόριο. Η ενωμένη Ευρώπη είναι το μέλλον μας... Μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Κίνας, η Ευρώπη πρέπει να βρει μια σαφή ατζέντα για το μέλλον-διατηρώντας παράλληλα καλές σχέσεις και με τις δύο παγκόσμιες δυνάμεις.... η Ε.Ε πρέπει να τερματίσει τα αποσχιστικά κινήματα... Πρέπει να κάνουμε την ΕΕ ελκυστική για τα κράτη μέλη και κυρίως για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ.....” . 

Με στόχο να αντιμετωπιστεί η αποχή ο Γερμανός μάνατζερ συμπλήρωσε με νόημα: “Οι εκλογές του κοινοβουλίου - που λαμβάνουν χώρα κάθε πέντε χρόνια και αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες δημοκρατικές ασκήσεις στον κόσμο - δεν προσελκύουν την απαραίτητη προσοχή. Ωστόσο, η φετινή ψηφοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία διεξάγεται σε διάστημα τεσσάρων ημερών από τις 23 Μαΐου, παίρνει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το 60ετές ευρωπαϊκό πείραμα”.

Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιοι θα είναι οι πρώτοι αποδέκτες αυτής της εκστρατείας “πειθούς” διευκρίνισε: "Η Volkswagen είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία με δώδεκα εμπορικά σήματα από επτά ευρωπαϊκές χώρες, έχει 71 μονάδες παραγωγής μόνο στην Ευρώπη και σχεδόν το 75% των 642.000 εργαζομένων μας εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση” .

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: