26 Ιουνίου 2019

Οι κόκκινες ιδέες δεν «μολύνουν» το περιβάλλον

Άρχισαν διάφοροι «ευαίσθητοι» να ανησυχούν για τη ρύπανση του περιβάλλοντος από… τις πολιτικές αφίσες που αυξήθηκαν λόγω της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων/οργανώσεων. Να σημειώσω εδώ, ότι η ανησυχία αυτή είναι διπλά επιλεκτική. Από τη μία, αφορά τα χαρτόνια/αφίσες πολιτικού περιεχομένου ΚΑΙ ΟΧΙ τα χαρτόνια/αφίσες που διαφημίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες, γλέντια, παρτάκια, επιχειρήσεις ή τα κηδειόχαρτα. Από την άλλη, αφορά τα χαρτόνια/αφίσες ΚΥΡΙΩΣ αριστερού πολιτικού περιεχομένου.

«Διάολε, τι θέλουν και βάζουν αφίσες και χαρτόνια; Δεν έχουν άλλους τρόπους να μας πουν αυτά που θέλουν;»

Η αλήθεια είναι, πως ειδικά οι αριστερές/κομμουνιστικές οργανώσεις που δεν χαίρουν και ιδιαίτερης συμπάθειας από το σύστημα και τους μηχανισμούς του, δεν έχουν τη δυνατότητα να κοσμούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο με σποτ και συνεντεύξεις ή να παίρνουν σβάρνα τα δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Τα βασικά τους όπλα είναι τα υλικά τους, η φυσική παρουσία τους στον δρόμο και το πεζοδρόμιο, η παρέμβασή τους απευθείας στον λαό. Γιατί είναι κομμάτι του λαού, άνθρωποι απλοί που δεν έχουν τις πλάτες επιχειρήσεων και κέντρων εξουσίας. Δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος. Δεν στηρίζονται σε χαρτογιακάδες, πολιτικά στελέχη του συστήματος και «σωτήρες». Μόνο στους ίδιους τους εαυτούς τους και στον λαό.

Οι δε «ευαίσθητοι», αν θέλουν να είναι ευαίσθητοι χωρίς εισαγωγικά, ας κατέβουν σε καμιά διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο, τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά που έχουν ποτίσει καρκίνο και θάνατο τον πλανήτη, ας συμμετέχουν σε καμιά πρωτοβουλία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενάντια στις καταστροφές τεράστιων εκτάσεων γης στον βωμό του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Ας πάνε να βοηθήσουν τους πληγέντες στο Μάτι και τη Μάνδρα. (Αν, επίσης, ανησυχούν για τους εργαζόμενους στον δήμο που «θα πρέπει να μαζεύουν τις αφίσες και τα χαρτόνια», ας στηρίξουν καμιά απεργία των εργαζομένων στον δήμο). Αλλιώς, είναι αφελείς ή υποκριτές. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορούν να κάνουν καριέρα στους ατενίστας ή σε καμιά χιπστεροφυλλάδα τύπου Lifo και Athens Voice. Οικολόγοι μια φορά δεν είναι. Πραγματικά οικολόγοι είναι όσοι παλεύουν για έναν κόσμο ανθρώπινο, που μας χωράει όλες και όλους. Ναι, πραγματικά οικολόγοι είναι οι κομμουνιστές.

Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: