30 Αυγούστου 2019

Σ.Ε.Ν. Ικαρίας | Απόφαση για τους συμβασιούχους ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της σημερινής γενικής συνέλευσης συζήτηση με τους συναδέλφους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα απολυθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους.

Εκτιμήθηκε ότι η όποια λύση βρίσκεται έξω από δικαστικές διεκδικήσεις ή ¨έξυπνες λύσεις¨ (όπως το να μπουν σε λίστες επικουρικού προσωπικού και να περιμένουν ..) και πως η όποια ελπίδα μας βρίσκεται στον αγώνα που πρέπει να δοθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου οι συνάδελφοί μας – εδώ αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας – να μην χάσουν τη δουλειά τους. Χωρίς τους 12 αυτούς εργαζόμενους, ολόκληρα τμήματα και υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας θα υπολειτουργήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν προκύψει νέα τμήματα (Αξονικός Τομογράφος) ή αναμένεται να λειτουργήσουν στο προσεχές μέλλον (Μονάδα Τεχνητού Νεφρού).

Διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ από τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοί τους. Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να γίνει κομμάτι όλων των υγειονομικών!

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

1. Παρέμβαση στον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου μας την Δευτέρα 2/9 και ώρα 11 π.μ.

2. Δελτίο τύπου προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση στελέχωσης των δομών υγείας στα νησιά μας

3. Προσπάθεια για συντονισμό με άλλα νοσοκομεία και συλλόγους όλης της χώρας με στόχο την δυναμική μας παρέμβαση στο υπουργείο υγείας πριν τα Χριστούγεννα (Νοέμβριος 2019).

https://panikarionosokomeio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: