19 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - διαδήλωση Σάββατο 21/9

Οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή,
είναι του συστήματος η πολιτική

Ένας χρόνος πέρασε από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας από τον κοσμηματοπώλη, το συνεργό του και την αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμα τα όργανα του συστήματος, αστυνομία, δικαιοσύνη, ΜΜΕ, προσπάθησαν να συγκαλύψουν και να αποπροσανατολίσουν. Ομοφυλόφιλος, οροθετικός, τραβεστί, πρεζάκι, ληστής. Όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να εξαναγκάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί άλλη μια δολοφονία, σπέρνοντας το φόβο και το ρατσισμό. Άραγε, αν κάποιος είναι κάτι ή όλα αυτά μαζί αξίζει το λιντσάρισμα και το θάνατο;

Οι τακτικές αυτές δεν είναι νέες. Το σύστημα έχει μάθει πολύ καλά να δημιουργεί τεχνητούς διαχωρισμούς στους κόλπους της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού. Να δημιουργεί αποδιοπομπαίους τράγους(πρόσφυγες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα, μειονότητες κοκ) για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, αποπροσανατολίζοντας από τους πραγματικούς υπαίτιους της κλιμακούμενης φτώχειας, εξαθλίωσης, καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων, καταστροφής του πλανήτη.

Το έδαφος για τη δολοφονία έστρωσε η διαρκής φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, επιλογή του συστήματος της εκμετάλλευσης και όλων των κυβερνήσεών του(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που πάει χέρι-χέρι με την επίθεση που έχει εξαπολύσει στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Είναι η επιλογή που έδωσε και δίνει χώρο σε φασιστικά μορφώματα να δρουν ανενόχλητα, που υποθάλπει τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες, που εντείνει την αστυνομική τρομοκρατία, που παραχωρεί τη χώρα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές ως ορμητήριο για αιματηρούς πολέμους.

Το κίνημα αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε δεν άφησε το γεγονός να περάσει στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας και στους φακέλους των κλειστών υποθέσεων και σύντομα αποδείχθηκε πως δεν επρόκειτο για “υπεράσπιση της ιδιοκτησίας” ή “αυτοάμυνα” αλλά για στυγνή δολοφονία. Παρόλα αυτά καμία εμπιστοσύνη δε μπορούμε να δείξουμε στην αστική δικαιοσύνη για την τιμωρία των δολοφόνων. Το καπιταλιστικό σύστημα προστατεύει τα όργανά του και τα αφήνει ατιμώρητα ή τα ρίχνει στα μαλακά, όταν υποχωρούν οι κινηματικές διαδικασίες (Καλαμπόκας, Κορκονέας-Σαραλιώτης και πολλοί άλλοι).

Μόνη μας δύναμη κι ελπίδα για τη δικαίωση του Ζακ, και κάθε Έλληνα και μετανάστη Ζακ, είναι η οργάνωση των αγώνων μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά. Ώστε να αντισταθούμε στην επέλαση της καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και να διεκδικήσουμε ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα για όλους και όλες. Αγώνες στους οποίους χωράνε όλοι/ες όσοι/ες μαστίζονται από τη φασιστικοποίηση, το ρατσισμό, την ανεργία, τους πενιχρούς μισθούς, την κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία.

Καλούμε στην πορεία το Σάββατο 21/09, με συγκέντρωση στη Γλάδστωνος 2:00 μ.μ.

-ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: