20 Οκτωβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Για την φοιτητική διαδήλωση στις 17/10


Η φοιτητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17/10 μετά από αποφάσεις συνελεύσεων αρκετών φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις διαγραφές, την κατάργηση του ασύλου και την συνολική ολομέτωπη επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε μαζική συμμετοχή από φοιτητές έχοντας σχεδόν την ίδια μαζικότητα με την διαδήλωση της προηγούμενης βδομάδας.

Αν κάτι πρέπει να σημειωθεί είναι πως υπάρχει ένας αναβρασμός στα πανεπιστήμια με μια νεολαία που ψάχνει απαντήσεις απέναντι στο μαύρο μέλλον που βλέπει να διαμορφώνεται μπροστά του. Αυτό φάνηκε και στις γενικές συνελεύσεις της προηγούμενης βδομάδας.


Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων φώναξε συνθήματα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τις διαγραφές, για την υπεράσπιση του ασύλου δίνοντας ένα αντισυνδιαχειριστικο στίγμα.

Για εμάς τίθεται ακόμα ζήτημα περαιτέρω πολιτικοποίησης και συγκρότησης των συλλόγων ξεχωριστά σε αγωνιστική κατεύθυνση. Θεωρούμε προβληματικές τις λογικές ενός εικονικού «συντονισμού» συλλόγων που δεν αποτυπώνεται πουθενά στο κίνημα και ενός «σχεδιασμού» που βγάζει «κινηματικά ραντεβού». Αυτό φάνηκε και με την λογική ότι υπήρχε ένα πανό των συλλόγων που πήραν απόφαση. Θεωρούμε πως υπάρχει διαφορά ταχυτήτων ανά σχολή και αυτό που χρειάζεται είναι μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και των συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: