11 Οκτωβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την εκπαίδευση


Σήμερα 11/10 στην Θεσσαλονίκη περίπου 300 φοιτητές, αλλά και μαθητές ανάμεσά τους, έδωσαν το παρόν στην πρώτη κινητοποίηση στην πόλη ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την εκπαίδευση. Οι αγωνιστές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία αφού πέρασε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατέληξε στα Πανεπιστήμια.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Φιλολογίας, Μουσικού, Πληροφορικής, Ιατρικής. Επίσης μπλοκ συγκρότησαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις-Μαθητική Αντίσταση, η ΣΣΠ και η Quieta Movere.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα έριξαν όλες τους τις δυνάμεις στην πραγματοποίηση και μαζικοποίηση αυτής της κινητοποίησης, μέσα από παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν από πολύ νωρίτερα. Από την πρώτη στιγμή που διαμορφώθηκε αυτό το κάλεσμα, επιδίωξαν την καταλυτική συμβολή τους σε αυτό, με πλήθος παρεμβάσεων που έγινε τόσο σε όσους συλλόγους φτάνει η φωνή τους, όσο και σε σχολεία της πόλης.

Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν από την νεολαία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλες πόλεις, στράφηκαν ενάντια στις διαγραφές, την βάση του δέκα, το χτύπημα του λαϊκού Ασύλου των αγώνων, την εντατικοποίηση, το χτύπημα των πτυχίων και τους ταξικούς φραγμούς, δηλαδή κόντρα στην επίθεση που εντείνει το σύστημα με τις κυβερνήσεις του στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές. Αυτές οι κινητοποιήσεις χρειάζεται να αποτελέσουν την αρχή μια παρατεταμένης και επίμονης προσπάθειας αντιπαράθεσης με την επίθεση που τσαλαπατά τα δικαιώματα λαού και νεολαίας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: