17 Οκτωβρίου 2019

ΧΑΝΙΑ | ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΚΔΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της «δικαιοσύνης» στα κεφάλια δυο μελών της ΟΚΔΕ στις 16 Οκτώβρη από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων. Πιο συγκεκριμένα:

Σε 17 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ο Βαγγέλης Κιτσώνης για αντίσταση κατά της αρχής (προσπάθησε να αμυνθεί στα χτυπήματα ενός ασφαλίτη που δεν φανέρωσε ούτε την ιδιότητα του), και για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας (αναγραφή συνθήματος!!!!), κάτι το οποίο το αρνήθηκε ο κατηγορούμενος. Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καταδικάστηκε ο Γιάννης Φουφουδάκης για απλή συνέργεια, ο οποίος ενοχοποιήθηκε εκ των υστέρων ότι «ήταν παρών» στο περιστατικό, μετά από έρευνα που έκανε η ασφάλεια (όπως δήλωσε ο αστυνομικός!!!) και τον αναγνώρισε από φωτογραφία!!!!! γιατί ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο. Τη συμμετοχή του στο περιστατικό αρνήθηκε ο κατηγορούμενος. Οι δυο αγωνιστές άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση αφορά επεισόδιο με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας της ΟΚΔΕ στα Χανιά το 2014. Η παραπάνω καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι μεμονωμένο «ατυχές περιστατικό της δικαιοσύνης». Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας - καταστολής και φασιστικοποίησης που επιχειρεί να επιβάλλει ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Σε μια περίοδο που ο λαός εξαθλιώνεται, που η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο των φονιάδων, που οι βάσεις επεχτείνονται, η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και η πάταξη κάθε φωνής αντίστασης (κατάργηση ασύλου, απαγόρευση απεργίας κλπ) είναι η πολιτική του συστήματος και θα ενταθεί ακόμη παραπέρα.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει τη δίωξη και καταδίκη των 2 μελών της ΟΚΔΕ και θεωρεί ότι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δέχεται ο λαός μας σήμερα είναι το δυνάμωμα του κινήματος ενάντια στη φτώχεια την ανεργία, τον πόλεμο, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Απαιτούμε άμεσα ν' απαλλαχθούν οι κατηγορούμενοι απ’ όλες τις κατηγορίες.

Χανιά, 17 010-2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: