18 Οκτωβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Νέα μαζική κινητοποίηση ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στην Συρία Εκατοντάδες αλληλέγγυοι στον Κουρδικό λαό διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης

Το ίδιο και περισσότερη μαζική, με την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου, ήταν η χθεσινή (17/10) αντιπολεμική συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην δολοφονική επέμβαση της Τουρκίας στην βόρειο Συρία. Η πορεία, που καλέστηκε μετά από σύσκεψη αριστερών οργανώσεων (μετά από κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας), πλαισιώθηκε από εκατοντάδες Κούρδους της πόλης, οι οποίοι αφού συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα ενώθηκαν στην συνέχεια με τους συγκεντρωμένους στο Άγαλμα του Βενιζέλου, μπήκανε επικεφαλής και δώσανε τον παλμό.

Οι μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, πορεύτηκαν αρχικά προς το Αμερικάνικο Προξενείο, ύστερα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, και κατέληξαν στο μπλόκο που είχε στήσει η αστυνομία πριν το τουρκικό προξενείο. Συμμετείχαν με πανό η ΛΑ-ΑΑΣ και το ΚΚΕ(μ-λ), φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας τόσο ενάντια στην τούρκικη εισβολή, όσο και κατά των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Συμμετείχαν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα, το Δίκτυο, αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες , η ΚΕΕΡΦΑ και άλλοι. Στην διαδήλωση κυριάρχησαν αντιπολεμικά και αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα καθώς και καλέσματα αλληλεγγύης στο κουρδικό εθνικό κίνημα.

Αξίζει να σημειωθεί η παντελής απουσία δράσης από την πλευρά του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ (καλούσε σε συγκέντρωση για τα αντεργατικά μέτρα στο Άγαλμα Βενιζέλου), σε διάστημα μιας βδομάδα όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις για το ίδιο ζήτημα στην πόλη. Σαφής υποβάθμιση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ύστερα από τις "κορώνες" της επίσκεψης Πομπέο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: