23 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!


Στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα Κεραμέως(ΝΔ) συμπληρώνουν τα αντεργατικά μέτρα του «νομοσχεδίου για την ανάπτυξη» που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και δίνουν πλήρεις ελευθερίες στους εργοδότες και στους ξένους ιμπεριαλιστές «επενδυτές» να ρουφάνε τον πλούτο της χώρας και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Οι φοιτητές είμαστε αντιμέτωποι με σφοδρή καταιγίδα...


ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ:


ΣΗΜΑΙΝΕΙ:



Αντιστοίχιση του πτυχίου με την «αγορά εργασίας»


Λιγότεροι θα σπουδάζουν γιατί «στην αγορά» οι άνεργοι πτυχιούχοι περισσεύουν. Διαλύονται τα δικαιώματα των πτυχίων γιατί «στην αγορά» δεν υπάρχει μόνιμη σταθερή δουλειά. «Δια βίου» εργασιακή περιπλάνηση.Εντατικοποίηση και πειθάρχηση γιατί «η αγορά» θέλει πειθήνιους σκλάβους χωρίς ωράριο και δικαιώματα.




«Αξιολόγηση» και
«Αυτονομία»


Σκληραίνει ο πολιτικός έλεγχος του υπουργείου πάνω στις σχολές. Όποιος δε συμμορφώνεται χάνει τα κρατικά χρήματα.«Αυτονομία» σημαίνει περισσότερη «αυτοχρηματοδότηση». Μετακυλύεται το κόστος σπουδών στις πλάτες των φοιτητών.




«Αξιοκρατία» και «Αριστεία»


Ο θάνατός σου η ζωή μου. Ανταγωνισμός και ανθρωποφαγία από το δημοτικό (βλ. σημαιοφόρο). Πάει να πει σκληροί ταξικοί φραγμοί για τους πολλούς, υποτροφίες και προνόμια για τους λίγους. Είναι το «τυράκι» για τη διάλυση των δικαιωμάτων μας.




«Εξωστρέφεια»


Ενισχύεται τοBraindrain από ΗΠΑ και ΕΕ. Νέα προγράμματα «ανταλλαγών» φοιτητών και ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων (στην αγγλική γλώσσα) με δίδακτρα 32.000 € για αλλοδαπούς φοιτητές ώστε να… παραδειγματίζονται τα ελληνικά πανεπιστήμια.



Εξίσωση των Κολλεγίων με τα Πανεπιστήμια


Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων από την πίσω πόρτα. Θα πιέζουν για δίδακτρα, διαγραφές και άλλα ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων. Εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω.



Υποχρεωτικές «πρακτικές» παντού


Απλήρωτη ή κακοπληρωμένη νεανική εργασία χωρίς δικαιώματα. Άλλο ένα«σχολείο» εκμάθησης του εργασιακού μεσαίωνα.Άλλος ένας φραγμός στη λήψη του πτυχίου.




Διαγραφές στα ν+2


Αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων φοιτητών από τις σπουδές. Απάνθρωποι ρυθμοί σπουδών από το πρώτο έτος. Ανοίγει την πόρτα για ευρύτερες διαγραφέςακόμα και για αποτυχία στις εξετάσεις ή «πειθαρχικό παράπτωμα» (βλ. νόμο Διαμαντοπούλου).




Βάση του 10 (plus)


Όποιος δε γράφει πάνω από 10.000 μόρια δε θα περνάει πουθενά.Επιπλέον, κάθε πανεπιστήμιο θα μπορεί να ορίσειυψηλότερη βάση! Ίσως ο πιο σκληρός ταξικός φραγμός στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Φοβούνται την αντίδρασή μας γι’ αυτό και έσπευσαν πρώτα απ’ όλα να καταργήσουν το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων, το ιστορικό σύμβολο της πάλης των φοιτητών για τα δικαιώματά τους.Σε συνέχεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ συνεχίζει να στήνει μία παιδεία «για λίγους κι εκλεκτούς» κλείνοντας όλο και περισσότερο τις πόρτες στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών. ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: