06 Οκτωβρίου 2019

ΒΟΛΟΣ | Παρέμβαση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Παρέμβαση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και τη νέα συμφωνία για τις βάσεις πραγματοποίησε η ΛΑ-ΑΑΣ στο Βόλο το Σάββατο στην πλ. Πανεπιστημίου. Με πανό, πλατύ μοίρασμα προκήρυξης, ανακοινώσεις με τον τηλεβόα και συζητήσεις με τον κόσμο οι συναγωνιστές που συμμετείχαν προσπάθησαν να αναδείξουν τους κινδύνους και τα βάρη για τον λαό από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι στη Θεσσαλία (Λάρισα - Στεφανοβίκειο ) οι βάσεις των φονιάδων των λαών φτάσαν έξω από τα σπίτια μας.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι εκτός από την παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ και μία πικετοφορία του ΚΚΕ την προηγούμενη μέρα καμία άλλη αριστερή οργάνωση δεν έκανε το οτιδήποτε στον Βόλο.

Όμως και η παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ Βόλου θα μπορούσε να ήταν πιο μαζική και ζωντανή, με μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο εάν συμμετείχε όλο το δυναμικό της.

Οι όροι για ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τόσο αναγκαίο στις μέρες μας, οικοδομιέται στο τόπο που ζούμε και δουλεύουμε παρά τις υποκειμενικές δυσκολίες και τους δυσμενείς συσχετισμούς.

Αυτές οι παρεμβάσεις θα μας δώσουν την δυνατότητα για ακόμη πιο μαζικές και κεντρικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις που έτσι και αλλιώς είναι μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: