14 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Ποιος άνθρωπος μπορεί να δεχτεί τον πόλεμο και τη σφαγή;

Κανείς;

Κι αυτοί που μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί είμαστε με τους Δυνατούς και μάλιστα τους Αμερικάνους; Ότι μπορεί να σφάζονται οι λαοί αλλά εμάς οι χασάπηδες μας προστατεύουν; Ότι αν επιλέξουμε τη σιωπή, είναι σίγουρο πως δεν θα πάμε σαν πρόβατα για σφαγή; Ότι το μόνο μας πρόβλημα είναι οι αυξανόμενες προσφυγικές ροές;

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε τα όπλα.

«Πάντα εν σοφία εποίησας», ψάλλουν κάποιοι πιστοί και άπιστοι μαζί.

Ό,τι γίνεται στον κόσμο γίνεται με το θέλημα του Θεού. Αυτός βλέπει τη Γη από ψηλά, κρατάει ζυγαριά και ζυγιάζει. Αφήνει την Ελλάδα να χαίρεται εν ειρήνη τα λιγοστά αγαθά της και βυθίζει άλλες χώρες στο πένθος. Ο Θεός ξέρει τι αμαρτίες έχουν κάμει οι άνθρωποι και διαλέγει την ώρα που θα ρίξει στην κεφαλή τους τη συμφορά. Ο πόλεμος είναι Θεία Τιμωρία!

Πόλεμος σημαίνει θάνατος, χαλάσματα και προσφυγιά.

Όταν έρχεται ο θάνατος, τα λόγια ακούγονται ανόητα. Οι νεκροί χάνουν τον κόσμο μα «παίρνουν» μαζί τους δυο μέτρα τόπο.

Οι πρόσφυγες έχουν μόνο τη ζωή τους που είναι πολύτιμη αλλά δε δικαιούνται ούτε μια πατούσα γης. Δεν έχουν πού να σταθούν. Τους κυνηγούν παντού. Η αθλιότητά τους είναι μεταδοτική ασθένεια. Η ύπαρξή τους απειλεί την ηρεμία των νοικοκυραίων!

Πάντα νύχτα βομβαρδίζουν. Τα ξημερώματα φαίνονται οι πληγές.

Νύχτα 9 Οκτώβρη 2019 ξεκίνησε μία ακόμη τουρκική εισβολή εναντίων των Κούρδων της Συρίας. Το πρωί είδαμε τα παιδάκια να κείτονται νεκρά πάνω στις πέτρες. Τους άμαχους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Τις γυναίκες αλλόφρονες να σφίγγουν τα παιδιά στην αγκαλιά τους. Αυτές είναι οι σκηνές του πολέμου.

8 χρόνια πόλεμος στη Συρία! Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν πετσοκόψει τη χώρα. Ένα κομμάτι γης και τους Κούρδους περασμένους σε σπαθί θέλει η Τουρκία. Γι’ αυτό θα αποφασίσουν οι μεγάλοι παίχτες. Καταλαβαίνουμε…

Ο Άσαντ είναι ακόμη ζωντανός. Ο πόλεμος δε θα τελειώσει εάν πεθάνει.

Κανένας πόλεμος δεν έχει τελειώσει.

Να θυμηθούμε.

Νύχτα 24 Μαρτίου 1999 χτύπησαν τη Γιουγκοσλαβία. Οι Σέρβοι κυκλοφορούσαν με τον στόχο στο μέτωπο αλλά οι έξυπνες βόμβες σημάδευαν τα καραβάνια των προσφύγων. Όταν έβγαινε ο ήλιος μας έδειχναν τα καμένα κορμιά.

Ο Μιλόσεβιτς εξολοθρεύθηκε στη φυλακή μα στα Βαλκάνια υπάρχουν πάντα εκκρεμότητες.

Νύχτα 7 Οκτωβρίου 2001 ξεκίνησε η τιμωρία του Αφγανιστάν. Οι βόμβες λένε ότι σημάδευαν τα κρησφύγετα των Ταλιμπάν μα τη μέρα βλέπαμε βομβαρδισμένα τα σπίτια των αμάχων.

Ο Μπιν Λάντεν εκτελέστηκε από τους Αμερικάνους αλλά το Αφγανιστάν είναι ακόμη γεμάτο χαλάσματα.

Νύχτα 20 Μαρτίου 2003 χτυπήθηκε το Ιράκ. Ήταν εντυπωσιακά τα πλάνα της Βαγδάτης την ώρα του βομβαρδισμού της, έλαμπε η πόλη! Μέρα είδαμε να λεηλατούν τα μουσεία της. Οι νεκροί δε μετρήθηκαν.

Τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν τον είδαμε στην τηλεόραση. Σήμερα η φτώχια βασιλεύει στη γη της επαγγελίας.

Νύχτα 9 Μάρτη 2004 άρχισε η επιδρομή στη Λιβύη. Τι απέγινε αυτή η χώρα και ο λαός της; Δεν έχει μπει όλος στις βάρκες των προσφύγων.

Παρακολουθήσαμε το λιντσάρισμα του τρομαγμένου Καντάφι αλλά η ειρήνη και η τάξη δεν ήρθε. Οι ιμπεριαλιστές έχουν σχέδια στο συρτάρι τους.

Μη ξεχνάμε την Υεμένη ή τις χώρες της Αφρικής.

Η φωτιά του πολέμου καίει εδώ και καιρό τη μια χώρα μετά την άλλη.

Σε Μεγάλους Πολέμους καταλήγουν οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών. Μπορεί να μην συμβεί αύριο η γενικευμένη σύρραξη αλλά θα σφαγιαστεί κι άλλος λαός.

Να ανησυχούμε.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε απέραντη στρατιωτική βάση. Είμαστε στόχος και αναλώσιμοι.

Να πολεμήσουμε τον πόλεμο.

Δεν έχουμε όπλα και τανκς αλλά μπορούμε να υψώσουμε τις γροθιές μας στις διαδηλώσεις.

Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: