14 Οκτωβρίου 2019

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ | ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ


Με κείμενο που κοινοποιείται προς τη Γραμματέα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομίας Α. Λάζαρης καλεί δημοσίως σε χτύπημα του λαϊκού ασύλου στο χώρο της Ιατρικής Σχολής. Αποτελεί πρόκληση για κάθε άνθρωπο με δημοκρατικές πεποιθήσεις και χρήζει άμεσης απάντησης από το φοιτητικό κίνημα και την κοινή γνώμη.

Στις 11/10 πραγματοποιήθηκε κατάληψη της σχολής ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας , τα οποία χτυπούν για άλλη μια φορά το δικαίωμα του λαού στις σπουδές. Μάλιστα η απόφαση προέκυψε ύστερα από μαζική απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας. Στα γραφόμενά του ο καθηγητής ψεύδεται κατάφορα,αναφέροντας πως εμποδίστηκε η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο της σχολής και αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς. Στην πραγματικότητα, η συντονιστική επιτροπή κατάληψης είχε ζητήσει και έλαβε πριν την κατάληψη λίστα προσωπικού ασφαλείας για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά, καθώς ως φοιτητές ιατρικής και μελλοντικοί γιατροί, νοιαζόμαστε για την υγεία του λαού και παλεύουμε για τη διαφύλαξή της. Αντίστοιχα, δεν εμποδίστηκε ούτε ένας ασθενής και ούτε ένας αρμόδιος γιατρός πλην μελών ΔΕΠ κατά την είσοδό του στο χώρο του ασύλου, διαφυλάσσοντας έμπρακτα τη δυνατότητα διενέργειας διαγνωστικών τεχνικών. Όλα αυτα σε αντίθεση με την κυβέρνηση που είναι εμπνευστής της επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα του λαού στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο που ενδιαφέρεται μόνο για τα προνόμια που κατέχει εδώ και δεκαετίες και επ’ ουδενί για τα φοιτητικά δικαιώματα.

Ο καθηγητής Λάζαρης αξιοποιεί το νόμο κατάργησης του ασύλου , ο οποίος ψηφίστηκε το καλοκαίρι και αφαιρεί και τυπικά όσα κατέκτησε ο λαός μας από την εποχή του Πολυτεχνείου.Τα λεγόμενά του αποτελούν ένδειξη των διαθέσεων των υπόλοιπων μεγαλοκαθηγητάδων που είναι αντίθετες με τα δικαιώματά μας. Εκφράζει απόψεις φασιστικές χαρακτηρίζοντας όσους αγωνίζονται ψυχασθενείς με εκφράσεις που προέρχονται από τις μαύρες σελίδες του αντικομμουνισμού της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας.
Να ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της κατάργησης του λαϊκού ασύλου των αγώνων:

Δεν είναι ούτε το τέλος του εμπορίου ναρκωτικών μέσα στις σχολές μας, ούτε η πάταξη της «ανομίας και παραβατικότητας». Είναι μονάχα το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος και των αποφάσεων μαζικών γενικών συνελεύσεων. Καλούμε όλο τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο να καταδικάσει αυτά τα χυδαία ξεσπάσματα, να μαζικοποιήσει τις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, να περιφρουρήσει το Λαϊκό Άσυλο των Αγώνων και να παλέψει για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ

• ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: