27 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ «ΟΧΙ» ΕΓΙΝΕ «ΝΑΙ» - Από την εποποιία στη συνθηκολόγηση

Η υπουργός παιδείας κατάφερε να εξαφανίσει τον φασισμό, τους Γερμανούς και τους Ιταλούς χωρίς να φωνάξει ΑΕΡΑ!

Απέδειξε πως δεν είναι χαζή αλλά αντιδραστική. Δεν θεωρεί τον φασισμό πρόβλημα! Γι’ αυτό δεν τον αναφέρει.

Γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία. Ξέρει πια σημεία πρέπει να κρατήσει και ποια να λογοκρίνει για να δικαιώσει το παρελθόν τις τωρινές επιλογές της κυβέρνησης.

Είναι επικίνδυνη. Τα βάζει με τις δυνάμεις του «μίσους και της βίας» και «τις ακραίες φωνές του λαϊκισμού». Έντεχνα εισάγει τη θεωρία των δύο άκρων!

Υπηρετεί επάξια την αστική τάξη.

Η αστική τάξη της χώρας μας πρωτοτυπεί. Γιορτάζει την έναρξη και όχι τη λήξη του πολέμου.

Οικειοποιείται την εποποιία που έγραψε στα βουνά της Πίνδου ο ελληνικός λαός εναντίων των Ιταλών φασιστών.

Για δεκαετίες μας ζάλιζε με το «ΟΧΙ του Μεταξά». Κάποια στιγμή, υπό πίεση, το έκανε «ΟΧΙ του ελληνικού λαού» και τώρα σκέτο «ΟΧΙ».

Γιορτάζει το ΟΧΙ και δε λέει κουβέντα για το ΝΑΙ και τη συνθηκολόγηση.

Τι να πει; Σπεύδει να σβήσει την ιστορία.

Να ξαναγράψουμε τα γεγονότα που την ενοχλούν.

Στις 9 Απριλίου 1941 στη Θεσσαλονίκη υπογράφηκε η πρώτη συνθηκολόγηση ελληνικής στρατιάς καθώς το τμήμα Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας(ΤΣΑΜ) διέταξε τους 60.000 άντρες του να καταθέσουν τα όπλα.

Οι βρετανικές δυνάμεις (Άγγλοι, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί) που βρίσκονταν στο Αλιάκμονα εγκατέλειψαν την περιοχή και άρχισαν να υποχωρούν προς τα νότια.

Στις 11 Απριλίου, ενώ στα ανατολικά είχαν ήδη συνθηκολογήσει τα Οχυρά και οι δυνάμεις που τα προάσπιζαν, οι Έλληνες φαντάροι του αλβανικού μετώπου είχαν λάβει εντολές να παραμείνουν στις θέσεις τους. Τις κρατούσαν με νύχια και με δόντια. Μετά από πέντε μήνες πολέμου και έναν δύσκολο χειμώνα ήταν ιδιαίτερα καταπονημένοι και είχαν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής.

Γιατί διαφορετικές εντολές στα μέτωπα; Η εξήγηση κρύβεται στην πολιτική.

Ένα τμήμα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ήθελε να συνθηκολογήσει με τους Γερμανούς και να αφήσει έξω την ηττημένη Ιταλία. Για τον λόγο αυτό έπρεπε να κρατηθεί το Αλβανικό μέτωπο.

Αυτοί οι σχεδιασμοί μπλοκάρονταν από την παρουσία των Βρετανών. Ενώ πολλοί συμμερίζονταν την ιδέα για να μονομερή συνθηκολόγηση με τη Γερμανία, ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄, ουσιαστικός κυβερνήτης της χώρας μετά τον θάνατο του Μεταξά, και ο αρχιστράτηγος Παπάγος θεωρούσαν αδιανόητη την εγκατάλειψη του βρετανικού εκστρατευτικού σώματος το οποίο κινδύνευε να καταστραφεί ολοσχερώς αν συνθηκολογούσε ο ελληνικός στρατός. Οποιαδήποτε σκέψη για συνθηκολόγηση πριν τη αποχώρηση των Βρετανών απορρίπτονταν.

Τα γεγονότα όμως τους πρόλαβαν.

Το μέτωπο στην Αλβανία άρχισε να σπάει. Στις 12 Απριλίου άρχισαν οι πρώτες κινήσεις υποχώρησης.

Οι στρατιώτες και πολλά στελέχη βλέποντας να μην έρχεται από πουθενά καμιά είδηση ή βοήθεια, υποψιάζονταν προδοσία σε βάρος τους, ότι δηλαδή υπήρχε πρόθεση για παράδοσή τους στον εχθρό. Αυτό το αίσθημα της προδοσίας γενικεύτηκε και διάλυσε προοδευτικά κάθε συνοχή και πειθαρχία. Η τελευταία μάχη δόθηκε στις 15 Απριλίου στην Καστοριά.

Ακολούθησε η διάλυση.

Οι φαντάροι με τα πόδια και με ό,τι μέσο έβρισκαν, επέστρεφαν στα σπίτια τους. Οι περισσότεροι Κρητικοί κατέβηκαν στο νησί τους ένα χρόνο μετά.

Βαθιά χάσματα αντιλήψεων δημιουργήθηκαν μεταξύ των φαντάρων και της ηγεσία τους, της ηγεσίας του στρατιωτικού μετώπου και της Αθήνας. Υπό το βάρος των πιεστικών εξελίξεων, ο πρωθυπουργός Κοζύρης αυτοκτόνησε στις 8 Απριλίου. Το πολιτικό κενό καλύφτηκε στις 21 Απριλίου με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Τσουδερό.

Ο αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Τσολάκογλου, διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συνταγματαρχών, σημαντικής μερίδας πολιτικών και της ηγεσίας της εκκλησίας, υπέγραψε το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης με τους Γερμανούς στις 23 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Στις 27 Απριλίου στην Αθήνα ο Τσολάκογλου έγινε ο πρώτος κατοχικός πρωθυπουργός της χώρας.

Μόλις έπεσαν οι υπογραφές παράδοσης και παραλαβής της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος της αστικής τάξης συντάχθηκε ανοιχτά με τους κατακτητές και ένα τμήμα της έφυγε για το Κάιρο ζητώντας την προστασία των Βρετανών.

Στις 23 Απρίλη 1941, η κυβέρνηση Τσουδερού μαζί με τη βασιλική οικογένεια εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα και αναχώρησαν για τα Χανιά της Κρήτης. Μαζί τους πήραν σε χρυσό τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδας. Εκεί είχαν οπισθοχωρήσει οι Εγγλέζοι.

Στις 24 Μάη, η κυβέρνηση Τσουδερού και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ εγκαταλείπουν την Κρήτη τη στιγμή που έδινε τη Μάχη της. Θα εγκατασταθούν στο Κάιρο, υπό την προστασία των Εγγλέζων. Τον Δεκέμβρη του 1944, σύσσωμη η αστική τάξη στήριξε και στηρίχθηκε από τους Εγγλέζους για να τσακίσουν τον λαό και να τον αφοπλίσουν. Τα κανόνια του Σκόμπι την ξανάβαλαν στην εξουσία.

Την αντίσταση σήκωσε στους ώμους του το ΚΚΕ. Έφτιαξε το ΕΑΜ. Ό,τι και να λένε, ό,τι και να κάνουνε τα γεγονότα έτσι έγιναν.

Όμως η αστική τάξη έχει τον συσχετισμό δύναμης και νοιώθει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο συσχετισμός… πείθει!

Όλοι δίνουν σημασία στη γνώση της ιστορίας.

Ένας αγωνιστής μπορεί να παλέψει με προοπτική και αισιοδοξία για τα δίκαια της εργατικής τάξης και του λαού, αν νοιώσει την ιστορική πορεία της κοινωνικής εξέλιξης, αν γνωρίζει και διδάσκεται από την ιστορία.

Στην ταξική πάλη θα βρει το μέτρο για να μετρήσει τη σημερινή εποχή, να την καταλάβει για να την αλλάξει.

Β.Δ.

62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δόθηκε η δυνατότητα στην Αστική τάξη και τους Αγγλους Συμμάχους της να κερδίσουν χρόνο μέχρι της 4ης Δεκέμβρη του 1944 να αλλάξουν τον Συσχετισμό και να τσακίσουν τον λαό σε Αθήνα Πειραιά την στιγμή που οι Γερμανοί είχαν αποχωρήσει απο την Αθήνα 12 Οκτώβρη του 1944 δηλαδή 50 ημέρες νωρίτερα. Τι εμπόδιο υπήρχε με τον συσχετισμό δυνάμεων συντριπτικά υπερ του λαού στα Βαλκάνια..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα κείμενο που μιλάει για την στάση της αστικής τάξης και καταλήγει στο ότι την αντίσταση τη σήκωσε ο ελληνικός λαός και το ΚΚΕ, που επισημαίνει ότι η αστική τάξη έχοντας το πάνω χέρι ξαναγράφει την ιστορία κατά πως τη βολεύει εσύ συνχίζεις όπως κάνει σε δεκάδες σχόλια να αποδομείς, εντελώς προβοκατόρικα, το ΕΑΜ, την ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στο όνομα των λαθών της ηγεσίας. Πραγματικά καλύτερη υπηρεσία στο σύστημα δεν θα μπορούσε να δοθεί και θα είχε ένα ενδιαφέρον να παρέμβει κάποιος από το ΚΚΕ εδώ και να μας πει αν όντως αυτά που λέει ο Παναγιώτης εκφράζουν και το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

to ιδιο κανεις και εσυ οταν κρίνεις σήμερα το ΚΚΕ,,προσφέρεις στην αστικη ταξη υπηρεσία χτυπώντας(με την προβιά της "κριτικής") το κόμμα της εργατικής ταξης..

Β.Δ. είπε...

Θα συμβούλευα τον αγαπητό Παναγιώτη να χαμηλώσει λίγο τους τόνους. Η νέα γραμμή του ΚΚΕ δεν έχει εμπεδωθεί ακόμη από τα μέλη του. Ιδιαίτερα οι παλιοί μπορεί να πάθουν σοκ αν την δουν να ξεδιπλώνεται τόσο άγαρμπα μπροστά τους. Ρέγουλα. Τα διάφορα μπλογκς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ την βγάζουν λίγο λίγο. Έχουν πείρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο 1ος τόμος της Ιστορίας 1918 1949 υπάρχει όποιος θέλει τον διαβάζει και καταλαβαίνει. Τις καλύτερες υπηρεσίες στο καπιταλιστικό σύστημα τις προσφέρει όποιος αρνείται να δει τι κατέστρεψε την ΕΣΣΔ και το Δ.Κ.Κ και αυτό είναι τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια. Χωρίς αυτά ο λαός θα είχε πάρει την εξουσία ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κανένα σοκ σε κανέναν. Είναι η καλύτερη τιμή στους νεκρούς του αγώνα που σφαγιάστηκαν απο τον Καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη ο Χρουστσόφ ήτανε κομμουνιστής ή όχι; Ποια τάξη κυβερνούσε στην ΕΣΣΔ από το 1956 μέχρι το 1991. Για πες.

Ανώνυμος είπε...

To 1956 επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην ΕΣΣΔ που με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού σε μια πορεία κατέστρεψαν τα πάντα μετατρέποντας το κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης. Για την Κ.Δ αυτό ισχύει απο το 1935 μέχρι το 1943... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο οπορτουνισμός δεν είναι τάξη. Κάθε στιγμή κυβερνάει μια τάξη. Το κράτος είναι όργανο καταπίεσης μιας συγκεκριμένης τάξης. Ο σοσιαλισμός είναι η δικτατορία της εργατικής τάξης. Είχανε σοσιαλισμό; Για πες. Άμα μπορείς. Μέχρι τώρα ροδάνι πήγαινε η γλώσσα σου.

Ανώνυμος είπε...

είχανε κοινωνικοποιημένα τα μεσα παράγωγης.....Οχι δεν υπήρχε αστική ταξη στην ΕΣΣΔ Άλλωστε εαν ειχαν αστικη ταξη γιατι κάνανε την περεστρόικα και την ανατροπή,,τι ανατρέψανε.?

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια λετε με τον Τονυ κλιφ.

Ανώνυμος είπε...

Η Απάντηση είναι πεντακάθαρη. Στο 20ο Συνέδριο το 1956 επικράτησε ο Οπορτουνισμός που με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα μετατρέποντας το κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

η ..περεστρόικα....ηταν τίτλοι τέλους στην διαδικασία ανατροπής που ξεκίνησε το 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οπορτουνισμός είναι η Αστική ιδεολογία μέσα στο εργατικο και Κομμουνιστικό κίνημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Ταξική πάλη συνεχίζεται στην οικοδόμηση του Σοσιαλισμού αλλάζοντας μορφές. Η Αστική τάξη που χάνει την εξουσία συνεχίζει να υπάρχει σαν άτομα και προσπαθεί να κερδίσει ξανά ότι έχασε. Εχει την βοήθεια απο το εξωτερικό και προσπαθεί να μπει στα Κ.Κ με την προβιά του οπορτουνισμού. Αυτό έγινε μετά το 1945 στην ΕΣΣΔ λόγο των απωλειών του πολέμου σε στελέχη με τον Οπορτουνισμό να σηκώνει κεφάλι και να επικρατεί επίσημα στο 20ο Συνέδριο το 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση είναι απλή. Υπήρχε Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ μετά το '56; Ναι ή όχι. Απάντηση δεν ακούμε. Μάλλον χάλασε το κασετόφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν σε βολεύει η απάντηση το πρόβλημα είναι δικό σου. Εγω απάντησα πεντακάθαρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Οπορτουνισμός έχει αφετηρία στην Κ.Δ το 1935 και στην ΕΣΣΔ το 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν δουλεύει το ρημάδι χάλασε. Κάτσε να το χτυπήσω λίγο να δω... ΜΠΑΜ! ΜΠΑΜ! ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΚΟΥΣ; Η ερώτωηση είναι: είχανε σοσιαλισμό μετά το 20ο στη Σοβιετική Ένωση; Ναι ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ. Την απάντηση την πήρες ξεκάθαρα. Αν διαφωνούμε είναι άλλο πράγμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

XAXAXA. Θα σε ρωτήσω κάτι πιο εύκολο τώρα μπορεί να τα ξέρεις. Παναγιώτη πες μας ποιος ήτανε ο πρόεδρος της ΚΔ από το 1919 μέχρι το 1926; Ποιος ήτανε ο επόμενος πρόεδρος; Και ποιος ήτανε πρόεδρος από το 1934 και μετά που λες ότι επικράτησε ο οπορτουνισμός; XAXAXA.

Μετά θα σε ρωτήσω πότε δικάστηκαν όλοι αυτοί και ποιοι τους δίκασαν. XAXAXA.

Ανώνυμος είπε...

εχει απάντηση ποιο πάνω,,δεν την είδες..?  χα χαχας
Υπήρχε αστική ταξη μας λένε δηλ..?

dionmich1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο χάλασε βγάζει και παράσιτα

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ Κομμουνιστές εφαρμόζουν πάντα τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό. Ο ΛΕΝΙΝ απο το 1922 ήταν παράλυτος με απαγόρευση απο τους γιατρούς για οτιδήποτε και πέθανε το 1924. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και σένα γιατί σε αφήνουν αμολημένο;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εγω δεν είμαι μέλος του κόμματος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον έχεις χιούμορ το παραδέχομαι. Να πάμε για κάνα καφέ.

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά. Η Συζήτηση πάντα έχει ενδιαφέρον. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ανώνυμε 1:11 υπήρχε σοσιαλισμός τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτό θεωρούν οι Παναγιώτηδες σοσιαλισμό. Η εργατική τάξη κυνηγούσε τους...εκπροσώπους και τους εκφραστές της, αυτούς που μάχονταν γι'αυτή. Νίκος Ζαχαριάδης και Ράκοσι στην εξορία, κομμουνιστές και αγωνιστές του ΔΣΕ σε εξορίες, φυλακές, ψυχιατρεία αυτό δεν είναι σοσιαλισμός; Ο ταξικός εχθρός είναι οι...κομμουνιστές και αυτοί που πολεμάνε καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό-φασισμό. Επίσης η εργατική τάξη και ο λαός κατέστειλαν τον...εαυτό τους. Θυμίσου λίγο Τιφλίδα 1956, Νοβοτσερκάσκ, καταστολή...αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων φοιτητών το 1965 (εναντίον των ΗΠΑ για τον πόλεμό τους στο Βιετνάμ).

Μην ξεχνάμε και τις "διεθνιστικές" επεμβάσεις (εξαγωγή επανάστασης βρε) είναι γνωστό άλλωστε ότι ο "σοσιαλισμός" οικοδομείται με...ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, στρατό και μυστικές υπηρεσίες. Ποιος ρωτάει τώρα το λαό και το προλεταριάτο δε βαριέσαι ασήμαντες λεπτομέρειες. Βλέπεις ο Παναγιώτης έτσι λέει ότι οικοδομήθηκαν οι Λαϊκές Δημοκρατίες στην Ευρώπη με τον Κόκκινο Στρατό. Ε τώρα κάτι ΛΑΪΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ κινήματα που συσπείρωσαν τους λαούς επαναστατικά και τα ΚΚ που δούλεψαν μέσα σε αυτά και έπεισαν τους λαούς τους για το αναγκαίο του σοσιαλισμού αυτά ήταν οπορτουνιστικά για τον Παναγιώτη είπαμε ο σοσιαλισμός επιβάλλεται δια της βίας δεν οικοδομείται με λαϊκούς αγώνες και επαναστάσεις ούτε με την θέληση των λαών. Άκου και λίγο τον Πορτοσάλτε να μαθαίνεις...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Το 1918 20 στην Ευρώπη όλες οι Επαναστάσεις πνίγηκαν στο αίμα απο την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση. Το ίδιο θα είχε συμβεί στην Αν.Ευρώπη το 1944 45 αν δεν υπήρχε ο Κόκκινος Στρατός. Η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση λούφαξε και περίμενε την επικράτησή της και στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε το 1956. Σε καμμία χώρα που δεν πέρασε ο κόκκινος στρατός δεν μετατράπηκε ο πόλεμος σε ταξικό. ΜΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ. Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ γιατί δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... ΕΛΑ ΝΤΕ. Τον έπιασε ο πόνος για τον σ.ΡΑΚΟΣΙ. Ο ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΙ φυλακή απο το 1946 για Αντεπαναστατική δράση απελευθερώθηκε το 1953... ανέλαβε ηγεσία και στην συνέχεια επικεφαλής της αντεπανάστασης. Σε πιά φυλακή θα ήταν χωρίς τον Κόκκινο στρατό εκεί απο το 1945.... ΕΛΑ ΝΤΕ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Στον σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με τα τρια του ΓΡΑΜΜΑΤΑ απο την απομόνωση για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ χρωστάμε την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που δεν θα είχε χρειαστεί καθόλου αν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ολα θα είχαν τελειώσει τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. ο σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ καθαιρέθηκε και διαγράφηκε απο το Κόμμα το 1956 γιατί είχε αλλάξει το πρόγραμμα το 1953 σε Σοσιαλιστική Επανάσταση με ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Για αυτό και η 17 χρονη Εξορία του σε Σοργκούτ και Μποροβίτσι απο αυτούς που με την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα. Το ΚΚΕ στην πορεία αποκατάστασης των επαναστατικών του χαρακτηριστικών το 2011 αποκατάστησε σαν αυτό που πραγματικά είναι. Σαν γνήσιο Μπολσεβίκο ηγέτη της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και όχι ντυμένο Κάουτσι Μπερστάιν της θεωρίας των σταδίων που κατέστρεψε τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Β.Δ. είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη, διαβάζοντας τα δύο τελευταία (6:40 και 6:53) τα οποία προφανώς τα έχεις επεξεργαστεί βαθιά, θα έλεγα μόνο να χρησιμοποιείς τα κεφαλαία γράμματα με μέτρο και να προσέχεις την πρώτη πρόταση που εισάγει την παράγραφο.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας λες καλύτερα γιατί ο Ράκοσι εξορίστηκε στην Κιργιζία εξυπνάκια; Α και γιατί το κόμμα σου δεν μας το έχει πει ποτέ αυτό; Δε μας εξηγείς καλύτερα γιατί οι σοβιετικοί ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ τον Ράκοσι με τις επεμβάσεις τους ενώ υποστήριξαν αρχικά τον Νάγκι; Αλήθεια γιατί τον υποστήριξαν αφού ήταν αντεπαναστάτης και το ήξεραν; Και γιατί η επέμβαση των σοβιετικών έγινε ΜΕΤΑ την απόφαση του Νάγκι για αποχώρηση από το Σύμφωνο Βαρσοβίας; Δηλαδή τότε θυμήθηκαν ότι ήταν αντεπαναστάτης; Τότε το συνειδητοποίησαν; ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ....

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω οτι είσαι σε σύγχυση. Είναι πραγματικμά προβληματικό να θέλεις να κατηγορείς τον Οπορτουνισμό στην ΕΣΣΔ το 1956 και να είσαι με τον Οπορτουνισμό στην Κ.Δ του 1935. Πρέπει να το σκεφτείς μόνος. Για τον σ. ΡΑΚΟΣΙ ισχύει ότι και για τον σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Β.Δ. είπε...

Κατάλαβα πως κάνεις την πρακτική σου!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΑΓΚΙ είπαμε ήταν φυλακή μέχρι το 1953... Ανέλαβε στα πλαίσια της Απομπολσεβικοποίησης στην ΕΣΣΔ. Μπήκε επικεφαλής της αντεπανάστασης για να τελειώσουν άμεσα με τον Σοσιαλισμό. Τον Σταμάτησαν γιατί έπρεπε να πάνε με λιγότερη βιασύνη. Για τον ίδιο λόγο αποσύρανε και τον φιλαράκο σου το Χρουτσόφ το 1964. Αντιδρούσε η κοινωνία Δεν ήταν έτοιμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καμμία πρακτική. Δεν μου το επιτρέπει η ηλικία..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Β.Δ. είπε...

Στις ώριμες ηλικίες είναι που χρειάζεται! Αλλά το μήνυμα ήταν άλλο. Δεν το κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζεις οτι δεν κατάλαβα. Εχω κατασταλαγμένες απόψεις δεκαετιών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Τον Σταμάτησαν γιατί έπρεπε να πάνε με λιγότερη βιασύνη"

Αμ δεν είναι αυτό σοσιαλισμός Παναγιώτη μου. Τι πάει να πει τον σταμάτησαν δεν έκανε κουμάντο ο κυρίαρχος ουγγρικός λαός, οι Ούγγροι κομμουνιστές, το ουγγρικό κόμμα; Μία σοσιαλιστική χώρα δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών και μάλιστα να αποφασίζει αυτή ποιος θα είναι και ποιος όχι στο τιμόνι της ηγεσίας τους. Αυτά δεν τα κάνουν σοσιαλιστικές χώρες αλλά ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. Ξέρεις τι παραδέχεσαι με αυτό που είπες; Ότι οι σοβιετικοί ήθελαν την Ουγγαρία ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ. Μόνο που αυτό δεν είναι σοσιαλισμός αλλά ιμπεριαλισμός του κερατά. Γι'αυτό επενέβησαν δεν ήθελαν να χάσουν το προτεκτοράτο τους.

Και καλά τον καθαίρεσαν. Να τον στείλουν και εξορία από πάνω; Εδώ μιλάμε για φασισμό καραμπινάτο. Τα ΚΚ δεν κάνουν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ σε άλλα ΚΚ με στόχο να διορίζουν δικούς τους εγκάθετους καθαιρώντας και στέλνοντας εξορία τους νόμιμους ηγέτες τους. Αυτά δεν τα κάνουν κομμουνιστικά αλλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ κόμματα. Επίσης Παναγιώτη μου οι ηγεσίες που προκύπτουν μέσα στα κόμματα ύστερα από τέτοιες διαδικασίες δεν είναι ούτε αυτές κομμουνιστικές αλλά το αντίθετο δεκανίκια του ταξικού εχθρού. Συνεπώς το ΚΚΕ από το '56 ήταν ένα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, αστικού τύπου κόμμα. Εκτός και αν μας λες ότι ένα κόμμα είναι επαναστατικό όταν η ηγεσία του έχει διοριστεί από ξένες δυνάμεις μετά από ένα πραξικόπημα στο εσωτερικό του και με τον ΓΓ του να στέλνεται εξορία.

Παραδέχεσαι λοιπόν ότι η ΕΣΣΔ μετά τον Στάλιν ήταν ένα ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κράτος; Παραδέχεσαι ότι δεν υπήρχε σοσιαλισμός; Παραδέχεσαι ότι το "Κ"ΚΕ λέει ψέματα όταν μιλάει για σοσιαλισμό από το 20ο και μετά; Ή μήπως θεωρείς ότι αυτές είναι οι πρακτικές και οι πολιτικές μίας σοσιαλιστικής χώρας; Πες το μας και αυτό να τρελαθούμε πες μας ότι μία σοσιαλιστική χώρα θέλει να έχει...προτεκτοράτα και αποικίες και ότι υποδουλώνει άλλα κράτη και λαούς.

V For Viva La Revolucion

Β.Δ. είπε...

Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις. Δεν το 'χεις τελικά! Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα. Αν τον σταμάτησαν όπως λες τότε και αυτός που επέβαλαν μετά ήταν ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Έτσι δεν είναι; Από την στιγμή που τον επέβαλαν αυτοί, οι χρουτσοφικοί δηλαδή, οι ίδιοι που έφεραν τον Νάγκι και τον έριξαν στη συνέχεια. Άρα ο Κάνταρ ήταν ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ, μία μαριονέτα των χρουτσοφικών εφόσον ήρθε στην εξουσία με τέτοιες διαδικασίες από τους ίδιους που...έφεραν και έριξαν τον Νάγκι και που καθαίρεσαν τον Ράκοσι. Και τότε γιατί το "Κ"ΚΕ θεωρεί τον Κάνταρ...επαναστάτη και Μ-Λ; Πως θεωρεί επαναστάτη κάποιον που τοποθετήθηκε στην εξουσία επειδή έπρεπε να κάνει τη αντεπαναστατική δουλειά με...λιγότερη βιασύνη όπως λες; Γιατί με αυτό που είπες το συμπέρασμα είναι ότι και ο Κάνταρ ήταν αντεπαναστάτης απλά έπρεπε να το πάει λίγο λίγο σύμφωνα με το σχέδιο των σοβιετικών αφεντικών του.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ είχε πρόβλημα με τον Οπορτουνισμό πολύ πριν το 1956. Το 1931 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ανέλαβε με υπόδειξη της 3ης Κ.Δ με γραμμή Σοσιαλφασισμός για αυτό ακριβώς τον λόγο. Τον πρόλαβε η Επικράτηση του Οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 και η καταστροφική αλλαγή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ. Το προσπάθησε ξανά το 1953... Τον πρόλαβε η επικράτηση του Οπορτουνισμού στην ΕΣΣΔ το 1956 που με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκος σου είναι και ο καντάρ. Η Διαφορά του με τον Νάγκι είναι στον βηματισμό προς τον καπιταλισμό. Τα Ντοκουμέντα του 18ου Συνεδρίου το 2009 για την ανατροπή του Σοσιαλισμού υπάρχουν είναι ξεκάθαρα και δεν χωράνε διαστρέβλωση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλή νύχτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ουγγροι Κομμουνιστές και λαός χωρίς Κ.Κ λόγο ...εθνικών ιδιομορφιών της Κ.Δ όπως και εδω χωρίς ΟΚΝΕ 1943 1968 πάλι λόγο ...εθνικών ιδιομορφιών.... Οποιος καταδικάζει τον Οπορτουνισμό τον καταδικάζει στο σύνολό του σε Κ.Δ 1935 και ΕΣΣΔ 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αμ δεν είναι δικός μου φίλος του Περισσού είναι θες να μας κάνεις και μαθήματα τρομάρα σου:

"Στις 3 Νοέμβρη 1956 δημιουργήθηκε - με επικεφαλής τον Γιάνος Κάνταρ - η επαναστατική εργατοαγροτική κυβέρνηση, για να υπερασπίσει τη λαϊκή εξουσία."

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7154955

Πάρε και εκδήλωση μνήμης για τον ΠΡΟΔΟΤΗ με συμμετοχή και του "Κ"ΚΕ:

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5741901

Όπως βλέπεις σύντροφο τους τον θεωρούν

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκος σου είναι και είμαι απόλυτα ξεκάθαρος τι είπα. Αποσύρανε τον ΝΑΓΚΙ γιατί έπρεπε να πάνε με ποιό αργα βήματα προς τον Καπιταλισμό. Ο Καντάρ οπως και ο Κολιγιάννης το 1968 έδειξαν Αντανακλαστικά στις ΑΚΡΑΙΕΣ εκφάνσεις του Οπορτουνισμού. Κανενα Ριζοσπάστη μετά το 19ο και το 20ο Συνέδριο πότε θα βάλεις .... ΕΛΑ ΝΤΕ..... Πότε θα καταδικάσεις συνολικά τον Οπορτουνισμό σε Κ.Δ 1935 και ΕΣΣΔ 1956.... ΕΛΑ ΝΤΕ. Εμεις το κάναμε συνολικά μέσα στα 29 χρόνια που πέρασαν απο το 1991..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκδήλωση στην Ουγγαρία είναι αυτό που λες. Είπαμε αλλη σχέση έχουμε με το Κ.Κ Μεξικού και άλλη με το ΑΚΕΛ. Οπου υπάρχει έδαφος να βοηθήσουμε θα είμαστε πάντα εκει. ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί διαλύθηκε το Κ.Κ στην Ουγγαρία έκανες πως δεν το είδες..... γιατί διαλύθηκε η ΟΚΝΕ το 1943.... και δεν υπήρχε ΚΝΕ μέχρι το 1968 για 25 χρόνια πάλι δεν το είδες. ΓΙΑΤΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Θέλουμε σήμερα να τιμήσουμε μαζί σας τον σύντροφο Γιάνος Κάνταρ, επιφανές στέλεχος του Ουγγρικού και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, που συνέβαλε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα σας και αντιτάχθηκε, κι αυτός, στην αντεπανάσταση του 1956, που η αστική τάξη, μαζί με τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, επιχείρησαν να ανατρέψουν το σοσιαλισμό και να γυρίσουν τις εξελίξεις πίσω, στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα."

Τάδε έφη Μαρίνος. Η εκδήλωση ήταν προς τιμήν του Κάνταρ. Όπως βλέπεις ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ συνέβαλε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού όπως μας λέει ο φοβερός αυτός επαναστάτης. Αυτές τις ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ηλιθιότητες προπαγανδίζει το κόμμα σου. Φυσικά αυτά πιστεύει και το οπορτουνιστικό ουγγρικό κόμμα γι'αυτό και έχετε πολύ καλές σχέσεις. Ειδάλλως θα είχατε ξεκόψει εδώ και καιρό και δεν θα είχε πατήσει το πόδι του σε αυτήν την εκδήλωση κανένας από το "Κ"ΚΕ. Το γεγονός ότι το κόμμα συμμετείχε σε τέτοια εκδήλωση σημαίνει ότι είναι οπορτουνιστικό και όχι κομμουνιστικό. ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ

Μας έχεις μπερδέψει τελικά τι ήταν ο Κάνταρ επαναστάτης Μ-Λ ή ρεβιζιονιστής; Και τα δύο αποκλείεται. Από τη μία λες ότι είναι φίλος μου και ότι "Η Διαφορά του με τον Νάγκι είναι στον βηματισμό προς τον καπιταλισμό" άρα εδώ εννοείς ουσιαστικά ότι είναι οπορτουνιστής ενώ μετά λες "Ο Καντάρ οπως και ο Κολιγιάννης το 1968 έδειξαν Αντανακλαστικά στις ΑΚΡΑΙΕΣ εκφάνσεις του Οπορτουνισμού" και την ίδια ώρα υπερασπίζεσαι το "Κ"ΚΕ που τον θεωρεί...κομμουνιστή. Δώσε μας ρε ξεκάθαρη απάντηση τι ήταν τελικά; Ο Κολιγιάννης τι ήταν τελικά ρεβιζιονιστής προδότης ή κομμουνιστής;

ΔΩΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όσο αφορά τη συγχώνευση αυτή έγινε για να ισχυροποιηθεί και να ενωθεί το προλεταριάτο και η εργατική τάξη. Αυτή η κίνηση συσπείρωσε το προλεταριάτο και τους εργαζόμενους δημιουργώντας ένα κοινό, μαζικό, ταξικό μέτωπο στην κατεύθυνση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού πράγμα που και ΕΓΙΝΕ τελικά. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα αλλά αυτό που είπε και ο Ενβέρ στους χρουτσοφικούς:

"Όπως και στην Ουγγαρία, στην Ανατολική Γερμανία, στη Ρουμανία κι αλλού, το πολωνικό κόμμα σχηματίστηκε διαμέσου μιας μηχανικής συνένωσης με τα αστικά κόμματα τα λεγόμενα εργατικά. Ένα τέτοιο πράγμα ήταν ίσως αναγκαίο για να ενωθεί το προλεταριάτο κάτω από την καθοδήγηση ενός μόνου κόμματος, μα αυτή η ένωση έπρεπε να γίνει διαμέσου μιας μεγάλης ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής δουλειάς, ώστε τα πρώην μέλη των άλλων κομμάτων όχι μόνο να αφομοιώνονταν, αλλά, το σπουδαιότερο, να διαπαιδαγωγούνταν βαθιά με τους μαρξιστικούς - λενινιστικούς ιδεολογικούς και οργανωτικούς κανόνες. Αυτό όμως δεν έγινε ούτε στην Πολωνία, ούτε στην Ουγγαρία και ούτε αλλού και στην πραγματικότητα συνέβηκε μόνο αλλαγή του ονόματος των μελών των αστικών κομμάτων, έγιναν «κομμουνιστές» διατηρώντας τις παλιές τους απόψεις, την παλιά κοσμοθεωρία."

Εδώ και ο ίδιος ο Ράκοσι επισημαίνει τα λάθη, τις αδυναμίες και τα στραβά που προέκυψαν από αυτήν την συνένωση, τι λάθη έγιναν σε αυτήν και μάλιστα προτείνει και τρόπους αντιμετώπισης ώστε το κόμμα να μείνει στο δρόμο του Μ-Λ:

https://parapoda.wordpress.com/2014/04/05/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF/

Τέλος για την ΕΠΟΝ. Μεγάλε την ΕΠΟΝ την καθοδηγούσαν οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Πολύ σωστή κίνηση ήταν διότι συσπείρωσε όλη την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νεολαία κάτω από την καθοδήγηση των νεολαίων κομμουνιστών. Ξέρεις που διέφερε από την ΟΚΝΕ; Στο ότι είχε συσπειρώσει και ευρύτερη νεολαία βασικά ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ό,τι χρειαζόμασταν εκείνη την στιγμή με τους κομμουνιστές μπροστάρηδες. Είναι θράσος να μιλάς εσύ για την ΕΠΟΝ δεδομένο ότι την διαλύσαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ιδεολογικοί πρόγονοί σου το 1958. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι μισείς και σιχαίνεσαι ό,τι έχει να κάνει με αντιφασιστικό και δημοκρατικό αγώνα. Όπως και το κόμμα σου.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Eτσι λοιπόν ο ΛΕΝΙΝ έκανε λάθος κατά την γνώμη σου. Δεν έπρεπε να είχε φτιάξει ποτέ το κόμμα των Μπολσεβίκων να είχε μείνει μαζί με τους Εσέρους και Μενσεβίκους χωρίς να γίνει ποτέ η Επανάσταση του 1917. Χαίρομαι που ...διορθώνεις... τον ΛΕΝΙΝ. Να ποιος είναι οπορτουνιστής. Να συμφωνείς με την Εγκληματική διάλυση της ΟΚΝΕ 1943 1968 και των Κ.Κ. ΕΥΓΕ. Για τους ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ και Κολιγιάννη τα είπαμε. Αλλες σχέσεις έχουμε με το Κ.Κ ΜΕΞΙΚΟΥ και άλλες με το ΑΚΕΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 1958 τα φιλαράκια σου διέλυσαν της Κ.Ο. Εχεις γίνει μάτσο.... τα μπέρδεψες.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μιλάτε με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, για πες μας ω ΠΑΝΑΓΙΩΤ, τι έγινε στην Κίνα βρε, ποιές ειναι οι θέσεις του κόμματος για την σινοσοβιετικη διένεξη, για την κριτική του Μάο στο "οικονομικά προβλήματα στην ΕΣΣΔ" ? ποιές είναι οι θέσεις για την κινέζικη επανάσταση το 1949 και για την μεγάλη προλεταριακή πολιτιστική επανάσταση ? ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για αυτά? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ? άιντε με την μπουρδολογια τοσες μέρες.... άιντε

Ανώνυμος είπε...

Ο Οπορτουνισμός επικράτησε στην ΕΣΣΔ στο 20ο Συνέδριο του 1956. Απο εκεί και μετά με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία μετέτρεψαν το κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης καταστρέφοντας τα πάντα. Στην Κ.Δ είχε επικρατήσει το 1935 και κατέστρεψε τα πάντα με τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια διαλύοντας την Κ.Δ το 1943 ... λόγο ....εθνικών ιδιομορφιών..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τύποι σαν τον Παναγιώτη που μπαίνουν στα μπλογκ και δεν κάνουν τίποτ' άλλο από το να προσπαθούν να μετατρέψουν ένα διάλογο σε μπάχαλο με το να επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Γι΄αυτό και πολλοί από την αρχή βάζουν τον έλεγχο και δεν ανοιχτά τα σχόλια. Το έχουμε αντιμετωπίσει και εμείς εδώ στο παρελθόν και σε συνδυασμό ότι υπήρξαν και πολλά spam αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο στα σχόλια. Είπαμε μετά από καναδυό χρόνια να πειραματιστούμε και πάλι, να τα αφήσουμε ελεύθερα για να διευκολύνουμε τους διαλόγους.

Εκτός όμως από τους διαχειριστές του μπλογκ ευθύνη για τη σοβαρότητα των διαλόγων έχουν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, είτε είναι τακτικοί είτε όχι. Δεν θα έπρεπε να τσιμπάνε ούτε να υποκύπτουν στον ...πειρασμό του τσιγκλίσματος τέτοιων τύπων.

Συμμεριζόμενοι λοιπόν την αγανάκτηση του Ανώνυμου 29/10/19, 6:57 μ.μ. επανερχόμαστε στον έλεγχο των σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά. Καταλάβαμε το πρόβλημα που υπάρχει. ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξα τα σχόλια και δεν βλέπω πουθενά να βρίζει ο Παναγιώτης. Τι νόημα έχει η λογοκρισία...

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Είπε κανείς ότι βρίζει ο Παναγιώτης; Αλλά όταν τα μισά τουλάχιστον σχόλιά του (και όχι μόνο σε αυτό το δημοσίευμα) είναι αντιγραφή και επικόλληση (copy paste κατά το κοινώς λεγόμενον) σε τι ακριβώς αποσκοπεί πέρα από το μπάχαλο. Και ξαναλέω το χειρότερο δεν είναι αυτό, το χειρότερο είναι κι ότι συμβάλουν κι άλλοι σε αυτό ανεξάρτητα από προθέσεις. Λογοκρισία; Άραγε όλοι όσοι έχουν τον έλεγχο των σχολίων στις ρυθμίσεις τους ενώ αρχικά δεν τον είχαν το κάνανε από διάθεση λογοκρισίας; Όλοι έχουν το δικαίωμα να θέτουν κάποιους κανόνες στους διαλόγους τους, εμείς δεν το έχουμε;