17 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019 - ΑΘΗΝΑ | Η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων πορεία του Πολυτεχνείου!


Η μαζικότερη των τελευταίων αρκετών χρόνων ήταν η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Και ο λαός, αλλά ιδιαίτερα η νεολαία έδωσαν το παρόν στα μπλοκ οργανώσεων, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρχε και τόσος κόσμος στα πεζοδρόμια, που παρακολουθούσε τη διαδήλωση. Μεγάλο κομμάτι του κόσμου βρήκε την ευκαιρία να εκφρασει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική με τη συμμετοχή του στην πορεία, μετά και τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ στην αρχή της εβδομάδας, τα οποία φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.


Έντονη, βέβαια, ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, η οποία από νωρίς είχε κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές ήταν αναγκασμένοι να περάσουν μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία, μέσα από έναν διάδρομο που ξεκινούσε από την Καραγιώργη Σερβίας κι έφτανε στη Βουλή και που οριζόταν από δεκάδες κλούβες και εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες με τις μάσκες στο πρόσωπο και το χέρι στο γκλομπ. Ωστόσο η κρατική τρομοκρατία δεν απέτρεψε το λαό από τη συμμετοχή του στην πορεία.


Ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία της ΛΑ-ΑΑΣ, στης οποίας το μπλοκ συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές, που με μαχητικότητα έδωσαν όγκο και ζωντάνια και στο οποίο συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το Μ-Λ ΚΚΕ και η Πορεία. Το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ ακολούθησε το μπλοκ της Αντιιμπεριαλιστικής Πρωτοβουλίας. Η θετική αυτή παρουσία τονίζει όχι μόνο τις δυνατότητες, αλλά και τις ευθύνες της ΛΑ-ΑΑΣ και το ρόλο που μπορεί να παίξει στους αγώνες που θά 'ρθουν.









Δεν υπάρχουν σχόλια: