19 Νοεμβρίου 2019

Με την ώθηση των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου και των μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων – Να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στα νέα μέτρα Κεραμέως!


Χαιρετίζουμε τον αναβρασμό στους κόλπους της νεολαίας το τελευταίο διάστημα που εκφράστηκε με ελπιδοφόρες μαζικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Οι μαζικές διαδηλώσεις επίσης σε όλη τη χώρα απέναντι στο όργιο βίας, καταστολής και καταπάτησης του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και λοκ-άουτ σε πολλές σχολές, δείχνουν ότι η νεολαία δε θα υποταχτεί στην κρατική τρομοκρατία. Η μαζικότερη διαδήλωση του Πολυτεχνείου εδώ και χρόνια, δείχνει ότι η νεολαία εμπνέεται από την αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική εξέγερση και το περιεχόμενο του Νοέμβρη του ’73, αλλά και από τους ηρωικούς αγώνες των λαών στη Λατινική Αμερική(Χιλή, Εκουαδόρ) και άλλες καταπιεσμένες μεριές του κόσμου.

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία! Η κυβέρνηση τρέμει ακόμα το μήνυμα αντίστασης του Νοέμβρη αλλά και την πάλη των φοιτητών. Γι’ αυτό με όργιο βίας και τρομοκρατίας χτύπησε κινητοποίηση φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 11/11 και καταπάτησε το άσυλο. Γι’ αυτό έστησε κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής όλες της προηγούμενες μέρες ενόψει πορειών για το Πολυτεχνείο, επιστρατεύοντας χιλιάδες ΜΑΤ στους δρόμους, χτυπώντας δολοφονικά και κάνοντας αναίτια συλλήψεις σε εκατοντάδες ανθρώπους και τρομοκρατώντας τη νεολαία και το λαό! Ταυτόχρονα, αχυράνθρωποι του συστήματος μέσα στις σχολές δείξαν το ρόλο τους! Τόσο καθηγητές-πρυτανείες βάλανε το χέρι τους προκηρύσσοντας λοκ-άουτ, όσο και καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις σαν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και «ανεξάρτητους», κάναν ότι μπορούσαν για να μη διεξαχθούν συνελεύσεις και διαδηλώσεις πουθενά, κάνοντας πλάτες στο υπουργείο!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, πρωταγωνίστησαν για να καλεστεί η διαδήλωση της Δευτέρας 11/11 ενάντια στο λοκ-άουτ και υπέρ του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ. Φοιτητές εκεί βρέθηκαν με σπασμένα κεφάλια και χέρια ενάντια στην κρατική τρομοκρατία! Συνάδελφοι από πολλούς συλλόγους κυνηγήθηκαν και συνελήφθησαν, δέχτηκαν σέρνονται σε δίκες χωρίς αφορμή! Ανάμεσα στους σπουδαστές που ξυλοκοπήθηκαν και μέλη των Αγων. Κινήσεων. Σε συνέχεια βάλαμε πανελλαδικά την κατεύθυνση καλέσματος και συμμετείχαμε στις διαδηλώσεις ανά τη χώρα, καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης του ασύλου! Αλλά και κόντρα σε απόψεις που δε βάζανε συνέχιση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα Κεραμέως, προτείναμε πανελλαδικά στους φοιτητικούς συλλόγους νέες γενικές συνελεύσεις με στόχο διαδηλώσεις για την Πέμπτη 14/11!

Επιμένουμε στην κατεύθυνση συνέχισης των Γενικών Συνελεύσεων και διαδηλώσεων για το επόμενο διάστημα. Είναι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η πάλη απέναντι στην επίθεση του υπουργείου Παιδείας στις σπουδές μας! Πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο κλίμα εκτόνωσής τους μετά το Πολυτεχνείο ή παραπομπής τους μέχρι τις 6 Δεκέμβρη!

Αδιέξοδες λογικές στο κίνημα, θέλουν η πάλη των φοιτητών να διαλέγει κυβερνήσεις και υπουργούς, και να κάνουν «μαχητική» συνδιαλλαγή με συγκλήτους! Θέλουν οι φοιτητές να αντικαταστήσουν τους πρυτάνεις στη διαχείριση κονδυλίων χρηματοδότησης ή στη συγκρότηση του γνωσιακού περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών. Το κίνημα όμως θα συγκροτηθεί απέναντι στα νέα μέτρα και όχι προσπαθώντας να διαχειριστεί την επίθεση και τα αδιέξοδα του συστήματος!

Πολύ περισσότερο αδιέξοδα λειτουργεί η λογική «κινητοποιήσεις όταν κατατεθούν στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως»! Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να παλέψει για να ξεκαθαρίσει τη στοχοθεσία του και αυτή πρέπει να είναι καθαρά «ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ / ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΠΛΑΙΣΙΟ», χωρίς να περιμένουμε πότε θα έρθουν στη Βουλή! Ταυτόχρονα, το κίνημα πρέπει να έχει ενιαίες διαδικασίες, συντονίζοντας την πάλη όλων των συλλόγων και όχι καπελώνοντάς τους με ιδιοχτησιακές-ηγεμονίστικες πρακτικές σε πολλαπλά συντονιστικά μεταξύ συλλόγων και ξεχωριστές διαδηλώσεις! Μαζικό κίνημα δε νοείται με πανό-ομπρέλες έκφρασης αυτών των ιδιοκτησιακών λογικών, αλλά με πανό κάθε συλλόγου στις διαδηλώσεις, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες απόψεις της κάθε γενικής συνέλευσης. Ενόψει 6 Δεκέμβρη, με τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ελεύθερο από τα αστικά δικαστήρια και την κρατική τρομοκρατία να οργιάζει, η νεολαία πρέπει να είναι στους δρόμους τις επόμενες εβδομάδες. Για να σπάει ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης που καταστέλλει! Για να υπερασπιστούμε το λαϊκό άσυλο! Για να ανατραπεί ο νέος νόμος-πλαίσιο που ετοιμάζεται!
-ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: