11 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/11 η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων στην Θεσσαλονίκη ενόψει της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η συζήτηση ήταν πλούσια, ενώ σημαντική υπήρξε η πλαισίωση της από πρωτοετείς φοιτητές που με την παρουσία και τα ερωτήματά τους εκδήλωσαν την αγωνία τους να ψηλαφίσουν αγωνιστικές απαντήσεις μπροστά στο μαύρο μέλλον σπουδών και ζωής που τους ετοιμάζουν. Η συζήτηση κινήθηκε τόσο γύρω από το ζήτημα της εξάρτησης της χώρας, τη μετατροπής της σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο πολέμου και της ανάγκης ανασυγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος, όσο και γύρω από την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές και στη δουλειά, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανατροπής των μέτρων Κεραμέως.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις απηύθυναν εκ νέου κάλεσμα για φοιτητικό-μαθητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 14/11, στις 12:00μμ στην Καμάρα, ενώ κάλεσαν τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη με το πολιτικό μπλοκ που υπηρετεί πραγματικά τη γραμμή του μαζικού αγώνα για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» και της πάλης για ανεξαρτησία στο σήμερα.

Τέλος, το στέκι σφεντόνα, ανανέωσε το ραντεβού του με το ακροατήριο για το Σάββατο 16/11 στις 7:00 το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα: "Όψεις του φασιστικού φαινομένου και η πάλη ενάντια του" με ομιλητές τους Δημήτρη Μάνο, Γιάννη Χατζή, και Κώστα Μιχαλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: