20 Νοεμβρίου 2019

Στη νεολαία ματσούκι και στους πρόσφυγες στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές

Αφού φρόντισε η κυβέρνηση να στείλει το μήνυμά της στο λαό και ακόμη πιο ιδιαίτερα στη νεολαία όλο το προηγούμενο διάστημα με την άγρια καταστολή και κατασυκοφάντηση του αγώνα της τώρα προχωράει ακόμη παραπέρα με την φασιστικοποίηση του συστήματος.

Τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βρωμάνε ρατσισμό και φασισμό. Ενίσχυση της "αποτρεπτικότητας" όπως ονομάζουν το κυνήγι των προσφύγων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα με τη δημιουργία νέου σώματος συνοριοφυλακής δίπλα στο Λιμενικό -που πλέον οι αποτροπές του δια πυροβολισμών διαφημίζονται ανοιχτά- στη FRONTEX και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Αν όμως παρόλα αυτά κάποιοι ξεφύγουν η τύχη τους θα είναι ο εγκλεισμός σε τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης (Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης τα ονομάζουν) των 5000+ ανθρώπων στα πέντε νησιά (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω) ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα δημιουργηθούν φυλακές (Νέες ελεγχόμενες δομές λέγονται αυτές) για πρόσφυγες, μακρυά από κατοικημένες περιοχές. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υφ. Άμυνας Στεφανή στον ΣΚΑΪ, όπου δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι στο όνομα της ασφάλειας του ελληνικού λαού οι πρόσφυγες θα κλείνονται σε χώρους που θα περιβάλλονται από μάντρες και συρματοπλέγματα και ότι θα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την εθνικότητα και την οικογενειακή τους κατάσταση. Για τα ασυνόδευτα παιδιά ακόμη δεν έχουν αποφασίσει!

Το μόνο που δεν μας είπε είναι σε ποια σημεία θα βρίσκονται τα κρεματόρια και οι φούρνοι! Ούτε αν τα συρματοπλέγματα θα είναι ηλεκτροφόρα ή όχι, ούτε αν οι πρόσφυγες θα πυροβολούνται σε περίπτωση που θα ....εγκληματούν βγαίνοντας από αυτά χωρίς άδεια η οποία θα χορηγείται υπό όρους και προϋποθέσεις! Αυτά στην ενδοχώρα γιατί στα νησιά δεν θα υπάρχει ούτε η δυνατότητα άδειας εξόδου!

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να βγαίνει να καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί πάνω στη δική του πολιτική πατάει και την συνεχίζει από εκεί που την άφησε. Και θα πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι του δίνουν τη δυνατότητα να το παίζει αριστερά και κινηματικά στο όνομα της πλατύτητας του κινήματος!

Πλέον όσοι προτάσσουν το αίτημα να φύγουν οι πρόσφυγες από τη χώρα είτε με τα "Ανοιχτά Σύνορα" είτε με το αίτημα του "Απεγκλωβισμού και τη μεταφορά τους στις ευρωπαϊκές χώρες" θα πρέπει να αναλογιστούν το πόσο ζημιά κάνουν στο κίνημα αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες. Αυτό που προέχει τώρα είναι η δημιουργία ενός κινήματος που θα απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες ζωής για αυτούς τους ανθρώπους και ίσα δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους. Να έχουν τη δυνατότητα να βρουν δουλειά και να μετακινούναι ελεύθερα εδώ και όχι στον παράδεισο της Ε.Ε.! Αυτό που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός κοινού κινήματος που να διεκδικεί το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων όπου η ντόπια αστική τάξη συμβάλει ιδιαίτερα δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό για την ασφάλεια του οποίου κατά τα άλλα κόπτονται οι κυβερνήσεις της.

Ούτε μπορεί να αναρωτιέται η Αριστερά για το πόσους μετανάστες χωράνε σε αυτή τη χώρα γιατί τότε θα πρέπει να αναρωτηθεί πρώτα για το πόσοι εργαζόμενοι χωράνε, για το πόσους άνεργους και συνταξιούχους μπορεί να ταΐζει, για το τι μισθούς μπορεί να δίνει, για το τι δικαιώματα τελικά είναι ικανή να "παραχωρεί" αυτή η αστική τάξη στους εργαζόμενους και στο λαό αυτής της χώρας!

Τέτοια αιτήματα και τέτοια ερωτήματα το μόνο που κάνουν είναι απλώνουν βούτυρο στο ψωμί των ιμπεριαλιστών, της αστικής τάξης, του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αναμένεται συνέχεια με ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Μητσοτάκη για να καταλάβουν οι μετανάστες ότι δεν μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα έτσι ελεύθερα και επειδή έτσι τους ...κάπνισε όπως μας είπαν λίγο ως πολύ η Κοσιώνη και ο Στεφανής!

Από την πλευρά του εργατικού και λαϊκού κινήματος; Από την Αριστερά; Τι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: