21 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση - ενάντια στο πραξικόπημα στην Βολιβία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ

Να σταματήσει η σφαγή
Αντίσταση στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση καταγγελίας του πραξικοπήματος Πέμπτη 21/11, 18:00, Περιφέρεια



Οι φονιάδες των λαών για ακόμη μία φορά προχωράνε σε πραξικόπημα! Συγκεκριμένα ο βολιβιανός στρατός υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ προχώρησε σε ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοράλες και στην εγκαθίδρυση μεταβατικού προέδρου.

Οι Ηνωμένες πολιτείες επιδιώκουν να θέσουν υπό ασφυκτικό έλεγχο την περιοχή της λατινικής Αμερικής , εκτοπίζοντας τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές (Κίνα ,Ρωσία) ώστε να μην έχουν καμία πολιτική και οικονομική επιρροή.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι πάγια τακτική των Αμερικάνων όταν δεν μπορούν αλλιώς να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι δεκαετίες τώρα στήνουν πραξικοπήματα στην λατινική Αμερική (Παραγουάη , Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή) με την τελευταία προσπάθεια να είναι αυτή της Βενεζουέλας.

Το πραξικόπημα ακολούθησε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας από τις δυνάμεις καταστολής, με τον αριθμό των νεκρών απροσδιόριστο. Αστυνομία και στρατός με εντολές από τους πραξικοπηματίες βαράνε στο ψαχνό. Οι εικόνες με τα άψυχα σώματα διαδηλωτών στην Κοτσαμπάμπα και οι πληροφορίες από τα νοσοκομεία της Λα Παζ συγκλονίζουν και εξοργίζουν όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους.

Ο Βολιβιανός λαός παρόλο το λουτρό αίματος που εξαπέλυσαν οι φασίστες πραξικοπηματίες αντιστέκεται και παλεύει για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Διεκδικώντας μια χώρα ανεξάρτητη από την ιμπεριαλιστική λεηλασία και εκμετάλλευση, παρά το αίσθημα προδοσίας και διάψευσης των ελπίδων τους από την κυβέρνηση Μοράλες ο οποίος συμβιβάστηκε με τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας και δεν εφάρμοσε την φιλολαϊκή πολιτική που υποσχέθηκε.

Οι ιμπεριαλιστές σφαγιάζουν λαούς, κομματιάζουν και καταληστεύουν χώρες σε συνεργασία με ντόπιους συνεργάτες, εκπρόσωπους του σάπιου και εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος. Το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχια η εξαθλίωση και οι πόλεμοι.

Η νεολαία πρέπει να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις. Είναι ανάγκη να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο πραξικόπημα στην Βολιβία. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον λαό της ο οποίος μόνος του πρέπει μέσα από την πάλη του να καθορίσει την τύχη του. Να παλέψουμε κόντρα στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

http://agonkiniseis-ioa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: