19 Νοεμβρίου 2019

ΒΟΛΟΣ | Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την προσαγωγή σε δίκη της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την προσαγωγή σε δίκη την Τετάρτη 20 Νοέμβρη της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μετά από μήνυση 10 δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου.

Η μήνυση έγινε για δηλώσεις της προέδρου τον Οκτώβρη του 2015, όπου είχε καταγγείλει ότι στους χώρους εργασίας επικρατεί τρομοκρατία και τραμπουκισμός, συνεχώς γίνονται μετακινήσεις των υπαλλήλων που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι σε ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που δεν είναι απόλυτα νόμιμες, υπηρεσίες έχουν αποδιοργανωθεί και δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν παράγεται κανενός είδους έργο.

Η πολιτική τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης στα δικαιώματα , τις κατακτήσεις και το επίπεδο ζωής σε όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, από μεριάς όλων των κυβερνήσεων που επέβαλαν και εφάρμοσαν την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ.
Είναι κομμάτι της επίθεσης της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τον απεργοκτόνο νόμο του 50+1 για τα πρωτοβάθμια σωματεία και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που ψήφισε τον αντεργατικό νόμο για τον έλεγχο των σωματείων και το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζόμενων.

Ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι να βγάλουν στην παρανομία κάθε εργατική αντίσταση και διεκδίκηση, κάθε συνδικαλιστική δράση που στέκεται εμπόδιο στην επιδίωξη ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού που τους υπηρετεί , να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα.

Για τους εργαζόμενους ο μόνος δρόμος που ανοίγεται για να υπερασπίσουν την συνδικαλιστική τους δράση για τα δικαιώματά τους δεν είναι άλλος από αυτόν της Οργάνωσης , της Αντίστασης και της Διεκδίκησης. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που έχουν θρηνήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες συναδέλφους τους θύματα της πλήρους αδιαφορίας και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας στην δουλειά.
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
  • Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: