19 Νοεμβρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Ανακοίνωση για τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις κατά τον 3ήμερο γιορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σ’ όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η μαζική παρουσία και συμμετοχή της νεολαίας, τόσο γι’ αυτή καθαυτή την επέτειο που αρνείται πεισματικά να χωρέσει σε μουσεία, όσο και ως απάντηση στο κλίμα άγριας κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που επιχείρησε όλες τις προηγούμενες μέρες να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ορδές των σωμάτων των πραιτοριανών του συστήματος. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί από μεριάς του, ακριβώς επειδή η επίθεσή του σε δικαιώματα, κατακτήσεις και ελευθερίες προαναγγέλλεται ότι θα ενταθεί.

Τα γεγονότα μέσα και γύρω απ’ την ΑΣΟΕΕ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας που διαδόθηκαν ταχύτατα, η πολιτική στάση και μαζική απάντηση που δόθηκε τόσο απ’ τη φοιτητική νεολαία όσο κι από πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα της 11ης του Νοέμβρη καθώς και τις επόμενες μέρες, κατέδειξαν ότι το αφήγημα των “πανεπιστημίων άντρων βίας και ανομίας” δεν είναι τίποτε άλλο από την συστηματική προσπάθεια χτυπήματος της φοιτητικής νεολαίας, των συνδικαλιστικών της οργάνων και των διεκδικητικών-πολιτικών της αγώνων. Τα χτυπημένα κεφάλια και τα σπασμένα χέρια φοιτητών και, ανάμεσά τους, πολλών μελών των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ όχι μόνο ατσάλωσαν όσους συμμετείχαν αλλά και “ξύπνησαν” τα δημοκρατικά αντανακλαστικά πολύ κόσμου, μαζικοποιώντας ιδιαίτερα τις αντιιμπεριαλιστικές-αντιαμερικάνικες και με σαφές αντικυβερνητικό περιεχόμενο πορείες. Μέσα σε προκλητικά αστυνομοκρατούμενες πόλεις πλήρους επιβολής αστυνομικής «βίας και ανομίας» (κατάσταση που ξεπέρασε κάθε όριο το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα Εξάρχεια), ο αγωνιστής λαός μας θύμισε προηγούμενες εποχές κάνοντας πράξη το σπάσιμο της κρατικής τρομοκρατίας στους δρόμους. Η κυβέρνηση έδωσε νέο ρεσιτάλ βίας στις 18 Νοέμβρη στα δικαστήρια, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν χωρίς κανένα πρόσχημα σε ανθρώπους που συμπαραστέκονταν στους συλληφθέντες.

Τα μαζικά μαχητικά μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, του ΚΚΕ(μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων-Μαθητικής Αντίστασης στις διαδηλώσεις είναι ένα ελπιδοφόρο στοιχείο που κρατάμε. Τα μέτωπα αντιπαράθεσης-σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική διευρύνονται καθημερινά, σ’ αυτές τις αντιστάσεις, διεκδικήσεις και αναμετρήσεις θα συνεχίσει να συγκροτείται το μαθητικό-φοιτητικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα. Μέσα στις μικρές και μεγάλες μάχες που ξεκίνησαν - χωρίς ποτέ να έχουν σταματήσει - θα αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός ρόλος της ΝΔ ως κυβέρνησης-υλοποιητή των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ και ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου αλλά και ο πραγματικός υπονομευτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να ξεστρατίσει το κίνημα από το πεδίο της ταξικής πάλης και να το ξαναφέρει στα μέτρα της κάλπικης εκλογικής αριστεροσύνης του. Δεν ντράπηκαν οι έμπειροι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ να φορέσουν το περιπατητικό τους κουστούμι και να πουλήσουν «τιμή στην εξέγερση» αφού επί τόσα χρόνια λέρωσαν τις ιδέες της Αριστεράς, περιθωριοποίησαν το λαϊκό κίνημα και έδωσαν ρέστα φιλοαμερικανισμού. Ο λαός δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάει το ρόλο που έπαιξε το κόμμα αυτό στη συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης.

Η παντελής απουσία από το δρόμο των δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο μέτωπο της απάντησης της κρατικής τρομοκρατίας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι η ηγεσία του δεν διανοείται ούτε στο ελάχιστο να διαταράξει το κλίμα εθνικής ομοψυχίας που απαιτούν ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές και σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι παραμένει ένα κόμμα βαθιά υποταγμένο στην αστική νομιμότητα, ανεξάρτητα από κορώνες και ακτιβισμούς επικοινωνιακής χρήσης.

Απαιτούνται άμεσες πολιτικές-κινηματικές πρωτοβουλίες των δυνάμεων της Αριστεράς στα οξυμμένα μέτωπα της κρατικής τρομοκρατίας-καταστολής-χτυπήματος λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στο μέτωπο της επίθεσης σε μισθό - ασφάλιση - περίθαλψη - εργασιακές σχέσεις και, ασφαλώς, στο μεγάλο ζήτημα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ταυτόχρονα πρέπει να εκφραστεί απ’ το λαό μας η διεθνιστική του αλληλεγγύη στους λαούς της Λατινικής Αμερικής που επί μήνες αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη λεηλασία των χωρών και των δικαιωμάτων τους, το φασισμό και τη φτώχεια. Τα ελπιδοφόρα αυτά μηνύματα από πολλές γωνιές του πλανήτη πρέπει να συνδεθούν με τους αγώνες και του δικού μας λαού που πυκνώνουν. Ένα βήμα έγινε και πρέπει να συνεχιστεί. Η συμβολή όλων στις αναγκαίες κινηματικές απαντήσεις είναι απαραίτητη.

Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες - κάτω η κρατική τρομοκρατία!
Να σταματήσουν οι διώξεις - απελευθέρωση των συλληφθέντων!

Αθήνα, 19 Νοέμβρη 2019 

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) 



Created with flickr slideshow.



Δεν υπάρχουν σχόλια: