18 Νοεμβρίου 2019

Και νά 'ταν μόνο η Πανσπoυδαστική νο 8!

Σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου γίνεται πολύ κουβέντα για την Πανσπουδαστική νο 8. Το γιατί είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε εδώ. Το ζητούμενο είναι άλλο. Ότι όλοι σχεδόν στέκονται στον χαρακτηρισμό προβοκάτορες αλλά ελάχιστοι τοποθετούνται στην πολιτική ουσία, σε αυτή που αναπόφευκτα οδήγησε τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Δεν ήταν τυχαίος αυτός ο χαρακτηρισμός. Είναι γνωστή η στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνακόλουθα και της Αντι-ΕΦΕΕ απέναντι στην κατάληψη του Πολυτεχνείου. Δεν την ήθελε, προσπάθησε να την αποτρέψει, δεν τα κατάφερε, προσπάθησε να την λήξει νωρίτερα αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Την θεωρούσε άκαιρη και αναντίστοιχη με βάση το λαϊκό αίσθημα, και των φοιτητών. Συνάμα θεωρούσε προχωρημένα τα συνθήματα "Έξω το ΝΑΤΟ", "Έξω οι ΗΠΑ", όπως και το "Λαοκρατία". Επίσης με βάση των ωριμότητα του λαού και των φοιτητών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα παρόλο που στα λόγια ήταν αντίθετο στη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση της χούντας και είχε αρνηθεί τη συμμετοχή στις εκλογές του Μαρκεζίνη αυτό που προέτασε ήταν την εκμετάλλευση των όποιων δυνατοτήτων άνοιγε αυτή, συμμετοχή στις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων της χούντας, φλέρταρε και με τη συνεργασία με αστικές δυνάμεις, ακόμη και με τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης που θα έφερνε τη δημοκρατία ομαλά. Είναι χαρακτηριστική η έμμεση κριτική στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο αρχηγό της ΕΡΕ για ατολμία στην κατεύθυνση αυτή. Κριτική έκανε και στο ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου όπως και στις δυνάμεις του Κέντρου που σε -και με- όλους αυτούς έβλεπε διεύρυνση του αντιχουντικού μετώπου.

Απέναντι στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς κρατάει εχθρική στάση. Και καλά απέναντι στο ΚΚΕ(εσωτερικού) και τον Ρήγα Φεραίο που αυτοί πέρα από κοινές επιδιώξεις και κριτικές (για προβοκάτορες μίλαγαν και αυτοί) με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ το τράβαγαν ακόμη περισσότερο αποδεχόμενοι τη συμμετοχή στις εκλογές. Αλλά απέναντι στις άλλες δυνάμεις μίλαγε για "αριστεριστές", για "κίνδυνο" κ.λπ. θεωρώντας ότι η επιμονή τους στα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και το κάλεσμα στο λαό να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, να αγωνιστεί για ανεξαρτησία και λαοκρατία, ξεπερνούσαν τα όρια της λαϊκής ωριμότητας και αποπροσανατόλιζαν από τον ένα και μοναδικό στόχο που ήταν η πτώση της χούντας.

Η λογική του ΚΚΕ ήταν και είναι πάντα η ίδια. Με λίγα λόγια σε κρίσιμες στιγμές της λαϊκής πάλης κάνει εκτιμήσεις για το επίπεδο ωριμότητας του λαού, της εργατικής τάξης, της νεολαίας και -με βάση τα όποια πραγματικά ή μη συμπεράσματά του αντί να παλέψει αναδεικνύοντας την ανάγκη σύγκρουσης με το σύστημα- προσαρμόζεται το ίδιο σε αυτό και μινιμάρει τους στόχους πάλης ή στέκεται απέναντι στις λαϊκές μάζες που κινητοποιούνται.

Μπορεί να ακούγονται και να γράφονται κριτικές και από το ίδιο, μπορεί να γίνεται προσπάθεια με διάφορους τρόπους και σοφιστείες να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά της Πανσπουδαστικής νο 8 αλλά η όλη του πρακτική και τότε και σήμερα δείχνει ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Το αποδεικνύει η στάση του στους μαζικούς αγώνες των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ το 2005, στα φοιτητικά του 2006-07, στον αγώνα των δασκάλων το 2006, στον ξεσηκωμό της νεολαίας το 2008, στους αγώνες του 2010-12, στον ξεσηκωμό του λαού το καλοκαίρι του 2011, στη στάση του στις πρώτες εκλογές του 2012, στη στάση του απέναντι σε αγώνες που δεν έλεγχε (π.χ. καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών) αλλά και αυτούς που έλεγχε σε μια σειρά εργοστάσια από το 2010 και μετά. Ή θα ήταν εκτός και απέναντι ή θα προσπαθούσε να τους περιορίσει με βάση πάντα την ωριμότητα και τους συσχετισμούς δύναμης.

Το αποδεικνύει η πρεμούρα του με τις αλλεπάλληλες προτάσεις νόμου μετατρέποντας την όποια κινηματική του κίνηση σε ουρά του κοινοβουλευτικού του αγώνα αλλά και την προσπάθειά του να παίξει θετικό ρόλο στο αστικό πολιτικό παιχνίδι όπως για παράδειγμα με το ζήτημα της ψήφου των απόδημων που πήρε τα εύσημα από την κυβέρνηση μέχρι και το τελευταίο αστικό ΜΜΕ.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο κατάλογο και για τα προηγούμενα χρόνια, όπως και για τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και για το 1989, αλλά περιοριστήκαμε μόνο στη τελευταία 15ετία που ισχυρίζεται ότι αποκατέστησε την επαναστατικότητά του!

Για να επιστρέψουμε στα του Πολυτεχνείου κλείνουμε λέγοντας ξανά ότι το δημοσίευμα και η προβοκατορολογία της  Πανσπουδαστικής νο 8 δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ούτε τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών και ιδεολογικών του πολιτικών.

Τα συμπεράσματά μας δεν τα βγάλαμε τυχαία. Βγήκαν από το διάβασμα της μπροσούρας ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973 που εγκρίθηκε από την Κεντρική του Επιτροπή το 1976. Έκδοση των εκδόσεων ΟΔΗΓΗΤΗΣ το 1983 και την αναδημοσιεύουμε έτσι όπως μας την έστειλε σύντροφος με τις εύστοχες σημειώσεις και υπογραμμίσεις του.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θέμα το έχει ανάρτηση η ιστοσελίδα ....εργατικός αγώνας.... των Κεντριστών του Κάουτσκι Αραβανής Πετρόπουλος κ.α για να κατηγορήσουν το ΚΚΕ γιατί δεν ακολουθεί αυτά τα συμπεράσματα και την στρατηγική του τότε. Το αφήνω χωρίς σχόλιο. Οποιος διαβάζει καταλαβαίνει απόλυτα την απόγνωση

Ανώνυμος είπε...

Και μια απορία. Τι ακριβώς έπρεπε να κάνει το ΚΚΕ στις εκλογές τον Μάη του 2012.... ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πρέπει να πάρετε μια απόφαση. Πότε είχε λάθος το ΚΚΕ όταν είχε στο πρόγραμμα του την θεωρία των πολιτικών μετώπων και σταδίων μέχρι το 1991.... η μετά που τα κατάργησε αυτά. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δυο... ΠΕΡΙΜΕΝΩ....

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΊΑ ΤΩΝ ΣΤΑΔΊΩΝ έφτιαξε ΤΟ 1989 τον ...συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου.... που συμμετείχε σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Από την στιγμή που μιλάτε σωστά για λάθος πως γίνεται να ζητάτε από τους Κομμουνιστές να κάνουνε το ίδιο λάθος με τον σύριζα το 2012 και να μπούνε σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Σίγουρα κάποιο λάθος υπάρχει από σύγχυση Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η σύγκριση αυτού του άρθρου με αυτό του Εργατικού Αγώνα μάλλον ατυχής είναι! Άλλωστε θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κριτική στο ΚΚΕ για την πολιτική του το 1973 αφορά και τις συλλογικότητες ή οργανώσεις που προέκυψαν από αυτό μετά από τότε μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερα σε ηγετικά επίπεδα.

Εσύ ο χαρούμενος που γελάς μήπως θυμάσαι τι έλεγε η τότε γραμματέας σας πριν τις εκλογές; Μήπως έλεγε κάτι για όξυνση της κρίσης του συστήματος; Να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε πολιτική; Συνέβαλε σε αυτό το ΚΚΕ με το να ζητά εκλογές πριν καλά καλά βγουν τα αποτελέσματα; Γιατί μιας και οξύνθηκε η πολιτική κρίση με το να μη βγαίνει κυβέρνηση δεν κάλεσε το ΚΚΕ τον κόσμο να βγει στους δρόμους; (Και όχι μόνο το ΚΚΕ!).

Στη πράξη το σημερινό ΚΚΕ δεν είχε ποτέ στη λογική του καμιά λογική μετώπων. Τη δορυφοροποίηση όλων των άλλων γύρω του είχε και έχει. Γι' αυτό και χτίζει "μέτωπα" μόνο με σχήματα που τα ελέγχει. Όσο για τη θεωρία των σταδίων, ή καλύτερα για την θεωρία του ειρηνικού περάσματος, αυτή δεν την απεμπόλησε παρά μόνο στα λόγια. Η Λαϊκή Εξουσία και η Λαϊκή Οικονομία δια της Λαϊκής Συμμαχίας είναι η σύγχρονη περιγραφή της.

Στον τελευταίο ανώνυμο: από που προκύπτει ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δ.

Ανώνυμος είπε...

είχε κανει ο Τσιπρας πρόταση προς το ΚΚΕ να συνεργαστούν με επικεφαλής την Παπαρηγα για την κυβέρνηση
ενας αλλος

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος. Το ΠΑΜΕ και συνολικά η Λαική συμμαχία δεν είναι συνδικαλιστική παράταξη των Κομμουνιστών. Συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μόνο κριτήριο η ΤΑΞΗ Μέσα απο εκει δίνουμε καθημερινές μάχες για μέτρα ανακούφισης και στην Ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε την πρόταση εξουσίας. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Το ειρηνικό πέρασμα και τα στάδια το έγραψες για καλαμπούρι για να γελάσουμε

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς το ΚΚΕ δεν τσίμπησε....

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά φοβερό το γεγονός ότι ο/οι οπαδός/οι του ΚΚΕ που έχουν σχολιάσει έως τώρα, δεν λένε κουβέντα για την στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην εξέγερση του Νοέμβρη, όπως εκτίθεται από την ίδια την ηγεσία του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη μπροσούρα (η γραμμή της απαγκίστρωσης, ο χαρακτηρισμός των συνθημάτων του Νοέμβρη σαν άκαιρα και άλλα πολλά). Τους καταλαβαίνω: είναι κομματάκι δύσκολο να μεταμορφώσεις μια ηγεσία από κατήγορο σε τιμητή του Νοέμβρη. Οπότε επιλέγεται η μπάλα να πεταχτεί στην εξέδρα...
Όσο για το ζήτημα του ειρηνικού περάσματος και σταδίων, δεν ξέρω αν ο ανώνυμος των 11:41 γελάει, αλλά μόνο για γέλια δεν είναι οι καταστροφικές συνέπειες της επιβολής της αντεπαναστατικής αυτής ρεβιζιονιστικής γραμμής (ειρηνικό πέρασμα, κοινοβουλευτικές αυταπάτες, θεωρία σταδίων) που δένει σαν κλωστή την πολιτική του ΚΚΕ από το 56 μέχρι τα σήμερα: ουρά στην Ένωση Κέντρου, στάση στην εξέγερση, ουρά στο ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση με ΝΔ και μετά συμμετοχή στην Οικουμενική με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στάση στους αγώνες της νεολαίας το 2006-2007, κάλεσμα για "πολιτικοποίηση" των λαϊκών αγώνων του 2010-2012 με την πρόταση του για προσφυγή στις κάλπες (άσε που δεν του βγήκε), γραμμή στα σωματεία που ελέγχει για σχέδια νόμου επί σχεδίων νόμου κ.ο.κ.

Τ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Τ.Σ. Μία απορία. Την Ε.Κ την θυμήθηκες την ...εδα.... την ξέχασες. Γιατί.... Επίσης το ΚΚΕ το 1989 το ανέφερες τον ...συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου.... το ξέχασες Τι επιλεκτική αμνησία είναι αυτή..... Γιατί......

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ξέρουμε καλα κατα πόσο έχουμε στα μυαλα μας τα ειρηνικά περάσματα.. και τις μπουρδες που αμολλαται για τις δηθεν αποψεις του ΚΚΕ..Δεν περιμένουμε να μάθουμε απο εδω  Η γνώμη σας εχει τοση αξια οση η ανακοίνωση για την πορεία του πολυτεχνείου που λεει οτι δεν υπήρχαν τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σβήσατε τα σχολια που αποδείκνυαν το αντίθετο..
  Τέτοιοι είστε τελικά
Παρε να εχεις να περνάς την ωρα σου,,,να μην μας πρηζεις..https://erodotos.wordpress.com/2011/11/18/panspoydastiki-8/ και αν σου μείνει χρονος ,,διάβασε και τον ιό που δεν τον βλεπω φιλο-ΚΚΕ..Ε".?

Ανώνυμος είπε...

....Οσο για το ζήτημα του ειρηνικού περάσματος και των σταδίων μόνο για γέλια δεν είναι οι καταστροφικές συνέπειες της αντεπαναστατικής αυτής ρεβιζιονιστικής γραμμής που δένει σαν κλωστή την πολιτική του ΚΚΕ απο το 1956 μέχρι... σήμερα..... Στο μέχρι σήμερα διαφωνούμε γιατί αυτά καταργήθηκαν στο 15ο συνέδριο το 1996. Αρα μετά το 1991 ΤΕΛΟΣ. Για το 1956 σχετικά με το ΚΚΕ θα διαφωνήσουμε. Αυτό το Οπορτουνιστικό πρόγραμμα ισχύει απο το 1935 λόγο Κ.Δ που πέρασε στον Οπορτουνισμό. Με εξαίρεση το πρόγραμμα του 1953 που καταργούσε αυτό το αίσχος και το 1955 ήρθε πάλι. Για το 1956 σε σχέση με τον Οπορτουνισμό στην ΕΣΣΔ συμφωνούμε σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

....Δεν λένε κουβέντα για την στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όπως εκτίθεται στην μπροσούρα του 1976.... Οταν έχει βγει βιβλίο για την προβληματική στρατηγική πολιτικών μετώπων και σταδίων και για την περίοδο της Δικτατορίας και είναι σε αναμονή του σχετικού δοκιμιου με τον ...εργατικό αγώνα.... να λέει πως ...σωστά τα λέγαμε τότε και ...λάθος σήμερα νομίζω πως χρειάζεται να σκεφτείς ξανά μερικά πράγματα...

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Παναγιώτη, κι ας λες ότι δεν είσαι, το σχόλια δεν πέρασαν γιατί δεν κατάλαβες τι λέει η ανακοίνωση, αλλά αφού επιμένεις ανεβάζω αυτό. Που ακριβώς λέει ότι το ΚΚΕ δεν ήταν στην πορεία του Πολυτεχνείου;

Ανώνυμος είπε...

Αν και εχει τοποθετηθεί  για την καταστολή των φοιτητών..Τι εκτος απο ανακοίνωση εσεις κάνατε,,?  Ξεχάσατε τοσο γρηγορα την πορεία οίκτου το 17.?.Δεν περιμένω να νομίζεις οτι θα σταθούμε στο πλευρό του παρακράτους και στα στεκια γιάφκες για ληστείες Καλάσνικοφ και τραμπούκους που  εχουν χτυπήσει ολες τις παρατάξεις,,,χωρις να εχουν σχεση με το ίδρυμα.. Σε αυτους ποτε θα αντισταθείτε ,,αντι να κρύβεστε πίσω απο την ΠΣΚ και κατα δευτερο λογο στα ΕΑΑΚ
Δεν ειμαι ο Παναγιώτης
Felix Dzerzhinsky

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια ειναι οτι το λετε πονηρά με τροπο..Δηλαδή τι σημαίνει απουσίαζε απο τον δρόμο,,,ποιος ειναι ο δρομος..? Εγω καταλαβαίνω ειναι πως ειναι τρόπος ύπαρξης η "αντιπαράθεση" με το ΚΚΕ,,,..Μονο που το ΚΚΕ δεν σας παίζει μπαλα ,,πιστεύω πως ουτε τις ανακοινώσεις σας δεν διαβάζουν.
 Felix Dzerzhinsky

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις μετά το χτύπημα στην ΑΣΟΕΕ γίνανε μαζικές διαδηλώσεις καταγγελίας, το ΜΑΣ που ήταν; Στα στέκια γιάφκες, στα Καλάσνικοφ και στους τραμπούκους θα βάλεις και εσύ φωτογραφία από δίπλα με τους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ όπως κάνουν τα επίσημα ΜΜΕ; Όσο για τα σχόλια ελάχιστα έως και καθόλου με ενδιαφέρει ποιος τα ανεβάζει αλλά η συνεχής επανάληψή τους κάτω από κάθε ανάρτηση δεν θα περνάει.

Ανώνυμος είπε...

Το ΜΑΣ είναι μέτωπο αγώνα που συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής. Μοναδικό κριτήριο η ΤΑΞΗ. Μέσα σε πανεπιστήμιο σε ...κοινοβουλευτική δημοκρατία... όπλα και εκρηκτικά αποτελούν εγκληματική ενέργεια που την καταδικάζουμε.

Ανώνυμος είπε...

6.23. Δεν σας είδαμε στις κινητοποιήσεις του ΜΑΣ ενάντια στην καταστολή του αστικού κράτους και στους προβοκάτορες χρήσιμους ηλίθιους. Τι φοβάστε.....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή λες πως δεν υπήρχαν όπλα και εκρηκτικά στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ που δώσανε την ευκαιρία στο αστικό κράτος να χτυπήσει. Αυτούς τους προβοκάτορες δεν πρέπει να τους καταγγείλουμε...

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 20/11/19 , 5:41
1. Δεν ξέχασα την ΕΔΑ-εσύ μάλλον ή δεν ξέρεις ή κάνεις πως δεν ξέρεις. Διότι στην κατάντια της ΕΔΑ που οι δύο πτέρυγες του ρεβιζιονισμού στο ΚΚΕ (κολιγγιάννηδες και παρτσαλίδηδες)την μετέτρεψαν σε ουρά της Ένωσης Κέντρου αναφέρομαι σε ένα σημείο του σχολίου μου.
2. Όντως ξέχασα να αναφέρω πως το αίσχος της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και έπειτα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (Οικουμενική) το 1989, έγινε μέσα από τον ΣΥΝασπισμό που έφτιαξε το ΚΚΕ μαζί με την ΕΑΡ.
3. Χρειάζεται όντως πολύ θράσος και κοντή μνήμη γι αυτό σου το σχόλιο 'η όπως λέει και ο λαός μας "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι".

Υ.Γ. Η στάση της ΚΝΕ στους αγώνες της νεολαίας το 2006-07, η υπονόμευση των αγώνα των εκπαιδευτικών το 2013, τα σχέδια νόμου που κατέθεταν ως άλλος ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή τα σωματεία του ΠΑΜΕ, ο συναγελασμός με όλο το αστικό συνάφι για να γιορταστούν τα 200 χρόνια του νεοελληνικού κράτους (και άλλα πολλά) είναι στα πλαίσια της επαναστατικής αποκατάστασης που κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ; ΄΄Η να περιμένουμε καμιά 40αριά χρόνια για την επόμενη "τάχα" αυτοκριτική.
Τ.Σ.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Οριστικό: σχόλια άσχετα με το θέμα που παίζουν με τη λογική άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και επαναλαμβάνονται σε κάθε ανάρτηση θα κόβονται!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάμε από το τέλος. Το ΚΚΕ συμμετέχει στο Αστικό κοινοβούλιο και σε όλες τις επιτροπές του απο θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για την καλύτερη προβολή των θέσεων. Η Μη συμμετοχή αποτελεί σεχταρισμό. Ασφαλώς τον ...συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου... τον έφτιαξε το ΚΚΕ με βάση το πρόγραμμα του για πολιτικά μέτωπα και στάδια και ήταν λογική η κατάληξη της συμμετοχής σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού το 1989. Βγάζοντας λοιπόν συμπεράσματα και αλλάζοντας το πρόγραμμα μετά το 1991.... δεν συμμετείχαμε σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού το 2012 με το ΠΑΣΟΚ 2. οπότε συμφωνούμε σύντροφε. Για την ...ΕΔΑ.... ισχύουν τα ίδια με το πρόγραμμα όπως και με το ΕΑΜ που δεν πήρε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 με την θεωρία των Σταδίων. Αρα είμαστε σε όλα σύμφωνοι Σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις μπορείς να πεις γιατί είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε όταν σου λένε ότι δεν σας είδαμε στις πορείες του ΜΑΣ. Δεν σου μιλάω για την ΚΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις και μια απάντηση για τα όπλα και τα εκρηκτικά Με ενδιαφέρει η απάντηση Σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

Μία ερώτηση στον σύντροφο Τ.Σ. Πολύ σωστά κατηγορείς τους Κολιγιάννηδες και τους Παρτσαλίδηδες για αυτά που γίνανε μετά το 1956 όπως και για το 1989. Μου κάνει εντύπωση που δεν λες κουβέντα για το 1944 το ΕΑΜ και την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτά σωστά γίνανε.....

Ανώνυμος είπε...

Τ.Σ. Για το Υ.Γ Καμία αυτοκριτική σε αυτή την βάση δεν χρειάζεται για μετά το 1991. Για το μόνο που σίγουρα θα κοιτάξουμε είναι αν μπορούσε να γίνει γρηγορότερα η Αποκατάσταση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κόμματος. Αυτή μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Τ.Σ. Μου αρέσει πολύ το σκεπτικό σου. Δεν έκανε καλά το ΚΚΕ που έφτιαξε με την ΕΑΡ ΤΟΝ ...ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌ και μπήκε σε δύο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού το 1989 και όταν το διόρθωσε και δεν έκανε το ίδιο το 2012 με τον σύριζα πάλι φταίει. Τελικά ο Αντικομμουνισμός είναι χόμπι.....

Ανώνυμος είπε...

Πουθενά στην εισήγηση ΔΗΜΗΤΡΟΦ και στις αποφάσεις του 7ου Συνέδριου της ΚΔ του 1935 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ.
Ομως ΜΕΤΑ οι οπορτουνιστές σε διάφορα τμήματα της ΚΔ δεν εφάρμοσαν σωστά τις αποφάσεις του 7ου Συνέδριου της ΚΔ του 1935. Ο ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς ο ΔΗΜΗΤΡΟΦ ήταν Μπολσεβίκος ηγέτης πραγματικός Κομμουνιστής. ΟΙ Κομμουνιστές δεν τα παρατάνε ποτέ ακόμα και όταν είναι Μειοψηφία και τους δεσμεύει ο Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός. Τα πολιτικά μέτωπα και τα ενδιάμεσα στάδια είναι η οπορτουνιστική γραμμή που επικράτησε το 1935 και στέρησε την εξουσία όπου δεν πέρασε ο κόκκινος στρατός γιατί δεν μετατράπηκε ο πολεμος σε ταξικό την ώρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοί. Στην Αν.Ευρώπη ο Οπορτουνισμός λούφαξε και περίμενε το 1953.....

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να διαβάσεις το ιδρυτικό του ΕΑΜ που είναι πολιτικό μέτωπο και θα διαπιστώσεις πως είναι ξεκάθαρα οπορτουνιστικό και δεν έχει καμία σχέση με Σοσιαλισμό. Για αυτό και δεν διεκδίκησε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944.. Το ίδιο ισχύει παντού. Αντίθετα με Κοινωνική Συμμαχία όλα θα ήταν διαφορετικά γιατί θα μπορούσε να μετατρέψει τον πόλεμο σε ταξικό. Αν συμφωνείς με το 7ο Συνέδριο της Κ.Δ συμφωνείς και με το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ. Δεν το πιστεύω. Είμαι σίγουρος πως μπερδεύτηκες σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

Η Επικράτηση του οπορτουνισμού το 1935 δεν κάνει οπορτουνιστές Μπολσεβίκους σαν τον Γίγαντα Δημητρόφ που ήταν ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

....Πουθενά στις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της Κ.Δ του 1935 ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΘΈΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ..... Αρα το ίδιο ισχύει και με τις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ ...πρώην Μπολσεβίκων το 1956..... Και βέβαια οι προηγούμενη γραμμή για ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ είναι η νικηφόρα γραμμή του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΉΚΑΝ ΠΟΤΈ ΣΤΗΝ αριστερη κυβέρνηση Κερένσκι και ΤΗΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μια τελευταία και οριστική απάντηση στον ανώνυμο 21/11/19, 8:44 μ.μ.
Η κριτική στο ΚΚΕ για το 2012 αφορά στο γεγονός ότι με τον κόσμο στο δρόμο - μεγάλη απεργία τον Φλεβάρη του 2012- ήταν το ΚΚΕ που πρώτο σάλπισε "πολιτικοποίηση" δηλαδή ραντεβού στις κάλπες (και φυσικά το ακολούθησε -άλλο που δεν ήθελε- ο ΣΥΡΙΖΑ).
Ο εν λόγω ανώνυμος όμως συνεχίζει να κάνει τον "χαζό" μιας και έτσι έχει μάθει, δηλαδή να αντιμετωπίζει την κριτική με τη γνωστή προβοκατορολογία κατά το "όσα δεν φτάνει η αλεπού ...". Μ' άλλα λόγια ο αχαρακτήριστος χαρακτηρισμός ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ στο αποστολέα.
Τ.Σ.



Τ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι χαζος ειναι γκεμπελισκος. Ξερει οτι λεει ψεματα οταν σε παρουσιαζει να κανεις δηθεν κριτικη στο κκε επειδη δεν συνεργαστηκε το 2012 με τον συριζα.
Το λεει ομως γιατι ολο και καποιος βιαστικος που θα τοδιαβασει θα μπερδευτει.
Τι περιμενεις απο ενα κομμα που τοσα χρονια δουλεψε για την υπονομευση απο τα μεσα του κ. κινηματος και τωρα αφου μαζι με τους ομοιδεατες τους διελυσαν τα παντα βγαινουν με θρασος και κανουν και κριτικη αφ υψηλου.
Κοιτα ποιοι κατηγορουν το εαμ και την τριτη διεθνη για οπορτουνισμο. Θρασος και αηδια.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Για όσους επιμένουν ακόμη να γράφουν εδώ, πολύ περισσότερο γι' αυτούς που επιμένουν στην αντιγραφή και επικόλληση (το... γνωστό copy paste!) τους ενημερώνουμε ότι πλέον η συνέχιση του διαλόγου εδώ δεν έχει κανένα νόημα μιας και δεν εξελίσσεται αλλά επαναλαμβάνεται συνεχώς! Πάμε για άλλα λοιπόν και να είστε καλά!