10 Δεκεμβρίου 2019

ΧΑΝΙΑ | Για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Εκατοντάδες κόσμου διαδήλωσαν στα Χανιά στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η δεύτερη μαζική πορεία μετά το Πολυτεχνείο με συμμετοχή νεολαίας -κυρίως φοιτητών- ήταν μια ακόμα απάντηση στο κλίμα έντασης της κρατικής τρομοκρατίας που χτίζει η κυβέρνηση για να περάσει την επίθεση στις κατακτήσεις λαού και νεολαίας.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης συγκρότησε το δικό της μπλοκ με κεντρικό σύνθημα το ''η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει'' και πορεύτηκε με συνθήματα ενάντια στη καταστολή και την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις έδωσαν τη μάχη στο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας όλη την εβδομάδα με παρεμβάσεις για τη μαζικοποίηση της διαδήλωσης αλλά και για να μη πάρει στενά αντιμπατσικά χαρακτηριστικά και να είναι μια συνολική καταγγελία της φασιστικοποίησης και των μέτρων Κεραμέως στα πανεπιστήμια.

Συγκροτήθηκε το μπλοκ της ''πρωτοβουλίας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς'' όπου συσπειρώθηκαν φοιτητές και μαθητές με συνθήματα αγώνα για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: