15 Δεκεμβρίου 2019

«ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Απέναντι στο κατεστημένο τους» στο δήμο Δάφνης-Υμηττού: Οι αγώνες και οι συλλογικότητες δεν ποινικοποιούνται


Αποτελεί λαϊκό δικαίωμα και είναι λαϊκή υπόθεση η δημιουργία κινήσεων στη γειτονιά, σωματείων στους χώρους εργασίας και συλλόγων νεολαίας στις σχολές για την υπεράσπιση και διεκδίκηση λαϊκών, εργασιακών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων. Όπως φυσικά και η οργανωμένη πάλη μέσα από πολιτικές οργανώσεις ενάντια στην οργανωμένη επίθεση της αστικής τάξης και του κράτους της.

Σε μια εποχή καθημερινής επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης. Αντιμέτωποι με ένα κράτος που αποτελεί καταπιεστικό και κατασταλτικό μηχανισμό κυριαρχίας και εκμετάλλευσης του λαού και της εργατικής τάξης, «κανονικότητα» και «εφαρμογή του νόμου» σημαίνει να αθωώνονται γνωστά λαμόγια του συστήματος και από την άλλη μια σειρά λαϊκές οργανώσεις της Αριστεράς να καταδικάζονται με βαρύτατα οικονομικά πρόστιμα για την διάδοση των απόψεων τους. Να απαιτούν οικονομικά βιβλία με την απειλή βαρύτατου οικονομικού προστίμου με μνημονιακό νόμο του 2010, και αναβάθμισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ανεξαρτησία των σωματείων, κινήσεων και συλλογικοτήτων από τον έλεγχο και την επιβολή του κράτος και της κυβέρνησης αποτελεί απαράβατος όρος κάθε πραγματικά λαϊκής, εργατικής και νεολαιίστικης πάλης. Και ανεξαρτησία από το σύστημα σημαίνει τη μη αποδοχή των κρατικών επιχορηγήσεων αλλά και των νομικών, φορολογικών κ.λπ. ελέγχων. Ότι λογοδοτούμε μονάχα στους συναγωνιστές, στα μέλη της συλλογικότητας, στο κίνημα και το λαό.

Σα συνέπεια αυτής της αντίληψης αγωνιστικά, λαϊκά σχήματα γειτονιάς, όπως οι «Δρόμοι Αντίστασης» που συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές της λεγόμενης «Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δεν αποδέχθηκαν τον κρατικό έλεγχο, μέσω της έκδοσης ΑΦΜ, της δημιουργίας βιβλίου εσόδων-εξόδων, τραπεζικού λογαριασμού, οικονομικού διαχειριστή κοκ. σα να είμασταν κερδοσκοπικές και επιδοτούμενες «εταιρείες»!

Πρόσφατα, οι «Δρόμοι Αντίστασης» στο δήμο Δάφνης-Υμηττού, όπως και η αντίστοιχη κίνηση στους Αγίους Αναργύρους-Καματερό, δέχτηκαν ενόχληση από το δήμο για λογαριασμό της Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών. Σκοπός και εδώ να δοθούν στοιχεία φορολογικού και κρατικού ελέγχου για να αποδείξουμε ότι δεν αποτελούμε… εγκληματική οργάνωση.

Η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της λαϊκής δράσης, η τρομοκράτηση συλλογικοτήτων και αγωνιστών, με εισβολή του ΣΔΟΕ (ΕΛΜΕ Πειραιά), φορολογικούς και άλλους ελέγχους, με πρόστιμα σε συλλογικότητες και σε οργανώσεις για αφισοκόλληση ή ανάρτηση πανό, δε θα περάσει! Μπορεί και πρέπει να καταγγελθεί και να αντιμετωπιστεί μαζικά και μαχητικά.

Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης και δράσης

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην οργάνωση και την συλλογική έκφραση και πάλη

https://dromoiantistasis-dy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: