28 Ιανουαρίου 2020

ΑΘΗΝΑ | Σημαντική εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ)

Με σημαντική συμμετοχή μελών, φίλων και γενικότερα ανθρώπων της Αριστεράς -και όχι μόνο- πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ(μ-λ) στην ΑΣΟΕΕ. Ικανοποιητική και σημαντική ήταν και η ανταπόκριση των οργανώσεων που κλήθηκαν να συμμετάσχουν και να τοποθετηθούν. Αποδείχθηκε η αναγκαιότητά της σε μια περίοδο που ο κλοιός των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών αλλά και των ντόπιων εξαρτημένων τάξεων σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τους λαούς και κάνει ακόμη πιο αναγκαία τη δική τους συμμετοχή, την πάλη τους ενάντια σε αυτούς τους ανταγωνισμούς και τους κινδύνους που προκαλούν.

Με κεντρικό θέμα "Ελληνοτουρκικές οξύνσεις με φόντο την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και τους ενδιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μόνο η κοινή πάλη των λαών μπορεί να βάλει φραγμό στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!" ξεκίνησε με την εισήγηση η οποία παρουσιάστηκε από τους συντρόφους Γιάννη Βάρλα και Στράτο Κατσένη και την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Ελληνοτουρκικές αντιθέσεις - Επικίνδυνες εξελίξεις.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το TKP/ML, το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΝΑΡ, την ΑΡΑΝ, την ΑΡΑΣ και το Κομμουνιστικό Σχέδιο. Συνεχίστηκε με τοποθετήσεις από τον κόσμο που συμμετείχε και ο οποίος παρακολουθούσε όλη την εκδήλωση με ιδιαίτερη προσοχή.

Διαφορετικές αναλύσεις είναι προφανές ότι υπήρξαν και θα υπάρχουν. Αυτό που αναδείχθηκε όμως ήταν ο κοινός τόπος ότι οι λαοί πρέπει να παλέψουν από κοινού, ότι ο δικός μας λαός πρέπει να παλέψει ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς - αμερικάνικους σχεδιασμούς, ενάντια στους σχεδιασμούς της ντόπιας και εξαρτημένης αστικής τάξης σε σχέση με την αντίστοιχη τούρκικη. Να φύγει η Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να διώξει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις, να πάψει να είναι ορμητήριο επίθεσης απέναντι στους γείτονες λαούς. Αναδείχθηκε η ανάγκη της κοινής παρέμβασης των οργανώσεων της Αριστεράς σε αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση σημαντικό βήμα της οποίας είναι η πραγματοποίηση της διαδήλωσης την Πέμπτη στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας για τις αμερικάνικες βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: