03 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΤΡΑ | Εκδήλωση- Συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις εξελίξεις στην περιοχή

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή από τον συνεχή ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων διαμορφώνουν και εντείνουν τις αντιδραστικές αντιπαραθέσεις των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Οι λαοί των δύο χωρών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν καλούνται να πάρουν θέσεις μάχης σε καινούρια πολεμικά σενάρια.

Με το πλαίσιο να έχει οριστεί από τον αγώνα για την ιμπεριαλιστική κυριαρχία στην νοτιοανατολική μεσόγειο και την διεκδίκηση ρόλου τον ντόπιων αστικών κρατών ο λαός μας καλείτε με όχημα την «εθνική ομοψυχία» να προσφέρει και άλλες θυσίες στο βωμό των άδικων ανταγωνισμών προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Η κοινή πάλη των λαών τις περιοχής ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό είναι επίκαιρη και αναγκαία. Ο αγώνας για την ειρήνη και τη ζωή είναι αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις πολιτικές της εξάρτησης. Μέσα στο κοινό μέτωπο για την ειρήνη ζουν και οι αντιστάσεις τόσο του δικού μας λαού όσο και του Τούρκικου κόντρα στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές στο εσωτερικό των χωρών που σαν οδοστρωτήρας ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι προσφυγές και η μετανάστες των χωρών που έχει ρημάξει ο ιμπεριαλισμός και ο πόλεμος μπορούν και πρέπει να γίνουν οργανικό κομμάτι του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου έχοντας στο πλάι τους το λαό της χώρας μας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το Σάββατο 8 Φλεβάρη 19:00 στην αίθουσα Ε.Β.Ε. (Αράτου 21 πλ. Εθνικής Αντιστάσεως-Όλγας) σε Εκδήλωση- Συζήτηση για τους ανταγωνισμούς στην ΝΑ μεσόγειο και την προοπτική της αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: