04 Φεβρουαρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Με αξιόλογη συμμετοχή και πλούσια η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Με αξιόλογη συμμετοχή και πλούσιο προβληματισμό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη με θέμα τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο και την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Περισσότεροι από εκατό σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, τίμησαν με την παρουσία τους τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 2 Φλεβάρη.

Τα αίτια της κλιμάκωσης των πολεμικών κινδύνων που γεννούν στην περιοχή μας οι ανταγωνισμοί και οι βλέψεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με πρωταγωνίστριες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ανέλυσε στην εισήγησή της η συντρόφισσα Φωτεινή Σαλονικίδου. Στο μαύρο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο εξελισσόμενος ανταγωνισμός των δύο εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και το πώς θα πρέπει να σταθεί απέναντί του μία κομμουνιστική δύναμη αναλύθηκε εισηγητικά από το σύντροφο Τάσο Σαπουνά. Αγωνιστική κι ελπιδοφόρα τοποθέτηση απέστειλαν γραπτά οι σύντροφοι του TKP/ML. Το λόγο έλαβαν, επίσης, προσκεκλημένες οργανώσεις της Αριστεράς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: η ΑΡΙΣ, το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΝΑΡ.


Όλες οι τοποθετήσεις τόνισαν με θέρμη πως οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη κοινής πάλης απέναντι στους ιμπεριαλιστές που, με προεξέχουσες τις ΗΠΑ, βυθίζουν τους λαούς της περιοχής στον κίνδυνο της φωτιάς και του πολέμου.

Από την πλευρά μας σημειώνουμε πως η έκδηλη αγωνία που εκφράζει ο κόσμος της Αριστεράς, και όχι μόνο, για τα σιδερικά και τις πολεμικές ιαχές που ζώνουν την περιοχή μας, οφείλει να μεταμορφωθεί σε ενεργό πάλη που θα χαράξει το δικό της δρόμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη της χώρας, κλείνοντας τα αφτιά στα κηρύγματα μίσους και «εθνικής ομοψυχίας», κόντρα στην αντιδραστική προπαγάνδα περί «επιτιθέμενου και αμυνόμενου», «θύτη και θύματος» που εξαπολύουν οι άρχουσες τάξεις στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: