05 Φεβρουαρίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ | ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σάββατο 22 Φλεβάρη 11:00 πλατεία Αγίων Αναργύρων

Τα εξοντωτικά πρόστιμα με τα οποία απειλούν τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» γιατί δεν αποδέχτηκαν τις απαιτήσεις του νόμου 3870/2010 που φιμώνει τις λαϊκές δυνάμεις, εντάσσονται στο δόγμα του «νόμου και της Τάξης» που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την εκλογή της στην κυβέρνηση επέβαλε εξοντωτικό πρόστιμο 50.000 χιλιάδων ευρώ στον υποψήφιο περιφερειάρχη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κ. Μακεδονίας Θ. Αγαπητό, με αφορμή την ανάρτηση τριών πανό κατά την προεκλογική περίοδο. Το πρόστιμο ακυρώθηκε μετά την μαζική αντίδραση όλων των αριστερών οργανώσεων και την οργή του εργαζόμενου λαού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε ''σχέδιο'' γενικευμένης καταστολής ενάντια στον λαό και τη νεολαία. Καταργεί το Άσυλο προσπαθεί να χτυπήσει με αντιδραστικούς νόμους το δικαίωμα στην απεργία, συλλαμβάνει απεργούς του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και ασκεί διώξεις σε αγωνιστές φαντάρους του δικτύου «Σπάρτακος». Με την επέμβαση των ΜΑΤ προσπαθεί να εκδιώξει τους πρόσφυγες από τις καταλήψεις εγκαταλειμμένων κτηρίων και με ορδές από πάνοπλους αστυνομικούς στους δρόμους της πρωτεύουσας προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό και το εργατικό κίνημα.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα (κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης) να καταγγείλει την επίθεση και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., ΟΧΙ μόνο αποκλείει παρατάξεις από τις δημοτικές εκλογές και βάζει εμπόδια στην πολιτική τους δράση, αλλά προσπαθεί να διαλύσει όποιες διεργασίες και προσπάθειες γίνονται στη βάση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να οργανώσουν την πάλη τους.

Καλούμε σε μαζική διαδήλωση στις 22 Φλεβάρη στις 11:00 στην Πλατεία των Αγίων Ανάργυρων. Με αγώνες να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

• Η Καταστολή και η Τρομακρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

• ΟΧΙ στα πρόστιμα και τις διώξεις συλλογικοτήτων και αγωνιστών.

• Κάτω οι αντιδραστικοί νόμοι τύπου 3870/2010!

• Υπεράσπιση του δικαιώματος οργάνωσης, πολιτικής έκφρασης και πάλης!

• Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.


ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΟΛΗ
Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων Καματερού

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: