29 Μαρτίου 2020

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....(Για τις απολύσεις στον όμιλο Aviareps)

Οι απολύσεις εργαζομένων εν μέσω κορονοιού συνεχίζονται. Αυτή τη φορά αφορούν τον όμιλο Aviareps (στον οποίο ανήκουν η αεροπορική εταιρεία Sky Expess και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport και Skyserv). Πρόκειται για 300 εργαζομένους που είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των απολύσεων που γινόντουσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την φορά βέβαια έχουν και δικαιολογία που δεν είναι άλλη από την πανδημία που έχει ξεσπάσει. Ξεχνούν όμως να μας πουν ότι τα κέρδη τους όλο το διάστημα πριν από αυτό γιγαντώνονταν συνεχώς (Ο όμιλος ελέγχει περίπου το 80% της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων στην Ελλάδα) και ότι προφανώς θα αποζημιωθούν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με αυτούς τους εργαζομένους που πλέων όντας απολυμένοι δεν δικαιούνται ούτε το πενιχρό ποσό των 800 ευρώ.

Από το κάδρο βέβαια δεν λείπουν ούτε οι μόνιμοι εργαζόμενοι καθώς ανακοινώθηκε ότι μεγάλο μέρος των υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης, με ταυτόχρονη μείωση μισθού τους κατά 50%. Όλα αυτά από έναν όμιλο ο οποίος έχει για  πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου τον Στέργιο Πιτσιόρλα, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμος να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για την εξαγορά του λιμανιού του Ηρακλείου

Καμιά νομιμοποίηση των απολύσεων! Θα μας βρουν μπροστά τους!

Κωνσταντίνα -ιδιωτική υπάλληλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: