18 Μαρτίου 2020

Να μείνουμε σπίτι ;


Καθώς το σύστημα, το κράτος του και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται για άλλη μια φορά ανίκανοι και απρόθυμοι να προστατέψουν την υγεία του λαού δίνουν εντολή καραντίνας – μένουμε σπίτι - μας λένε, γιατί είναι το μοναδικό μέσο προστασίας από την επέλαση του ιού. «Ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έλα ρε μεγάλε ! από ποιο μαρξιστικό εγχειρίδιο το αντέγραψες ;

Από την άλλη όμως επειδή εμείς οι αριστεροί και οι κομμουνιστές έχουμε σαν οδηγό σε όλη μας την ζωή και όχι μόνο στο σήμερα την συλλογική- ταξική- συνείδηση αλλά και την ατομική ευθύνη, πρέπει να ανιχνεύσουμε τους τρόπους και τις δράσεις που απαιτούνται, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να προστατέψουμε την υγεία, την ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Γιατί μπορεί ο ιός να μας προσβάλει όλους, η αντιμετώπιση και η θεραπεία όμως είναι ταξικό-πολιτικό ζήτημα.

Πώς να μείνουμε σπίτι και να αφήσουμε μόνους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει ηρωικό αγώνα μέσα στα διαλυμένα νοσοκομεία με ελάχιστο προσωπικό και μέσα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ; Πως θα απαιτήσουμε να γίνουν άμεσα πραγματικές και μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και προμήθεια των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται τα νοσοκομεία ;

Πώς να μείνουμε σπίτι όταν χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα ; Πως θα προμηθευτούν τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους ; Από φάρμακα και μέσα προστασίας μέχρι τρόφιμα . Για άλλη μια φορά, μία κρίση του συστήματος – στο τομέα της δημόσιας υγείας αυτή την φορά – φορτώνεται στις πλάτες των εργαζόμενων. Πως θα απαιτήσουμε να πληρωθούν άμεσα όλα τα χαμένα μεροκάματα και οι μισθοί από το υποχρεωτικό κλείσιμο ολόκληρων κλάδων της οικονομίας;

Πώς να μείνουμε σπίτι και να αφήσουμε μόνους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους που δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας να αντιμετωπίσουν αυτές τις δύσκολες συνθήκες ; Πως θα απαιτήσουμε να δοθεί άμεσα επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις για να ψωνίσουν τρόφιμα και για να πάνε στο φαρμακείο;

Πώς να μείνουμε σπίτι και να αφήσουμε εντελώς μόνους και τελείως απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, διωγμένους από τους πολέμους και την φτώχεια των ιμπεριαλιστών και μαντρωμένους σε άθλιες συνθήκες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πως θα απαιτήσουμε να διαλυθούν άμεσα όλα τα στρατόπεδα και να υπάρξει άμεση υγειονομική κάλυψή τους ;

Για το σύστημα , το κράτος του και την κυβέρνησή του είναι πολύ βολικό να μείνουμε σπίτι , θεατές της δικής τους αδιέξοδης πολιτικής που φέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και αρρώστιες. Ακόμη πιο βολικό θα είναι να μείνουμε σπίτι και να το βουλώσουμε κιόλας, για να συνεχίσουν απερίσπαστοι, την πολιτική τους για «επιστροφή στην κανονικότητα». Για αυτό και η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσα σε αυτό το κλίμα να φέρει στην βουλή για ψήφιση και τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Από την άλλη υπάρχει η εύλογη ανησυχία και η ανάγκη της προστασίας που έχει σαν αποτέλεσμα να αναβάλλονται πολιτικές δράσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, συνελεύσεις και όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί ο λαός για να οργανώσει την πάλη του , την αντίσταση και τις διεκδικήσεις του. 

Σε κάθε δύσκολη περίοδο – και δεν έχει περάσει και λίγες τούτος ο λαός και όχι μόνο ο δικός μας – οι λαοί ανακαλύπτουν τρόπους και δράσεις για να αντιπαρατεθούν στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και των πολέμων. Σε μία τέτοια περίοδο βρισκόμαστε και σήμερα και οφείλουμε να «σπάσουμε το κεφάλι μας» να βρούμε τρόπους και δράσεις για να εκφραστούν οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις του λαού. Καλό το διαδίκτυο , οι αναρτήσεις και η ενημέρωση που προσφέρει αλλά χωρίς την ζωντανή συζήτηση και την δράση δεν υπάρχει αποτέλεσμα. 

Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο λαός μας – και όλοι οι λαοί – ας αρχίσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να οργανώσουμε την πάλη μας.

Γρηγόρης Ανδρεάτος – μέλος του ΚΚΕ(μ-λ)

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να συμβάλλω και εγώ από εδώ, όσοι διαβάζουν το blog, ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΊΤΙ κα περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα (τη δουλειά σας, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τέτοια). Να συμμετέχετε στους χώρους δουλειάς σας σε αγώνες και κινητοποιήσεις που αφορούν σοβαρά πράγματα και διεκδικήσεις όσο αφορά τα δικαιώματά σας (όχι το “δικαίωμά” σας στο..φραπέ ή στο μπάνιο) αλλά με προσοχή. Εδώ χρειάζεται και η αυτοοργάνωση. Και οι αγώνες πάλι μπορούν να προσαρμοστούν πχ όχι μεγάλες και πολυπληθείς αλλά μικρές, αποκεντρωμένες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις με συμμετοχή λίγων ατόμων γενικά οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις καλό είναι να μην συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες. Άνθρωποι πχ που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εννοείται ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, μέτρα ατομικής προστασίας, τήρηση των αποστάσεων μπορεί να γίνει και έτσι. Εδώ μπορεί να αξιοποιηθεί και το ίντερνετ, συμβολικές πικετοφορίες, μοίρασμα προκηρύξεων και ενημέρωση από λίγα άτομα κλπ. Λύσεις νομίζω μπορούν να βρεθούν και σε αυτήν την περίπτωση, αυτά καλό είναι να τα δείτε. Σωστά είναι όλα αυτά που λέει το κείμενο όσο αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, τα αιτήματα για το σύστημα υγείας κλπ και μπορούν να διεκδικηθούν πιστεύω και με τους τρόπους που ανέφερα πιο πάνω.

Πάντως συλλαλητήρια μεγάλα με πολύ κόσμο, μαζικές εκδηλώσεις και τέτοια πρέπει να αναβληθούν προς το παρόν γιατί ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ, πρέπει να συμβάλλουμε ΟΛΟΙ για να σταματήσει η εξάπλωση και η διασπορά του ιού. Είναι εντελώς απογοητευτική η στάση της αριστεράς στην Ελλάδα. Αντί να παροτρύνετε τον κόσμο να μην τρέχει σε καρναβάλια, σε παραλίες, καφετέριες, συναυλίες, εκκλησίες κλπ και να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα εσείς τον επικροτείτε κιόλας (όταν πχ πάνε οι βλαμμένοι στα καρναβάλια αντί να τους στολίσετε κάποιοι από εσάς το χαρακτηρίζετε και σαν...αντίσταση), άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα στην καλύτερη περίπτωση και κρατάνε μεσοβέζικη στάση.

Δηλαδή αν είχαμε και εμείς 2.500 νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα πάλι τα ίδια θα λέγατε; Όχι θέλω απάντηση σε αυτό. Αναρωτιέμαι ποια είναι η στάση των συντρόφων σας στην Ιταλία θα ήθελα πολύ να μάθω τι λένε. Και ξαναλέω με ενοχλεί αφάνταστα το ότι ταυτίζετε κινητοποιήσεις και αγώνες με...καρναβάλια, καφετέριες, παραλίες, συναυλίες, εκκλησίες κλπ. Στη δεύτερη περίπτωση έπρεπε ΌΛΟΙ ΣΑΣ να πάρετε ξεκάθαρη θέση και να καλείτε τον λαό να μην συμμετέχει και να μένει σπίτι ακόμη και να του τα χώνετε όταν δεν τηρεί τα μέτρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Για αυτό σας κατηγορώ περισσότερο. Τον λαό δεν πρέπει να τον χαϊδεύουμε αλλά να τον νουθετούμε όταν χρειάζεται. Ούτε καν για τις εκκλησίες δεν το κάνατε, έπρεπε μέσω ανακοινώσεων να καλείτε τον κόσμο να μην πηγαίνει στις εκκλησίες και σε αυστηρό ύφος κιόλας ώστε να το καταλάβει εδώ είναι ζήτημα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Μην κυκλοφορείτε έξω λοιπόν χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός και σοβαρός λόγος. Εκτός του ότι μπορεί να κινδυνεύσετε , είναι πιθανό να κολλήσετε και να μην το γνωρίζετε, να μην έχετε συμπτώματα, να μην κινδυνεύετε αλλά να μεταδώσετε τον ιό σε κάποιον που μπορεί να κινδυνεύσει. ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΑ, μην είστε ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, ειδικά οι κομμουνιστές, ο κομμουνιστής είναι άνθρωπος ΗΘΙΚΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ με ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ άλλωστε η κοινωνία για την οποία παλεύει στηρίζεται πάνω σε αυτές τις αξίες. Δεν θέλω να το παίξω Τσιόδρας αλλά τα λέω όλα αυτά γιατί δυστυχώς κάποιοι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.

V For Viva La Revolucion

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Με λίγα λόγια: Το σύστημα βρήκε μια καλή ευκαιρία να σας τσακίσει. Επειδή όμως κινδυνεύει η ζωή σας, κυρίως χάρη στις πολιτικές του συστήματος που εδώ και παντού διέλυσε τα συστήματα υγείας, όπου κι αν υπήρχαν, υποταχθείται και αφήστε το να περάσει απολύσεις, μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια, κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, εγκλεισμό των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αφήστε το να σας περάσει τον φόβο και τον πλήρη έλεγχο της ζωής σας. Και επειδή κατά τον V For Viva La Revolucion κάποιοι δεν καταλαβαίνουμε ήδη από σήμερα μας προετοιμάζουν και για απαγόρευση των διαδηλώσεων. Που θα γίνει!

Καλώς κατά τον V For Viva La Revolucion! Ο οποίος βέβαια καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα "για σοβαρά πράγματα και διεκδικήσεις" και όχι για τον ...φραπέ (σα να ακούω τον Μάνεση με αριστερή φρασεολογία είναι)! Τόση εκτίμηση για τον λαό και την εργατική τάξη! Βέβαια το πως θα γίνουν αυτοί οι αγώνες από το σπίτι δεν μας το εξηγεί! Τα περί λίγων ατόμων και από μακρυά μεταξύ τους θυμίζουν άλλες εναλλακτικές λύσεις προερχόμενες από το οπλοστάσιο του ευρωκομουνισμού και την ανανεωτικής αριστεράς. Μάλλον δεν άκουσε την απάντηση και σε αυτή τη... λύση. Ακόμη και τα λίγα συγκεντρωμένα άτομα αποτελούν κίνδυνο, έτσι δε λένε για να δικαιολογήσουν το κυνήγι και τις συλλήψεις νεολαίων σις πλατείες;

Όπως δεν μας εξηγεί και εδώ και σε άλλα σχόλιά του που ακριβώς βρίσκει αυτά που μας καταλογίζει. Δεν βολεύει άλλωστε στο δικό του κατά φαντασίαν και πλήρως υποταγμένο στο σύστημα αφήγημά του!

Φίλε μου δυστυχώς έχεις χάσει κάθε σοβαρότητα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πνίγεστε σε μία κουταλιά νερό; Αν χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τον ιό για να απαγορεύσουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα το καταγγείλεις και προφανώς εδώ δεν θα υποταχτείς. Εννοείται ότι δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες μα γι'αυτό έκανα και μερικές σκέψεις για το πως να γίνονται. Αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε πως να γίνει; Και καλά άσε εμένα. Δηλαδή λοιμωξιολόγοι, γιατροί, επιστήμονες όλοι όσοι λένε στον κόσμο να περιορίσει τις εξόδους του είναι βαλτοί από τον Μητσοτάκη; Γιατί αυτές είναι οδηγίες από τους επίσημους φορείς και τους οργανισμούς. Όλοι πια είναι βαλτοί από την κυβέρνηση; Έχεις υπόψη σου τι θα γινόταν στην Κίνα αν δεν ακολουθούσαν αυτά τα μέτρα; Άλλη κουβέντα στο πως φτάσανε ως εκεί αλλά να που ήταν αναγκαίο έτσι όπως ήταν η κατάσταση. Δεν είδες τι έγινε στην Ιταλία δεν έδρασαν έγκαιρα και να τα αποτελέσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο είναι να σταματήσει η εξάπλωση και η διασπορά του ιού αυτό το λένε όλοι οι επιστήμονες. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό είναι δικό σου πρόβλημα πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά το όλο θέμα γιατί είναι φανερό ότι έχεις πλήρη άγνοια.

Όσο αφορά τους φραπέδες ε τώρα να αυτά λέω ξέρεις τι κάνεις τώρα; Όσοι έβγαιναν και γεμίζανε τις καφετέριες εσύ τους επικροτείς. Σε αυτούς πήγαινε το σχόλιό μου περί φραπέ και μπάνιου. Ε μη μου πεις ότι είναι αγωνιστές αυτοί γιατί εδώ θα πεθάνω από τα γέλια και όχι από τον κορονοϊό. Αποφεύγεις πάντως να απαντήσεις τι θα έκανες αν είχαμε και εμείς αντίστοιχη κατάσταση όπως στην Ιταλία. Θα έλεγες τα ίδια; Δεν το νομίζω.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Αν περάσουν ολική και γενική απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων θα φταίνε ή δεν θα φταίνε όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα έτρεχαν σε καφετέριες, συναυλίες, παραλίες, εκκλησίες, καρναβάλια κλπ; Συμπεριφέρθηκαν ή δεν συμπεριφέρθηκαν ως προβοκάτορες όλοι αυτοί; Ασυνείδητα φυσικά αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εσείς δεν θα φταίτε που τους σιγοντάρετε και τους υποστηρίζετε αφού δεν λέτε τίποτα; Βλέπεις που θα μας γυρίσει μπούμερανγκ γιατί πολλοί δυστυχώς δεν πειθάρχησαν, δεν τήρησαν τους κανόνες και ορίστε τώρα πάρτε μία ολοκληρωτική απαγόρευση. Γιατί αυτό θα χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία να είσαι σίγουρος γι'αυτό. Και εσείς δυστυχώς τους διευκολύνετε με τη στάση σας.

Και στην τελική για να έχουμε αγώνες πρέπει να έχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ που να τους δίνουνε. Εκτός και αν ξέρεις άλλο τρόπο να πραγματοποιούνται αγώνες....

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Προς V For Viva La Revolucion:

1) Από όλους αυτούς τους περίλαμπρους επιστήμονες και φορείς που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια, για πες μας ΕΝΑΝ που να πήγε κόντρα έγκαιρα στο σκοταδιστικό κλίμα της εκκλησίας, πριν να της το κόψει η ίδια η κυβέρνηση.

2) Και γιατί είναι εν τέλει τόσο κακή μία ολοκληρωτική απαγόρευση; Αν το πούνε οι περίλαμπροι επιστήμονες και φορείς; Μήπως να το απαιτήσουμε κιόλας!

3) Αυτή τη στιγμή που κινδυνεύει η υγεία του κόσμου και η αστική τάξη σκέφτεται να μην καταβάλλει το δώρο του Πάσχα, δεν πρέπει να αναζητηθούν οι τρόποι οργάνωσης και αντίστασης;

4) Εν τέλει, ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΗΣ ΟΛΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ;

ΚΚ

Ανώνυμος είπε...

Εκδρομή στην Τουρκία πήγανε για...διαλογισμό εν μέσω πανδημίας 103 άτομα μεταξύ των οποίων και Έλληνες. Άλλοι πάλι προέρχονται από χώρες που έχουν επίσης κρούσματα και νεκρούς όπως Ισπανία και Γερμανία. Αλλά φυσικά καμία ατομική ευθύνη δεν φέρουν αυτοί όλοι τους είναι πολύ υπεύθυνοι άνθρωποι. Λες και δεν ήξεραν τι συμβαίνει και πόσο κρίσιμη και δύσκολη είναι η κατάσταση. Έτσι να δίνουμε αφορμές στην κυβέρνηση να απαγορέψει εντελώς τις συναθροίσεις και την κυκλοφορία και μετά να φωνάζουν όλοι οι "επαναστάτες". Θα πεις τώρα καλά δεν έχουν το κράτος και η κυβέρνηση ευθύνη που τους άφησε να πάνε και δεν τους σταμάτησε, δεν φταίνε που δεν ήταν κλειστά τα σύνορα; Ναι φυσικά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες φέρουν όπως και με την Εκκλησία που άργησαν πολύ. Ίσως και να τους άφησαν επίτηδες να πάνε για να έχουν την δικαιολογία να περάσουν καθολική απαγόρευση μετακινήσεων και συναθροίσεων. Οκ να το δεχτώ και αυτό (σε περίπτωση που το ισχυριστούν κάποιοι). Αλλά και πάλι αυτό δεν αναιρεί την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και την ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ των ανθρώπων αυτών, ναι υπάρχει και η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ των πολιτών. Και όλα αυτά γιατί πολλοί είναι καλοπερασάκηδες, βολεψάκηδες, απείθαρχοι που αρνούνται έστω για μερικές βδομάδες να τηρήσουν τα μέτρα εναντίον της διασποράς του ιού και να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση. Άντε μίλα για επανάσταση μετά σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ άλλοι δεν αντέχουν χωρίς τον καφέ τους, χωρίς τα ψώνια τους, χωρίς την εκδρομή τους, το μπάνιο τους κλπ.

Από την άλλη ίσως όλοι αυτοί είναι...αντιστασιακοί που συνεχίζουν τον αντιφασιστικό και αντικατασταλτικό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και την φασιστικοποίηση που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Μάλλον γι'αυτό πήγαν και στην Τουρκία για να αγωνιστούν εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν. Ε και σου λένε ας κάνουμε και διαλογισμό να είμαστε συγκεντρωμένοι για τον αγώνα μας...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

ΚΚ γι'αυτό ακριβώς φωνάζω γιατί ΔΕΝ είμαι υπέρ της γενικής απαγόρευσης όλων των συναθροίσεων. Αν τηρούσαμε ΟΛΟΙ τα μέτρα και δεν τρέχαμε από την αρχή σε καφετέριες, εκδρομές, καρναβάλια κλπ και κάναμε λίγο υπομονή δεν θα φτάναμε ως εδώ. Γι'αυτό ακριβώς σας τα λέω όλα αυτά για να συμβάλουμε όλοι στο να ΜΗΝ φτάσουμε ως εκεί. Αλλά όταν οι άλλοι μου θέλουν εκδρομές εν μέσω πανδημίας, άλλοι τρέχουν στα σούπερ μάρκετ όλοι μαζί σαν τρελοί λες και έχουμε κατοχή, άλλοι ανοίγουν τα μαγαζιά τους ενώ υπάρχει απαγόρευση (για να προφυλαχτεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση και διασπορά του ιού), άλλοι μου θέλανε καφετέριες, μπάνια κλπ πες μου έχω άδικο σε αυτά που λέω;

Καθαρή ερώτηση και σε εσένα και στον Ασγ και σε όλους λοιπόν. Είστε υπέρ που συμπολίτες μας πηγαίνουν εκδρομές σε αυτές τις συνθήκες ενώ γνωρίζουν την κατάσταση; Είστε υπέρ που έτρεξαν στο καρναβάλι όλοι αυτοί οι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ; Είστε υπέρ του κόσμου που γέμιζε καφετέριες, που πήγαιναν συναυλίες. παραλίες για μπάνιο κλπ. Εάν δεν είστε τότε γιατί δεν βγάλατε μία ανακοίνωση ώστε να τους νουθετήσετε; Γιατί δεν τους τα ψάλατε;

Μου λες ότι όλοι αυτοί αγωνίζονταν; Διεκδικούσαν κάτι; Τι ακριβώς το δικαίωμά τους στο...ξεφάντωμα;

Ναι να γίνουν και απεργίες και κινητοποιήσεις όπου και για ό,τι χρειάζεται όπως το δώρο του Πάσχα που λες και καλά κάνεις και το αναφέρεις. Αν διάβασες τα σχόλιά μου δεν είμαι κατά και γι'αυτό το λόγο κάνω και προτάσεις. Αλλά δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψην σου την νέα κατάσταση. Αυτό λέω πρέπει να προσαρμοστούν και οι αγώνες και όλοι μας μέχρι να δούμε τι θα γίνει θέλει προσοχή. Σας ξαναρωτάω και ακριβώς επειδή απάντηση δεν παίρνω γίνομαι "κακός" ταυτίζετε τους αγώνες αυτούς τους οποίους περιγράφεις και εσύ με όλα τα παραπάνω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ που αναφέρω; Γιατί δεν απαντάτε με ένα ναι ή με ένα όχι να τελειώνουμε; Γιατί δεν τοποθετείστε υπέρ ή κατά όλων των παραπάνω που περιέγραψα και ποια είναι η άποψή σας για αυτά; Αυτό θέλω μόνο.

Όσο για την επιστημονική κοινότητα που λες ναι πράγματι έχεις δίκιο σε αυτό ήταν απαράδεκτη η στάση τους όσο αφορά τους ρασοφόρους σκοταδιστές και την στάση της Εκκλησίας. Δεν είπα ποτέ ότι είναι αθώες περιστερές. Αυτό όμως τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της κατάστασης που περνάμε; Μα όλοι η επιστημονική κοινότητα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ τάσσεται υπέρ αυτών των μέτρων σε τέτοιες περιπτώσεις γι'αυτό άλλωστε λαμβάνονται αυτά τα μέτρα ΠΑΝΤΟΥ, σε όλες τις χώρες δεν είμαστε μόνο εμείς. Δεν βλέπεις τι κράξιμο έφαγε ο ψυχοπαθής ο Τζόνσον που τώρα αναγκάζεται και παίρνει μέτρα και αυτός; Άκου και λίγο τι λένε Έλληνες που ζούνε στην Ιταλία. Αυτό ακριβώς λένε ότι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η κυβέρνηση να λάβει αυτά τα μέτρα και αυτό ακριβώς πληρώνουν τώρα με 3.000 νεκρούς. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον ΕΟΔΥ, ούτε με τον ΠΟΥ έχει να κάνει με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

174 συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο λόγος; Όχι γιατί διεκδικούσαν μέτρα για την υγεία ή γιατί προασπίζονταν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά γιατί...λειτουργούσαν, εν μέσω πανδημίας και παρά την απαγόρευση, ψητοπωλεία, κομμωτήρια, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ.

Μάλλον είναι αντικαθεστωτικοί που...μάχονται το φασισμό και την κρατική τρομοκρατία. Μαχητές των ατομικών μας δικαιωμάτων....

V For Viva La Revolucion

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Ζήτω οι συλλήψεις λοιπόν. Γιατί οι 174 ανεύθυνοι χαρακτηρίζουν όλο το λαό! Γιατί αυτοί οι 174, οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι υπεύθυνοι για τη διασπορά ενός ιού για τον οποίο το ίδιο το σύστημα αρχικά έλεγε ότι είναι κάτι σα γρίπη μόνο που δεν έχουμε το εμβόλιο, αυτοί φταίνε που όλη η ευρωπαϊκή ηγεσία, μαζί και η ντόπια, αλλά και η ουδέτερη επιστημονική κοινότητα διαβεβαίωναν ότι ο ιός δεν θα έρθει στην Ευρώπη οδηγώντας την πλειοψηφία του κόσμου να αναρωτιέται και στην χαλαρότητα. Αυτοί φταίνε για την καταστροφή του περιβάλοντος που βοηθά τη διάδοση πανδημιών, αυτοί φταίνε γιατί δεν υπάρχει περίθαλψη ικανή να υπερασπιστεί την υγεία του λαού, αυτοί φταίνε για τις χιλιάδες απολύσεις, για το ρίξιμο στη πλάτη του λαού κάθε ευθύνης. Μαζί και για τους θανάτους.

Όταν κοιτάς το δέντρο V χάνεις το δάσος και γίνεσαι παπαγαλάκι του συστήματος. Εμείς αυτό καταδικάζουμε και όχι τους λίγους που βόλταραν στην παραλία της Θεσ/νικης και που τα ΜΜΕ τους μετέτρεψαν σε ...χιλιάδες, ούτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες που από τη μια τους λένε ότι ο καθαρός αέρας και ο ήλιος βοηθά στην αντιμετώπιση του ιού και από την άλλη να κλείνονται στα σπίτια τους. Κοινωνικοί κανίβαλοι δεν θα γίνουμε ούτε θα τρέχουμε πανικόβλητοι πίσω από το σύστημα το οποίο καθ' ομολογίαν καταλαβαίνει ότι αυτός ο κόσμος που τώρα κλείνεται στα σπίτια του και αντιμετωπίζει τον ιό με σαπούνια, αντισηπτικά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μάσκες -κατά την επιστημονική σου κοινότητα αυτά- κάποια στιγμή δεν θα αντέξει και θα βγει στους δρόμους.

Επειδή λοιπόν εμείς δεν πιστεύουμε ότι "τα φάγαμε όλοι μαζί" κι ότι ούτε έχουμε "ευθύνη όλοι μαζί" θα συνεχίσουμε να καλούμε το λαό να μην ξεχάσει ούτε τι φταίει ούτε τι και πως μπορεί να ανατραπεί όλο αυτό που συμβαίνει τώρα.

Και μην ανησυχείς! Πολλά ψητοπωλεία, κομμωτήρια, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ. δεν θα λειτουργήσουν ξανά, ακόμη και όταν βρεθεί το εμβόλιο. Επιπλέον κάμποσοι ανεύθυνοι παππούδες θα διαλεχτούν για να πεθάνουν οπότε και θα τιμωρηθούν και θα γλυτώσουμε. Φροντίζετε γι' αυτό και κάποιοι αριστεροί που μπροστά στον πανικό σας έχετε σκύψει για τα καλά στο σύστημα και το έχετε αφήσει να σας εμβολιάσει με τον εμβόλιο της υποταγής. Καλύτερους προπαγανδιστές ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να έχει!

Δεν καθυστέρησε καμιά κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Αδιαφόρησε γιατί αδιαφορεί για το λαό. Ούτε η δική μας έδρασε έγκαιρα. Το μαγείρεμα πέφτει σύννεφο, τα νοσοκομεία και κυρίως οι εργαζόμενοι αποδεκατίζονται και η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο πριν το μεγάλο μπαμ. Οι ίδιοι οι υπέυθυνοι του ΕΟΔΥ δήλωσαν ότι άλλαξαν τον τρόπο μέτρησης των κρουσμάτων για να φαίνονται λιγότερα. Και τότε να δούμε που θα πάει η πειθαρχία που μας προπαγανδίζεις εδώ. Πάντως εμείς όταν ο κόσμος θα αγανακτήσει και δεν θα αρκείται στα σαπούνια και τα αντισηπτικά, ούτε και στα 800ρια ψίχουλα θα είμαστε μαζί του και θα παλεύουμε. Εσύ και κάποιοι άλλοι μπορείτε να κάνετε αναλύσεις και να τον καλείται σε υπευθυνότητα! Απέναντι στο σύστημα και όχι απέναντι στον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

Φταίει μάλλον το πολύ «μένουμε σπίτι» και κατ’ επέκταση η πολύ «ενημέρωση» για τον κορονοϊό. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά πώς ορισμένοι που θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα (και τους πιστεύω απόλυτα) χάσανε κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Προφανώς μένω σπίτι, αλλά όχι για να νικήσω τον κορονοϊό αλλά την εξωφρενική ανεπάρκεια του συστήματος που θα ήθελε να μείνουμε σπίτι γενικώς. Φαίνεται ότι λίγο σπίτι αν μείνουν ακόμη ορισμένοι θα φάνε αμάσητο το αφήγημα του συστήματος και της επιστήμης του. Μια επιστήμη που φυσικά δεν κάνει ανατρεπτική πολιτική (αυτό θα ήταν δική μας δουλεία) αλλά μιλάει για το τι πρέπει να γίνει τώρα, ξεκινώντας με δεδομένο τη διάλυση του συστήματος υγείας στο οποίο φυσικά δεν αναφέρονται (ξέρετε, έχουν και οι επιστήμονες αφεντικά και ανάγκη από δουλειά, έχουν οικογένεια και παιδία και προφανώς πολιτικό κόμμα). Αν μείνουν λοιπόν ακόμη σπίτι ορισμένοι μπορεί να αρχίσουν να χειροκροτούνε από τα μπαλκόνια το νοσηλευτικό προσωπικό, λες και βρίσκονται σε ριάλιτι σόου, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν μόνο τώρα και αποκλειστικά για αυτούς τη μάχη.
Για τα άλλα περί «αγωνιστών» στα καρναβάλια, στις παραλίες και τις καφετέριες που «επικροτούμε» τα θεωρώ κακοήθεις. Τις ίδιες κακοήθεις ακούω από (λίγους ευτυχώς) οργανωμένους της αριστεράς που μάλλον είδαν τον κορονοϊό σαν ευκαιρία για πισώπλατα «συναγωνιστικά» μαχαιρώματα. Προφανώς «μένουν σπίτι» και σκέφτονται από τώρα τις… εκλογές που σίγουρα κάποτε θα έρθουν.
ΥΓ. Στην ταινία «V for Vendetta» (και όχι For Viva La Revolucion) το σύστημα είχε πολλούς λόγους να «μείνουμε σπίτι». Κυκλοφορούσαν παντού «τρομοκράτες και βάζαν βόμβες και σκότωναν λαό».
Ζ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που μας έκλεισαν σπίτι η αστυνομία και το κράτος βρήκαν ευκαιρία να μπουν στο ΕΜΠ και να κάνουν έφοδο στα γραφεία των Τούρκων του Λαϊκού Μετώπου. Καταλαβαίνω τον φόβο κάποιων αλλά απάντηση σε όλα αυτά δεν είναι ο άνευ όρων εγκλεισμός ουτε η τάχα μου υπεύθυνη στάση. Γιατί αυτή η στάση υπευθυνότητας (την οποία ανοιχτά πρώτο διατυμπανίσε το ΚΚΕ) είναι υπεύθυνη απέναντι στο σύστημα και όχι τον λαό. Αυτο είναι το ζήτημα και όχι αν κάποιοι αν κάποιοι πήγαν σε εκδρομές σε εκδρομές και καρναβάλια, γτ όσο "ανεύθυνοι" είναι αυτοί άλλο τόσο είναι και όλοι αυτοί που κριτικάρουν όποιον βγαίνει από το σπίτι του.

Αλήθεια οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ που κάναν την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο υγείας (με χαρακτηριστικά μιντιακού σόου είναι η αλήθεια) πόσο υπεύθυνοι η ανεύθυνοι είναι;
Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το συμπέρασμα λοιπόν Ασγ από αυτά που λες; Ότι επειδή φταίει το σύστημα και οι κυβερνήσεις του και αδιαφορούν για την διασπορά και την εξάπλωση του ιού ας συμπεριφερόμαστε και εμείς αναλόγως. Γιατί αυτό λες, αυτό το μήνυμα περνάς τώρα σε όλους όσους διαβάζουν το blog. Δεν είναι όμως έτσι. Όλοι μας έχουμε δικαιώματα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Αυτό ισχύει για τον ΚΑΘΕ πολίτη ξεχωριστά έτσι λειτουργούν και έτσι πρέπει να λειτουργούν οι κοινωνίες ό,τι σύστημα και ό,τι διακυβέρνηση και αν έχουν. Και οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν και από το ηθικό και συνειδησιακό μέρος (κυρίως από αυτό και αυτή είναι η ουσία) και όχι μόνο από το νομικό και αφορούν τις σχέσεις και την συμπεριφορά μεταξύ μας. Δεν καπνίζω και δεν μιλάω στο κινητό όταν οδηγώ όχι γιατί μου το επιβάλλει κάποιος νόμος αλλά γιατί έτσι φροντίζω για την ασφάλεια και τη δική μου και των συμπολιτών μου και το γνωρίζω αυτό πολύ καλά. Το ίδιο και με το τσιγάρο. Το ίδιο και τώρα. Όχι δεν ταύτισα τους 174 με όλο το λαό υπάρχει και πολύς κόσμος που τηρεί τα μέτρα και συμπεριφέρεται σωστά. Αλλά αυτοί οι 174 όπως και αυτοί οι 103 που πήγαν εκδρομή είναι πρόβλημα πως να το κάνουμε; Και είναι και άλλοι αυτοί που πήγαν στο καρναβάλι και άλλοι βέβαια (καφετέριες, παραλίες, εκκλησίες κλπ). Δεν έχει σημασία ο αριθμός σημασία είναι ότι υπάρχει ένα μέρος των συμπολιτών μας που συμπεριφέρεται ΑΝΕΥΘΥΝΑ και ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Και όταν έχεις πρόβλημα διασποράς ενός ιού ακόμα και τόσοι να είναι υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. Και πρέπει να το πούμε αυτό, πρέπει να τους ασκήσουμε την πιο αυστηρή κριτική και όχι να τους καλύπτουμε γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με ΖΩΕΣ, έχουμε να κάνουμε με την ΥΓΕΙΑ του κόσμου. Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό τότε πραγματικά δεν έχει νόημα να συζητάμε.

Ναι θα καταδικάσουμε το σύστημα γιατί αυτό φταίει πρώτα και κύρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σιωπήσουμε σε ό,τι στραβό υπάρχει στην κοινωνία και σε κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά του κάθε πολίτη. Δεν χαϊδεύουμε κανέναν αντίθετα με εσάς που από ό,τι βλέπω το κάνετε. Ξέρω αφήστε τις μάζες να αυτοδιαπαιδαγωγηθούν που έλεγε και ο τιμονιέρης. Μόνο που στη πράξη δεν ισχύει αυτό (όπως και δεν ίσχυσε και στην λεγόμενη ΜΠΠΕ που έγινε της κακομοίρας και επικράτησε μπάχαλο) οι μάζες χρειάζονται καθοδήγηση και διαπαιδαγώγηση, να τις συμβουλεύεις και να τις νουθετείς όποτε είναι αυτό απαραίτητο ακόμα και να τις κριτικάρεις. Έτσι και αλλιώς όλοι κρίνουμε και όλοι κρινόμαστε και έτσι πρέπει. Αυτός είναι και ο σωστός τρόπος για να διαπαιδαγωγήσεις επαναστατικά το λαό γιατί επανάσταση δίχως ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Και όχι δεν είναι κοινωνικός κανιβαλισμός αυτό. Εάν εγώ καταγγείλω κάποιον που καταλαμβάνει τη θέση ενός αναπήρου όχι αυτό δεν είναι κανιβαλισμός κάνει λάθος. Η εναντίωση σε ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ συμπεριφορές δεν είναι κανιβαλισμός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ. Αυτοί που καπνίζουν μπροστά σε εμένα που δεν αντέχω το τσιγάρο ναι ρε φίλε πρέπει να τιμωρηθούν. Αυτό δεν είναι κανιβαλισμός. Αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο ζωές με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να τιμωρούνται. Εάν αυτό το θεωρείς κανιβαλισμό ε τότε με συγχωρείς αλλά εσύ είσαι υπέρ του κανιβαλισμού. Γιατί αυτό είναι κανιβαλισμός όταν πολίτες βλάπτουν και κάνουν κακό σε συμπολίτες τους και δεν τους σέβονται.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες Ασγ είσαι υπέρ του να καταγγέλουμε κάποια κτήνη που βασανίζουν σκυλάκια και γατάκια; Είσαι υπέρ να καταγγέλουμε το μπάτσο που συμπεριφέρεται απάνθρωπα σε συμπολίτες μας; Τον φασίστα που δέρνει και σκοτώνει κόσμο; Το κτήνος που δέρνει και κακοποιεί τη γυναίκα και το παιδί του; Μήπως είναι...κοινωνικός κανιβαλισμός όλα αυτά;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Ναι Ζ τους επικροτείς όταν α) δεν λες κουβέντα και β) τα μέτρα αυτά που είναι απαραίτητα τα βαφτίζεις...μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας (αν είναι δυνατόν το να μην πάω σε καφέ ή να μην πάω γήπεδο και καρναβάλι έστω για μερικές βδομάδες είναι...τρομοκρατία). Τώρα καταλαβαίνω γιατί είναι τόσος κόσμος σε καφετέριες σε ημέρες απεργίας και πανεργατικών συγκεντρώσεων συλλαλητηρίων αντί να είναι στο δρόμο έτσι εξηγείται. Ειλικρινά ρε παιδιά θα ήθελα πάρα πολύ να δω τι θα λέγατε αν είχαμε 3.500 νεκρούς (σημείωση ακόμα δεν μας απάντησες γι'αυτό Ασγ). Εγώ δεν πιστεύω ότι θα λέγατε τα ίδια. Εδώ ο άλλος χαρακτήρισε τους καρνάβαλους λίγο πολύ...αντιστασιακούς. Ορίστε διάβασε:

"Σημαδιακό επίσης επεισόδιο υπήρξε στη χώρα μας η με φιρμάνι των πολιτικών καρνάβαλων ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Όλοι οι αρμόδιοι δημαρχέοι συμμορφώθηκαν. Μηδέ εξαιρουμένου του «αριστερού» πατρινού εμβλήματος. Ο οποίος αναμασά υποδειγματικά (πιστός στον ρεφορμιστικό ασπασμό της αστικής νομιμότητας) τις κεντρικές οδηγίες πειθαναγκασμού των δημοτών του. Σε αντιδιαστολή ο απλός κόσμος δεν πτοήθηκε. Δεν έσκυψε στην αφαίρεση του δικαιώματος του στο κέφι και στο ξέδομα από τις σκοτούρες του. Συμμετείχε μαζικά στις άτυπες εκδηλώσεις και έστειλε ένα μικρό πρώτο μήνυμα."

https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/03/blog-post_38.html

Έστειλε μήνυμα λέει. Ποιο μήνυμα; Ας κολλήσουμε όλοι αρκεί να ξεφαντώσουμε; Δε πα να αρρωστήσει κόσμος, δε πα να πεθάνει κόσμος εμείς θέλουμε ξεφάντωμα; Μετά εγώ είμαι ο κακοήθης; Το χειρότερο δεν είναι ότι το λέει ένας το χειρότερο είναι ότι συμφωνείτε μαζί του. Ή άντε δεν του ασκείτε καμία κριτική μα καμία όμως. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

V For Viva La Revolucion

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Να σου πω και ο Ζάχος Χατζηφωτίου κάποτε κατηγορούσε τους αντάρτες για τα ολοκαυτώματα των χωριών. Ας καθόντουσαν ήσυχοι έλεγε και ας υποτασσόταν στη νομιμότητα. Τους νεκρούς στα χωριά τους χρέωνε στον ΕΛΑΣ και όχι στους Γερμανούς. Έτσι και εσύ τους νεκρούς, τους έως τώρα και τους μελλοντικούς, τους χρεώνεις στο λαό, στους παππούδες, στους νεολαίους, αργότερα στους εργαζόμενους που θα κινητοποιούνται και πάει λέγοντας. Πολύ κακός σύμβουλος ο προσωπικός πανικός. Προσωπικά εγώ σταματώ εδώ όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για την προστασία ενός ανθρώπου που έως τώρα έκανε σοβαρές παρεμβάσεις εδώ. Κι ας διαφωνούσαμε κάποιες φορές. Πάντως κυβερνητική προπαγάνδα δεν έκανε!

Ανώνυμος είπε...

Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι να είσαι αριστερός και να μιλάς λες και είσαι ο Πορτοσάλτε. Ένα λάθος ίσως να διορθωθεί, το να πιστεύεις την κυβέρνηση που λέει ότι η ευθύνη είναι ατομική, δύσκολο να διορθωθεί. Επειδή ο κόσμος έκανε καρναβάλι σε περιοχές ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ θα έχουμε 3.500 νεκρούς ή επειδή δεν έχουμε νοσοκομεία, γιατρούς, τεστ και κλίνες ΜΕΘ;

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Επειδή από λάθος έσβησα σχόλιο του V μαζί με κάποια άλλα υβριστικά (απέναντί του) αν θέλει ας το ξαναγράψει. Αυτό που αναρωτιέται για τον παραλληλισμό μου της σημερινής κατάστασης με την κατοχή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναρωτιέμαι Ασγ απλά σχολίασα ότι έχουμε γίνει Δελφινάριο πλέον. Όχι γιατί στο πρώτο σου σχόλιο μου είπες ότι έχασα κάθε σοβαρότητα. Μιλάμε για πανδημία, άνθρωποι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πεθαίνουν, χιλιάδες κρούσματα και εσύ μου μιλάς για την κατοχή. Μετά από αυτό είσαι σίγουρος ότι μόνο εγώ έχασα κάθε σοβαρότητα; Εάν είχαμε τη δυνατότητα να πυροβολήσουμε και να σκοτώσουμε τον ιό ευχαρίστως να έβγαινα με το όπλο στο χέρι να πολεμούσα και εγώ μαζί με τους αντάρτες.

Αλλά αφού δεν γίνεται αυτό και από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τηρούμε τα μέτρα. Πάλι μου λες για κινητοποιήσεις. Πάλι τα ίδια πάλι ταυτίζεις την καλοπέραση και το ξεφάντωμα με τους αγώνες. Κοίτα δεν ξέρω για σένα αλλά όταν εγώ απεργώ και διαδηλώνω δεν το κάνω για χαβαλέ ούτε για να πάω να πιω καφέ αλλά για πολύ σοβαρούς λόγους αν θέλω βγω για φραπέ θα βγω θα φραπέ και ούτε απεργίες ούτε συγκεντρώσεις ούτε τίποτα. Το ξαναλέω λοιπόν και ας γίνομαι κουραστικός έχουμε όλοι ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη διότι ξαναλέω έχουμε όλοι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ στην κοινωνία και όχι μόνο δικαιώματα. Μία από τις υποχρεώσεις μας είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και η ΖΩΗ των συμπολιτών μας. Δικό σας πρόβλημα αν δεν το καταλαβαίνετε όχι δικό μου. Βεβαίως και δεν υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη αλλά υπάρχει και η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, η ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων και ναι θα συμφωνήσω ότι αυτή είναι και η ΚΥΡΙΑ. Άλλωστε ακόμα και για την ατομική ευθύνη των πολιτών πάλι η κυβέρνηση ευθύνεται (πχ για το ότι δεν κλείνει τις εκκλησίες, για το ότι άφησε τους άλλους να πάνε εκδρομή στην Τουρκία, για το ότι καλλιεργούσαν ένα κλίμα εφησυχασμού στην αρχή και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου και για τις ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας) αλλά και πάλι κανένας μας δεν είναι απ'έξω. Η συλλογική ευθύνη ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Οπότε ναι χρεώνω στο σύστημα όλη την κατάσταση και τους νεκρούς και όλα αλλά δεν απαλλάσσω και τον καθένα μας από τις δικές τους ευθύνες. Ξέρεις γιατί; Γιατί ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. Κανένας δεν έχει άσυλο αρχών, ευθυνών, ηθικής κλπ. Όποιος συμπεριφέρεται ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ θα τον καταγγέλω και θα του ασκώ την πιο αυστηρή και σφοδρή κριτική ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Και ναι είναι ατομικισμός ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ να παραβιάζεις τα μέτρα προστασίας για να περάσεις εσύ καλά και να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων εν αντιθέσει με το να αγωνίζεσαι (και πάλι με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) για ΥΓΕΙΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που αφορούν όλο το λαό. Αν δεν μπορείτε να διακρίνεται τη διαφορά στα δύο αυτά τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.

Πάντως ακόμα και σε αυτό που λέτε για τις ευθύνες του συστήματος πάλι διακρίνω μία υποκρισία δεδομένο ότι δεν ασχολείται κανείς με την πηγή του κακού και αυτή είναι η Κίνα και το ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς. Γιατί ωραία τα λόγια αλλά η κριτική που κάνετε στις ΠΕΛΩΡΙΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες του καθεστώτος είναι πολύ λίγη και όχι αυτή που θα έπρεπε (και όποτε γίενται αυτή γιατί πολλοί είτε δεν ασχολούνται είτε έμμεσα υποστηρίζουν τους φασίστες). Αλλά και όταν κάποιοι λένε τα φοβερά "ρίξανε τον ιό οι δυτικοί" ή "στοχοποιούν την Κίνα" δεν βλέπω να τους λέτε τίποτα αλλά λέτε σε εμένα που καταγγέλω την Κίνα διότι στην Ελλάδα ΗΠΑ και ΕΕ είναι ο κύριος εχθρός. Σωστά τα λέτε για τις κυβερνήσεις της ΕΕ και των άλλων αλλά από τη στιγμή που όλα ξεκίνησαν από τον δράκο ε περίμενα περισσότερη και πιο έντονη κριτική προς τα εκεί.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά σας είναι ότι εσείς κατηγορείτε την κυβέρνηση που προχώρησε σε περιορισμούς, απαγορεύσεις και στο κλείσιμο επιχειρήσεων, χώρων κλπ θεωρώντας τα όλα αυτά τρομοκρατία. Εγώ πάλι κατηγορώ την κυβέρνηση ότι ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ αυτά ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή από την πρώτη στιγμή και δεν τα εφάρμοσε παντού ειδικά όταν ξεκίνησε το πρόβλημα στην Ιταλία. Καταρχήν αυτή τη στιγμή έπρεπε ΤΑ ΠΑΝΤΑ να είναι κλειστά και εννοώ το δημόσιο (εκτός από νοσοκομεία φυσικά). Για τις εκκλησίες τα είπαμε ακόμα και την μετακίνηση ανθρώπων από την Ιταλία πάλι άργησε πολύ να την σταματήσει εδώ συμμετείχαν στο Μιλάνο σε...έκθεση γούνας 100 δικοί μας ενώ ήδη είχε ξεσπάσει το πρόβλημα.

Όσο αφορά την επιστημονική κοινότητα ναι θα συμφωνήσουμε για τις επίσης ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ τους είναι σωστά αυτά που λες και εσύ. Και όσο αφορά τις εκκλησίες που δεν προέτρεπαν τον κόσμο να απέχει από την κοινωνία και κάθε λειτουργία της καθώς και για το γεγονός ότι δεν κάνουν τεστ σε ανθρώπους με ήπια συμπτωματολογία με ευθύνη κυβέρνησης και κράτους. Όπως φυσικά και για το γεγονός ότι είναι στυλοβάτες ενός συστήματος που ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ όλο το δημόσιο σύστημα υγείας όλα αυτά τα χρόνια. Ναι είναι υπεύθυνοι για αυτά και τους ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ. Η αντιμετώπιση όμως καταστάσεων όπως μία πανδημία δεν αφορά τον Τσιόδρα, ούτε τον κάθε συστημικό και καθεστωτικό αφορά ΌΛΗ την επιστήμη καθώς και την εμπειρία. Ξέρουμε και εμπειρικά πλέον ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ξέρεις και το να απορρίπτουμε την επιστήμη, τις προόδους της, τις ανακαλύψεις της, το έργο της συνολικά, εξαιτίας των συστημικών επιστημόνων, είναι ΑΝΤΙΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ και οπωσδήποτε ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ άλλωστε ο κομμουνισμός στηρίζεται πάνω στον ΥΛΙΣΜΟ και υλισμός=επιστήμη. Μη μου πεις ότι συμφωνείς και με το αντιεμβολιαστικό κίνημα γιατί ειλικρινά δεν θα κρατηθώ...

V For Viva La Revolucion

Αντίσταση_Θεσσαλονίκη είπε...

Το άρθρο έθεσε τα ερωτήματα που θα έπρεπε να θέσει κάθε αριστερός άνθρωπος σε αυτήν την συγκυρία. Διερωτήθηκε για τους τρόπους παρέμβασης σε αυτήν την συγκυρία.
Αυτές τις ημέρες το ΚΚΕ(μ-λ) προσπάθησε να υλοποιήσει παρεμβάσεις κόντρα στο κυρίαρχο κλίμα.
https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/03/blog-post_315.html
https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/03/super-market.html
https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/03/blog-post_246.html
Η συζήτηση πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο παρέμβασης στο λαό με στόχο την αντίσταση – διεκδίκηση. Τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η παρέμβαση με κάθε μέσο.
Από εκεί και πέρα δεν θα αναζητήσουμε εμείς την ατομική ευθύνη του καθένα. Αυτήν την συζήτηση την έχει ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ το σύστημα. Άλλο είναι που λείπει.