08 Απριλίου 2020

ΣΑΜΟΣ | 7 ΑΠΡΙΛΗ

Παράσταση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου στο Διευθυντή του Νοσοκομείου ήταν η εντός του Νοσοκομείου κίνηση που προγραμματίστηκε και έγινε στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της 7/4 για το ζήτημα της άθλιας κατάστασης των όρων περίθαλψης του λαού απέναντι στην πανδημία.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Σάμου με απόφαση της βρέθηκε με αντιπροσωπεία και πανό έξω από την πύλη του Νοσοκομείου, εκφράζοντας από τη μεριά των εκπαιδευτικών την καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής που αφήνει το λαό αβοήθητο αλλά και την απαίτηση ικανοποίησης των δίκαιων και αναγκαίων αιτημάτων που αφορούν στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού σε περίθαλψη και σε όλες τις βαθμίδες της.

Στην πύλη του νοσοκομείου συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες των δύο σωματείων όπου εκ μέρους της ΕΛΜΕ παραδόθηκε στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο υγειονομικό υλικό σαν συμβολική κίνηση που εκφράζει την αλληλεγγύη στο προσωπικό του νοσοκομείου αλλά κυρίως καταγγέλλει την εγκληματική ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής ακόμα και στα πιο στοιχειώδη. Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών περίσσεψε το πήγαινε-έλα ασφαλιτών και αστυνομικών που «επέβλεπαν» την κινητοποίηση.

Το ΕΚΣ επέλεξε να μην συμμετέχει στην παρέμβαση αυτή στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού και αρκέστηκε να αναρτήσει πανό στο Κέντρο Υγείας του Καρλοβάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: