08 Απριλίου 2020

Καταγγελία για τα πρόστιμα και την προσαγωγή μέλους του σχήματος «Μια πόλη Ανάποδα» στις κινητοποιήσεις για την Υγεία

Καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει και επιβάλλει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και εγκλεισμού σαν αποκλειστική μέθοδο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αφήνοντας ταυτόχρονα στη μοίρα του το δημόσιο σύστημα υγείας, επιδιώκει να καταστείλει κάθε αντίδραση και διεκδίκηση που προασπίζει τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας ημέρας για την Υγεία», στις 7 Απριλίου, μια σειρά από συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς και δήμων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ), για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών καθώς και για ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους.

Στην προσπάθεια να κρύψει η κυβέρνηση την άθλια κατάσταση του συστήματος περίθαλψης, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ρίχνεται στη μάχη ουσιαστικά άοπλο, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι και δημιουργήθηκαν εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων. Κι αυτό παρόλο που στις κινητοποιήσεις αυτές τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τους συγκεντρωμένους.

Στην αντίστοιχη κινητοποίηση στη Ν. Σμύρνη, επιβλήθηκαν ακόμη και πρόστιμα και έγινε προσαγωγή (!) στα μέλη του σχήματος «Μια πόλη Ανάποδα», γιατί ενημέρωναν με πανό και ντουντούκα τους κατοίκους για τα αιτήματα των γιατρών. Η αστυνομία εμπόδισε την ενημέρωση και έκοψε πρόστιμα, ενώ προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φραγκούλη με την κατηγορία της “παράνομης συγκέντρωσης με ντουντούκα”.

Απέναντι στα δίκαια και αναγκαία για τη ζωή αιτήματα του λαού για δωρεάν περίθαλψη για όλους, η κυβέρνηση απαντά με καταστολή και απαγορεύσεις. Το δυνάμωμα του αγώνα για δικαιώματα στην περίθαλψη, την εργασία και τη ζωή είναι η καλύτερη απάντηση ενάντια στην πανδημία και την κρίση, ενάντια στο κλίμα σιωπής, τρομοκρατίας και απαγορεύσεων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Δεν «μένουμε χωρίς φωνή»! Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε.

Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού

Δεν υπάρχουν σχόλια: