08 Απριλίου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Συγκέντρωση στο Χατζηκώστα



Συγκεντρώσεις στο προαύλιο – πύλες των νοσοκομείων της πόλης έκαναν οι εργαζόμενοι σ’αυτά στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους.
Οι κινητοποιήσεις αυτές αποφασίστηκαν για να απαντήσουν στα μέτρα και το κλίμα που παίρνει και διαμορφώνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επιδημίας του κορονοϊού. Και ακόμα σαν βήμα υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζόμενων και του λαού μας στην περίθαλψη, τη δουλειά και τη ζωή.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα για τη σημερινή κινητοποίηση προηγήθηκε απόφαση του ΔΣ του συλλόγου εργαζόμενων χωρίς αυτό είναι αλήθεια να βοήθησε την προετοιμασία της.
Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε με προκήρυξη, αφίσα και συζητήσεις σ’αυτή την κατεύθυνση όλες τις προηγούμενες μέρες.
Τη σημερινή συγκέντρωση των εργαζόμενων στήριξε με την παρουσία του το εργατικό κέντρο της πόλης, μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), του σωματείου των ντελιβεράδων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α χώρου που δρουν στην πόλη μας.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο έγινε μια καρικατούρα συγκέντρωσης στην πύλη του νοσοκομείου για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εμφάνισης του ΚΚΕ.

Η Ταξική Πορεία και στο πανεπιστημιακό όλες αυτές τις μέρες εντείνει τις παρεμβάσεις της με υλικά και τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους προβάλλοντας την αναγκαιότητα, και αυτή την περίοδο της επέλασης της επιδημίας και της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης, οικοδόμησης κινήματος υπεράσπισης της ζωής και της δουλειάς των εργαζόμενων και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: