09 Απριλίου 2020

Κερκίνη Σιντικής | Θρασύδειλη φασιστική επίθεση στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας




Όπως έγινε γνωστό  από καταγγελίες , επίθεση από άγνωστους φασίστες της περιοχής δέχθηκε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κερκίνης του Δήμου Σιντικής στο νομό Σερρών, Θεόδωρος  Καρατζίκος.

Αιτία  η συγκέντρωση από τους δημότες,   και η παράδοση εκ μέρους του,   βοήθειας στο στρατόπεδο προσφύγων στον Κλειδί. Η περιοχή έχει έρθει στο προσκήνιο της επικαιρότητας ύστερα από την κυβερνητική απόφαση να δημιουργηθεί κλειστό στρατόπεδο προσφύγων
στην θέση Κλειδί, πολύ κοντά στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο,  και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης .

Μιας και η λεγόμενη δομή είναι στην ουσία μια φυλακή σε ένα σημείο όπου οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ σκληρές.  Από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή Αλληλεγγύης  Σερρών για τους Πρόσφυγες κινητοποιήθηκε για να καταγγείλει τις συνθήκες κράτησης,  απαιτώντας να μην είναι φυλακισμένοι οι πρόσφυγες και συγκεντρώνοντας υλικό και βοήθεια γι΄αυτούς. Για την επίθεση  εκδόθηκε  καταγγελία και ο  Γιώργος Μπαίρας εκπροσωπώντας την Επιτροπή  έκανε παρέμβαση σε τοπικό τηλεοπτικό   Μέσο του νομού , ύστερα από την  καταγγελία-συνέντευξη του προέδρου της κοινότητας. Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρεμβάσεις..

Παρακολουθήστε το βίιντεο απο : 24:20 έως 31:30. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: