09 Απριλίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ | Ενα σημαντικό κείμενο από την Partizan


Ένα σημαντικό κείμενο που αξίζει να διαβαστεί δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ). Είναι κείμενο της Partizan από την Τουρκία που αναλύει την κατάσταση εκεί όπως έχει διαμορφωθεί με την επέλαση της πανδημίας (ή με αφορμή αυτή) του Covid19.

Όπως λένε και οι ίδιοι:

"Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που έχει ήδη παράξει καταστροφικά αποτελέσματα οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και ψυχολογικά και όσο συνεχίζεται θα μεγεθύνει με γεωμετρική πρόοδο τα αποτελέσματα. Το καθοριστικό ερώτημα για εμάς είναι πως τοποθετείται ή πως θα τοποθετηθεί το κόμμα του προλεταριάτου μέσα σε μια τέτοια διαδικασία. Το μόνο κριτήριο που καθορίζει τη θέση μας είναι τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούμε και επομένως του καταπιεσμένου λαού. Για το κόμμα μας, τα συμφέροντα του προλεταριάτου συνδέονται με τον αγώνα του για απελευθέρωση. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετική και ασύγκριτα πιο περίπλοκη από τις προηγούμενες είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αυτή η αντίληψη πρέπει να καθορίσει την πορεία και την κατεύθυνσή μας."

Ολόκληρο το μεγάλο μεν αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον που αξίζει να διαβαστεί κείμενο μπορείτε να το βρείτε αλλά και να το κατεβάσετε εδώ: ΤΟΥΡΚΙΑ - PARTIZAN: Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: