05 Απριλίου 2020

Tι είναι 450 ευρώ dear;;






Στην επιθεώρηση «χορεύοντας με τους… υπερηλίκους» του 1990 ο Λαζόπουλος έβαζε τον κατοπινό –στους μικρούς Μήτσους- χαρακτήρα της  ζάμπλουτης να αναρωτιέται «τι είναι 75 δραχμές dear ;». Μέσα στη ζάλη του πλούτου η ποσότητα των… 75 δραχμών (τότε) ήταν μία οντότητα ασύλληπτη γι αυτήν.

Έτσι ακριβώς οι διάφοροι συντεταγμένοι με το ταμείο του πλούτου , δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί και ο… ματσό της πολιτικής προστασίας επίσης , αναρωτιόνταν γιατί να συνωστίζεται τόσος κόσμος στις τράπεζες για να πάρει τις δύο πρώτες μέρες τις συντάξεις! Ήταν επίσης κάτι αδιανόητο γι αυτούς. Δεν μπορούσαν να περιμένουν ώστε σταδιακά να πληρωθούν, όπως σταδιακά να αρρωστήσουν στο σπίτι; Τέτοια ανευθυνότητα;

Βέβαια η κοινότης των ζάμπλουτων κινητοποιήθηκε κάπως τελευταία. Πέσαν και τηλέφωνα «κάνετε κάτι». Βρέθηκαν και οι 80 ΜΕΘ από τον Καρέλια….
Είδες ο πλούτος όταν θέλει;

Πάντως μπροστά στα κέρδη των ζάμπλουτων και σε ότι έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση να υιοθετήσει και να νομοθετήσει με έκτακτο τρόπο που θα… μονιμοποιηθεί αργότερα , η ελεημοσύνη τους έχει τον χαρακτήρα των 75 δραχμών, άντε και των 450 ευρώ τώρα που βρέθηκε η χώρα στον σκληρό νομισματικό πυρήνα της Ένωσης.

ΔΜ μέλος των αγωνιστικών κινήσεων εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: